Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Äventyrshelg

Publicerad 2009-09-27 20:40:56 i Allmänt,

Då var denna helg också till ända. Har varit kul och bra. Fredagen började med att jag åkte till Nävekvarn utanför Nyköping. Där träffades nio glada UH deltagare och två tolkar. Dock så pajade mitt högra CI på bussen dit, så har inte hört ett skit typ på hela helgen, men fungerade ganska bra ändå då de flesta var mer eller mindre teckenspråkiga, plus att vi hade tolk större delen av tiden. Men i fredags kväll i alla fall så åt vi mat, spelade spel och sen tillbringade natten på vandrarhem.

Lördagen startades inne med diskussioner om normer och värderingar, intressant på många sätt, men jag längtade ändå mer att få komma ut i skogen och tror inte att jag var ensam om det heller egentligen. Efter att ha intagit vår lunch inomhus så vandrade vi iväg. Det blev en vandring på ca 5 km, vissa sträckor var det lättgånget medan andra sträckor var ganska så kuperade, men en bra blandning. Upptäckte dock att min ryggsäck har sett sina bästa dagar, borde nog investera i en ny inom kort, får kolla lite om de har några bra erbjudande och i så fall passa på då. Efter att ha vandrat så kom vi fram till en plats där vi skulle slå läger. Vi byggde ett vindskydd med hjälp av pressening och rep. Sedan skulle vi laga mat gemensamt, vilket tar en himla tid ute i skogen, men fördelen är att det smakar desto bättre när man väl får maten. Det blev fisk med potatis och sedan paprikor med fyllning, vilket smakade bra. Det blev även efterrätt, sockerkaka i apelsin, vilket var super gott, måste försöka att göra det själv någon gång, är ju rätt enkelt att göra egentligen. Vi satt runt elden på kvällen och berättade historier och så, trevligt. Jag vågade dock inte dra mina historier, vet inte om folk hade tålt dem =) Var dessutom lite svårt med kommunikationen vid lägerelden, svårt att se tolken som satt där med pannlampa och försökte göra sig förstådd, men en spännande upplevelse var det i alla fall.

Sedan var det dags att krypa in i vindskyddet för att sova. Jag brukar ofta frysa som sjutton om jag sover ute, men denna gång gick det faktiskt riktigt bra. Hade underställ och hen ny sovsäck som verkade funka. Blev sedan väckta vid halv åtta, lagade frukost och på stormkök. Man får i alla fall inte vara rädd för lite skit under naglarna och så när man är ute så här, och tallrikar och sådant blir ju inte direkt väldiskade mellan måltiderna, men det rensar väl magen och jag personligen har inte så ont av lite skit under naglarna och så… Efter frukost vandrade vi iväg för att klättra. Jag har aldrig tidigare provat på klättring utomhus, och bara några få gånger har jag klättrat inne. Första försöket på berget så fick jag panik, ville ner nästan på en gång, och gjorde så också. Vet inte varför men jag känner en enorm press på mig själv i sådana situationer. Jag hade tidigare meddelat att jag inte ville att folk skulle fota mig när jag klättrade, detta för att minska pressen lite, med bilder som kommer upp på facebook och så, det vill jag inte. Men sedan när jag kommit ner på marken igen så ville jag göra ett till försök och fick det. Då gick det lite bättre i alla fall, även om det var svårt. Provade att klättra på två olika väggar, kul, men som sagt riktigt svårt. Får se hur mycket träningsvärk jag har sedan imorgon efter dagens klättring… Sen åkte vi tillbaka till vandrarhemmet, duschade och åt sedan pizza innan vi begav oss hemåt. Helgen har varit lyckad. Skulle kunna göra om det hela igen, absolut..

Klippning

Publicerad 2009-09-25 08:07:58 i Allmänt,

Nu sitter jag och väntar på att klockan skall gå lite grann, har klipptid nere i stan kl. 9 så skall snart med bussen ner. Vet dock inte hur jag skall klippa det, men de har säkert något tips. Måste ju passa på att exprimentera med frisyren nu innan jag kommer ut som socionom =)

Får återkomma senare med hur frisyren blev.. Får se om jag kan lägga upp ett foto rent av, men då behöver jag lite hjälp av någon som kan ta en bild på mig...

Dövasdag 2009

Publicerad 2009-09-21 10:49:56 i Allmänt,

Dövasdag är över för det här året också. Har varit en trevlig och bra helg, är nöjd. Började med att tre kompisar kom hit i fredags, var trevligt att se dem alla igen. Vi åt lite mat, gick på tyst teater och sedan var det fest nere vid Slussen på kvällen. Är mycket nöjd med fredagens fest, lagom mycket folk, och jag hade väldigt trevligt.

Sedan på lördagen var det utställning på Birgittaskolan. Den var bra, men var för trångt och för varmt. Sen tycker väl jag egentligen att det är trevligare att tjata med allt folk som finns där än vad det är att gå på själva utställningen. Lyssnade också på en föreläsning under dagen som handlade om Deaf hood. Var intressant och bra. På kvällen var det BBQ afton nere vid Slussen. Snacka om att det var mycket folk där, stod i kö över en och en halv timma för att få mat, oj, oj, oj. Men hade trevliga vänner att prata med, så det gick bra. Var dock lite väl mycket folk i lördags överlag enligt min smak, var svårt att överskåda allt. Men måste ge ett stort beröm till de som uppträdde med att teckna sånger på tsp på lördag kvällen, de gjorde ett kanonbra jobb.

Ja, igår söndag var vi i kyrkan på högmässa, var väldigt fint och mysigt med gudstjänst på både tal och tsp. Sedan fikade vi i församlingshemmet innan jag och mina kompisar åt lunch och de begav sig hemåt.. Helgen har varit lyckat och jag vill rikta ett stort tack till Döv föreningen i Örebro som anordnade denna trevliga helg..

Kick off och plugg

Publicerad 2009-09-14 13:47:09 i Allmänt,

Fy skäms på mig vad längesedan det var som jag skev här, nästan två veckor sedan. Livet har i alla fall rullat på de sista veckorna. Universitetet drog igång. Första veckan var ganska lugn, men sedan har det blivit värre. Den veckan som har varit nu tycker jag har varit hemsk. Massa engelsk litteratur att läsa och dessutom massa svensk litteratur vid sidan om. Och sedan föreläsningar också. Men nu ser det ut som jag börjar komma ikapp. Har en del kvar att läsa ännu, men dagen är ju inte slut än, så hoppas kunna läsa kanske 75 sidor till idag, och sen är jag nästan ikapp.

Förra helgen hade jag trevlig i alla fall .var iväg i Sala, närmare bestämt Sätra brunn där vi hade kick off med den nya styrelsen. På fredagskvällen blev det ett dopp i poolen och sedan en tre rätters middag. Därefter lite socialtumgänge. Lördagen möte, och på eftermiddagen team bildning ute i skogen. Jag brukar inte gilla sådana lekar, men nu gick det faktiskt riktigt bra, det kändes helt ok. Söndagen blev det sedan möte igen, många diskussioner och i huvudsak vettiga beslut, man får ju inte sin vilja genom alla gånger, men sådant är det ju

Den helgen som varit nu har jag varit hemma i Hjo, och är kvar här fortfarande, vänder om mot Örebro ikväll igen. Åkte hem i fredags, jobbade i fredagskväll och i lördags. Igår var jag sedan i Jönköping. Handlade lite och hämtade övriga familjen vid bussen. De har varit på kryssning i Riga i helgen och kom hem igår igen.

Just nu längtar jag mot helgen, Dövas dag i Örebro, skall bli så skoj…

Universitetsstart

Publicerad 2009-09-02 12:08:38 i Allmänt,

Igår drog studierna på universitetet igång igen, och jag måste faktiskt säga att det känns bra. Jag längtar efter att få lite rutin i tillvaron igen, ut och träffa folk och lära mig nya saker, så jag tror att det kommer att bli bra. Igår var det introduktion på förmiddagen, träffade kursansvarig, och sen träffade vår lärare. Han verkade också trevlig och bra, svårt att säga på så kort tid. Vi blev också indelade i projektgrupper och det känns bra, skall börja jobba på måndag nu. Eftermiddagen blev det föreläsning, intressant, men lite svårt att hänga med. Har fått nya tolkar nu, så tar ju några dagar att komma in i varandras språk, men jag skall ge dem en chans helt klart, förstår att det inte är lätt att kastas in i en universitetsvärld med en massa konstiga ord och begrepp. 

Idag har jag tvättat och städat, känns bra, har också läst 20 sidor litteratur och börjat skriva på engelska läxan, har varit effektiv känns det som. Tänkte nu läsa några sidor till efter lunchen, sen åka ner till stan för att träffa en kompis. Hade tänkt cykla ner, men just nu ösregnar det, så kanske får ta bussen ändå..

Föreningsträff

Publicerad 2009-09-02 11:59:36 i Allmänt,

I helgen har jag varit iväg nere i Aneby, det ligger några mil öster om Jönköping för er som inte har koll på var den platsen finns någonstans. Vad gör man då en hel helg där ute i skogen? Jo det var UH som skulle ha sin årliga föreningsträff där. Och vi brukar ju hålla till i skogen på dessa träffar, så även nu i år =)

Tyvärr kom det inte så många deltagare som vi hoppats på, men tack ni som kom i alla fall, ni är guld värda. Helgen blev för övrigt lyckad, många intressanta diskussioner både under passen och kvällstid. Jag i alla fall lärde mig något under helgen, hoppas att även ni övriga känner att ni har gjort det.

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela