Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Blickar mot framtiden

Publicerad 2010-08-18 17:41:10 i Allmänt,

Sommaren lider mot sitt slut, har tre dagar kvar på jobbet, imorgon, fredag och lördag, på lördag är det kväll, fram till kl. 23 som gäller för min del, men tycker att det är helt ok. Att sommaren lider mot sitt slut, det är väl både på gott och ont, jag gillar sommaren, värmen, baden, ledigheten, lägren, sommarjobbet, grillkvällar etc, men hösten är samtidigt böjan på något nytt, man kanske börjar en ny utbildning, träffar nya männsikor osv. För min del så skall jag fortsätta plugga, bara ett år kvar på min grundutbildning nu, tänka att jag redan klarat av fem terminer, bott över två år i Örebro, och det bästa av allt, allt som jag pluggat fram till nu är godkänd, har inget eftersläp eller så.. Ser fram mot hösten med studier faktiskt.. Känne rmig motiverad att börja igen..

Se hela bilden
Så denna höst för min del kan delas in i studierSe hela bilden
Förebingslivet med UHSe hela bilden
Tjäna pengar, dvs jobba


Se hela bilden
Men sist men inte minst, jag vill ha tid att ta det lite lugnt också..

Göteborg två helger i rad..

Publicerad 2010-08-15 18:54:01 i Allmänt,

Jag har fått storstadsspader, besökt Göteborg två helger i rad. Förra veckan var jag nere och besökte barndomskompisen S.J. som numera bor och pluggar i Göteborg. Var jätteskoj att ses igen, var ett år sedan sist så det var verkligen på tiden. Men är konstigt när amn besöker sina barndomsvänner, det kan vara jättelängesedan man sågs, men ändå så känns det på något sätt som igår, man hittar samtalsämnen och det blir aldrig tyst och konstigt, härligt. Förra veckan passade jag och S.J på att åka ut till havet och bada lite också, underbart skönt, det bästa med allt. Blev också lite mat på avenyn och en fika på det mysiga cafeet Fröken Olsson, kan rekomendera det fiket om ni besöker storsdatden någotn gång.

Igår var det Göteborg som gällde igen, vad gjorde jag denna gång då? Jo besökte K.E och käkade lunch. mycket trevligt, även denna kompis var det längesedan jag träffade. Käkade, pratade en massa, gick en sväng på nordstan och vinkade sedan av henne på centralen. Själv fortsatte ajg och träffade en annan kompis A.R längesedan jag träffade honom också. Blev en sväng på Göteborgskalaset, vi fick syn på två andra döva som vi båda kände som satt och käkade, så vi slog oss ner där en stund. Sedan tog vi spårvanen till liseberg och drack öl. Konstigt det där med öl, vintertid inomhus så är jag inte så förtjust i det. men sommartid och en uteservering, då är det faktiskt supergott=) Blev sedan tåget hem redan kl 20 igår kväll, skulle ju upp pigg och fräsch idag igen för att jobba...

Bloggen är mitt minne

Publicerad 2010-08-12 08:45:19 i Allmänt,

Har funderat mycket under den senaste perioden om jag skall fortsätta blogga eller inte, vilka läser egentligen min blogg, hur intersserade är de av att läsa den, vill jag att alla skall veta allt om mig och mitt liv osv. Man väljer ju själv vad man vill skriva och dela med sig ja, men samtidigt behöver man ju skriva något ibland för att läsarna skall fortsätta att läsa.

Men vad är det då som gör att jag fortsätter, jo det är att man kan klicka tillbaka på bloggen och läsa vad som hände för ett par år sedan, minnas tillbaka. Hade aldrig minnts allt utan bloggen..

Nya glasögon

Publicerad 2010-08-12 08:41:57 i Allmänt,

I onsdags förra veckan var jag hos ögonläkaren i Örebro, har på senare tid kännt att synen sviktat lite och jag ville kolla upp detta. Kom till ögonmottagingen med tolk med mig, hon var faktiskt rikgit bra även om hon var väldigt, väldigt ny. Ögonläkaren gjorde en rad udnersökningar, kollade synen osv. Inga förändring, konstigt tyckte jag, jag märker ju liksom att något är fel. Men sen skulle de mäta min skelning och där hittades också felet. Jag som tidigare skelat en del på nära håll hade nu förvärrat detta. Läkaren rekomenderade mig att beställa nya glasögon, jag bör heller inte köra för mycket bil innan dessa har kommit. Ok, trodde inte att et var så pass illa kanske, men bra att det blev utrett ordentligt. De diskuterade också om de skall operera min skelning, så väntar på besked om det.Är ju semestertider fortfarande, så det kan nog ta sin lilla tid.

Åkte ut till Synoptik på Marieberg för att beställa nya glasögon, blev ett par svart/lila Björn Borgbågar som jag kollat på innan. Känner mig nog rätt nöjd med dem hoppas och tror jag. Nu väntar jag bara på att de skall komma med posten också. Det mest tråkiga med det hela är priset, 4000 kr fattigare blev jag nu..

Helg i Vårgårda

Publicerad 2010-08-03 08:16:41 i Allmänt,

Ja i helgen har jag varit i Vårgårda, varför åker man till en sådan plats, ja det kan man undra, nästan så att jag undrar jag också. Ne, då pappa skulle cykla så jag och mamma följde med. Vi hade hyrt oss en liten stuga nära Motellet Rasta strax norr om Vårgårda. Liten men mysig stuga som fungerade bra att bo i över helgen.

På fredagen öste regnet bokstavligt ner när vi kom fram till Vårgårda. Åkte ändå fram till "stan" för att kolla på Världseliten damer som skulle köra lagtävling, vilket tempo de har alltså, wow, blir nästan rädd när jag ser dem. På lördag morgonen drog pappa iväg för att cykla 6 mil. Jag och mamma promenerade sedan in till stan för att möte honom då han kom i mål. Sedan blev det världens lyxigaste sallad på en pizzeria inne i stan för mig och mamma. Salladen var så god coph så fint upplagd, den bästa sallad jag ätit någon gång tror jag. orkade dock bara äte upp 1/3 av alla mat, var en gigansisk potion, men gott var det.

På kvällen skulle det vara uppträde av Joe Labero och dns till Zekes ute vid Tånga- Hed. Problemet var bara att platserna till showen var begränsade. Varje cyklist fick bara ta med sig en enda anhörig, och pappa ville ju ha med mamma, hur skulle då jag komma in på showen? Vi skämtade om att jag skulle bli tvungen att ragga upp en snygg ung cyklist att gå in med, men så behövde jag inte göra, fick en 60 årig gubbe istället=) Pappa beklagade sig för hon vi hyrde stugan av att varje person bara fick ta med en respektive. När vi höll på att göra oss iordning för att åka ner så knackar hon på dörren, hon hade då fixat en kompis till henne som jag kunde gå in ihop med, Jättesnällt. Så jag fick se joe Labero show. Det var bara en kort variant på 1 timma och 15 minuter, men ändå... Han är helt galen med sina trollerier, slå honom ni om ni kan=) Skall nog inte reflektera för mycket över hur han gör blir bara knäpp då.

Väl till dansen kom en kompis och hennes date ner, kul att träffas, var länge sedan sist. Dansen var säkert ra för dem som hörde vad de spelade, men för mig var det halvtrist. Frågade mamma under varje låt, vad spelar de nu? vad spelar de nu? likt en treåring. Mamma fick ju övning på att bokstavera på tsp i alla fall=)

Söndagen skulle damerna världseliten köra individuellt. Vi åkte ut och kollade på dem. Var roligt och intressant att se. Emma Johansson för Sverige tog brons, inte illa..

Så kan sammanfatta det hela som en lyckad helg i Vårgårda..

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela