Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

23 årsdagen

Publicerad 2009-10-31 11:14:23 i Allmänt,

I onsdags var det dags för att bli ett år äldre, närmare bestämt 23 år fyllda nu. Inte fy skam att på sin födelsedag vakna upp på hotell, gå ner till restaurangen och äta en hotell frukost, mums… dock fick jag kliva upp väldigt tidigt, skulle med tåget hem till Örebro redan 07,50 och då skulle det ätas frukost, ta sig till stationen och allting innan dess. Men det gick bra och jag kom med tåget.

Hemma i Örbro blev det seminarium och sedan hem för att förbereda till att gästerna skulle komma. Blev att bjuda dem på tacos, tycker att det är bekvämt speciellt då folk har olika allergier, de tar mu då det de själva vill. Fyra personer kom den kvällen, A.H, T.A, M.H och G.S.P var trevligt. Fick fina presenter utav dem, ljus och te, passar ju bra ihop nu i höst. Utav A.H fick jag en hjärncell som var som ett mjukis djur, hon tyckte nog att jag behövde bli smartare =) Jag tål det, tyckte att det var lite kul faktiskt…

Hur känns det då att bli ett år äldre, känns ingenting faktiskt, har ingen ålders noja än. Kanske känns vid 25 ha ha=)

Konferensen i Vänersborg

Publicerad 2009-10-31 11:03:13 i Allmänt,

Skall passa    på att uppdatera lite vad som hänt i mitt liv de senaste dagarna också. I tisdags var jag på konferensen i Vänersborg,. Var trevligt på många sätt och jag träffade många intressanta människor att diskutera med. Föreläsningarna var överlag intressanta, speciellt föreläsningen från språk rådet som dessutom hölls på teckenspråk tyckte jag var extra intressant. Alltid kul när man får informationen på en gång och slippa gå via tolk.

Sedan på eftermiddagen så fick jag skjuts av en snäll kvinna tillbaka till hotellet. Gick in på rummet och bestämde mig snart för att gå ut igen för att ta ut pengar till kvällens middag. I korridoren möts jag av en konferensdeltagare som var lite uppspelt, det hade blivit något fel med bokningen så hon stod där utan rum. Hon frågade om hon möjligtvis kunde få sova på bäddsoffan i mitt rum, och ja, självklart fick hon det, kan ju inte kräva att hon skulle sova ute liksom. Så fick plötsligt en rumskompis, men hon var jättetrevlig och det blev många och långa intressant diskussioner den kvällen.

Vi var också iväg och åt italiensk buffé på kvällen. Jättegott och trevligt. Men något som förvånar mig är faktiskt hut bristande kunskaper en del lärare har som undervisar hörande elever på gymnasienivå. De gör fel på ägo och hjälpverb hela tiden och gick inte att ha en konversation med dem, skrämmande. Samtidigt fanns det dem som var jätteduktiga och de skall ha stort beröm för det.

Dagarna i Vänersborg kan sammanfattas som mycket trevliga och bra..

Vänersborg

Publicerad 2009-10-26 21:35:47 i Allmänt,

Nu sitter jag här i Vänersborg på hotellet och njuter av livet, är ju inte varje natt som man bor på hotell precis, så får ta vara på de få gånger om året som det blir. Resan ner gick ovanligt smidigt, träffade en döv på tåget redan i Örebro så vid bytet i Törebroda stos vi och småpratade lite och plötsligt kom en till döv lärare från Västanvik, alltid kul att träffas, så satt och pratade emd dem på tåget sen. Mannen från Örebro fick en miniföreläsning hur CI fungerar och hur det fungerar att vara hörselskadad, intressanta diskussioner och en bra grund inför morgondagen här i Vänersborg..

Förrmiddagen ägnades åt föreläsning på universitetet, sorg och kris var dagens tema, väldigt intressant och tror inte att någon gick ut ur rummet oberörd.. Väldigt tungt ämne, men samtidigt viktigt att våga ta upp det.

Nu blir det lite merqa tid vid datorn och sedan dags att krypa till sängs..

 

Regnig söndag

Publicerad 2009-10-25 21:26:36 i Allmänt,

Ja idag har det regnat så gott som hela dagen. Men har sysselsatt mig ändå utan att ha direkt ónt utav det. Förmiddagen ägnades åt svättning och städning. Fyra maskiner tvätt har jag kört idag, så det kännes bra at ttvättkorgen är tom. Sedan blev det lite tenta plugg innan jag började att laga mat.

A.H. tog sedan och kontaktade mig och frågade om jag ville följa me dtill Willys och handla. hennes föräldrar var på besök i stan, så vi hade tillgång till bil. Hade ändå tänkt att storhandla idag, så var inte fel att ha bil. Sedan blev det te och smörgås hemma hos A.H. innan hennes föräldrar körde mig hem. Tack så mycket för att jag fick följa emd och handla, var jättesnällt..

Ikväll har jag sedan packat inför min Vänersborgsresa. Åker dit imorgon på en teckenspråkskonferens, kommer att bli spänannande. Och att bo på hotel i två nätter är inte fy skam det heller. Dock så kommer kursböckerna att få åka med, ett nödvändigt ont som sagt...

Spinnmaraton och restautrangbesök

Publicerad 2009-10-24 21:03:16 i Allmänt,

Idag sov jag väldig, väldigt länge för att vara mig, klockan var över halv tio när jag vaknade, men skönt att sova ut ordentligt, tror faktiskt at jag behövde det. Pluggade sedan lite på förmiddagen, sedan åt lunch och iväg till stan för att träna. Idag var det ett spinnmaraton som gällde, 2’ 70 minuter så totalt 140 minuter. Var jobbigt, men kul…

Sedan var jag och en kompis och åt på Wongs restaurang nere i stan. Var gott och bra, och jag som så sällan äter ute, på den typen av restauranger. Men var gott och bra.  Nu blir det att ställa om klockan innan man går och lägger sig ikväll…

Vaccination

Publicerad 2009-10-23 12:37:57 i Allmänt,

Förberedelserna för Indien är i full gång. Har varit nere och vaccinerat mig nu på förmiddagen,. Skall tillbaka igen om en månad och ta en till dos, men nu är det förta steget avklarat i alla fall. I eftermiddag väntas möte med handikappsamordnaren och hennes chef gällande tolkar under projektet. Vi får se vad det leder till, nuvarande förslag med tolkar under de två första veckorna och sedan en teckenspråkig kompis är verkligen en nöd lösning, jag vill inte bränna ut kompisen så känner att tolkar även under övrig tid skulle vara att rekommendera. Så jag hoppas att mötet i eftermiddag går bra.

Annars är det tenta plugg på schemat, plugg, plugg och plugg, men känner att det går rätt så bra ändå, tur det. Hoppas att jag klarar tentan nu bara. I helgen skall jag vara kvar i Örbero, hör och häpna, skall bli rättskönt faktiskt.

Antagen

Publicerad 2009-10-10 14:59:44 i Allmänt,

Igår förmiddag så damp ett mail ner i min inkorg, mailet var från Örebro universitet. De meddelade att jag nu är antagen tillsammans med 17 andra svenska studenteter att åka till Indien i tre månader i vår för att gör min VFU (verksamhetsförlagd utbildning). Jag är nu laddad och ser fram mot detta.

Just nu är det många tankar i huvudet, största tanken gäller om jag får tolk eller inte, så jag har inte riktigt vågat börja längta än, måndag morgon kl. 8 skall jag på möte hos handikappsamordnaren då detta skall diskuteras vidare.

Annars är det mycket som skall fixas just nu, flygbiljetter, pass, visum,ja visum ja, hur fixar man det? Någon som vet? Sedan har jag också börjat leta efter en bra resväska, det är tyvärr ingen billig investering det.

Nu hoppas jag att allt går vägen så att jag kan åka till Indien runt den 20 januari och sedan bli borta i tre månader..

Ansökan till Indien

Publicerad 2009-10-05 21:13:37 i Allmänt,

Nu är ansökan om praktik i Indien iväg skickad, så nu gäller det att hålla tummarna. Hoppas på att få svar i slutet av denna eller början på nästa vecka. Spännande, spänannde. Hoppas bara att universitetet beviljar tolkar också, annars kommer jag inte kunna åka med... Snäll håll tummarna för mig...

Gyminstruktion

Publicerad 2009-10-05 21:12:00 i Allmänt,

Har tänkt att jag skall bli duktig och dryga ut min träning lite med att träna på gym. Har därför beställt tid för instruktion som jag hade idag. Träffade en trevlig kvinna som lade upp ett program till mig. Så känns kul nu att få testa och köra det. Tänkte gå till gymmet på universitetet imorgon och köra lite och sen till friskis på torsdag och köra lite igen. Kommer nog att bli ytterligare tre pass i gymmet nu denna vecka, men känns som en bra start att komma igång med. Känner dock att jag inte tränat innan, har ingen styrka i axlarna, verkligen inget alls… men det skall bli bättre..

Hösten har kommit

Publicerad 2009-10-03 11:16:40 i Allmänt,

Hösten har kommit nu verkligen, men jag tycker faktiskt om det på många sätt, jag gillar Sveriges årstider, och jag vill att de skall vara tydliga, man skall se att det är sommar, höst etc. I torsdagskväll så åkte jag hem till Hjo, pappa och brorsan kom upp till Örebro för att hämta mig och sedan begav vi oss med bil hemåt. Igår var jag hemma här i Hjo och tog det lugnt, eller ja, mycket praktik tankar i huvudet, indien eller Sverige, skall jag våga söka eller inte, jade tär mycket att ta hänsyn till. Jag är nog också ganska så familjeker tror jag, så tre månader för mig i ett annat land hundratals mil från Sverige verkar lite avskräckande, men samtidigt, tre månader är bara tre månader och chansen kommer aldrig att komma tillbaka senare i livet. Så igår morgon så ringde jag CSN, pratade med dem om merkostnads lån, pratade med mamma om hur man skall finansiera resan osv. Sedan satte jag mig och petade ihop en ansökan. Så nu i nästa vecka skall jag lämna in den, sen r det bara till att vänta och se. Vill ju till att universitetet beviljar tolkar om jag skall kunna resa iväg också. Men skall diskutera med handikappsamordnaren nu på måndag så får vi se vad som händer, bara att hålla tummarna, för nu har jag nog faktiskt bestämt mig för att jag vill åka.

I eftermiddag skall vi fira farfars 75 årsdag, skall bli kul. Men också jobbigt med mycket folk ,ja, ja får väl gå hem om det blir för jobbigt… Nu skall jag plugga lite till….

Väntan på att tiden skall gå...

Publicerad 2009-10-01 15:28:14 i Allmänt,

Sitter här på universitetet nu och väntar på att tiden skall gå. Skulle egentligen kunnat pluggat lite, men känner att jag är lite trött efter den internsiva dagen. Klev upp strax efter kl. 6 imorse. Slängde i mig frukost och tog sedan cykel ner till sjkhuset. Skulle till audionomen för att de skulle kolla på mitt CI. Jagfick en låneapparat och sen skall de skicka ner min processor till Göteborg. Skönt att de kunde lösa det med post i alla fall, så slipper jag åka dit, känner att jag ju reser ganska så mycket ändå =)

Sedan cyklade jag till universitetet, ja på tal om att cykla, min cykel har nog gjort sitt, det är verkligen ett av de absolut sämsta köp som jag har gjort i hela mitt liv. Den är tungcyklad som fan, kommer ju inte framåt om jag använder den, blir genomsvettig även om jag användet ettans växel. Får nog se mig om efter en annan cykel tror jag. Får nog köpa en cresent igen, tycker om dem.

Väl på universitetet så var det seminarium och kommunikationslövningar som gällde. Gick väl bra, lite halvslött seminarium och sen kommunikationsövningarna var destå roligare. Gillar kommunikationsövningar, kul att sepla lite teater =)

Nu väntar ajg på att klockan skall bli 16,15 så vi skal lha information om Indien projekltet, funderar på om jag skall våga att söka eller ej, mycket att ta hänsyn till där... Hmm, är komplicerat, verkligen.... Men som det ser ut nu så tror jag faktiskt att jag blir kvar i Sverige, vågar nog inte åka pga. nötallergin...

Sen ivkäll bär det av hem till Hjo. Pappa och brorsan är på väg hit upp nu, så jag hoppas att praktikinfon går snabbt så att jag kommer ehm sen, packa färdigt och sen åka hem... Blir att fira farfars 75 årsdag i helgen...

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela