Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Å vad du är duktig

Publicerad 2011-03-29 07:01:05 i Allmänt,

Det är ett uttryck som jag fått höra de sista veckorna ett flertal gånger och jag avskyr det,spciellt kopplat till det sammanhang jag fått höra det i. Gång på gång möts jag som gravt hörselskadad/döv av kommentaren att ne, du kan inte höra dåligt, du pratar så bra. När jag sedan förklara lite mer att jag är uppvuxen lätt hörselskdad och sedan förlorat hörsel och att jag utvecklat mitt tal innan förlusten, ja då skall jag plötsligt vara duktig istället, och vill jag vara det, ne, faktiskt inte...

Skåneland

Publicerad 2011-03-24 08:24:05 i Allmänt,

Nu befinner jag mig nere i Malmö, närmare bestämt på Radisson hotell, skall på konferens här nere nu ett par dagar skall bli spännande.

Åkte nerå igår, rean gick bra, bara ett par minuter sena till Malmö central. In på hotellet, checkade in, sen kommer man alltid till det där spännande när mn bor på hotell, öppna dörren och se hur rummet ser ut. Jag skall absolut inte klaga på boendet nu, bor hur lyxigt och bra som helst, är jättefint, stort rumm fint badrum med barkar. På sängen låg både badrock och tofflor, så jag kan leva som en prinsessa nu några dagar, skall njuta till varje pris.

Åkte sedan pendel upp till Lund för att träffa Isabel och Susanne. Men herregud vilket konstigt betalsystem de har här. Kom lite sent till tåget, eller ja, jag visste att det går tåg typ var tionde minut på eftermiddagen, så hade inte kollat tiden inna, tar det första bästa liksom. Fanns ett Öresundståg som skulle avgå några minuter senare, skyndar mig dit, hoppar på. konduktören kommer och jag tar fram mitt visa kort för att betala. Det visar sig då att man inte alls kan betala med visa kort på tåget, nehää hur skall man då betala? Fick ett inbetalningskort med mig, så nu måste jag komma ihåg att betala för resan när jag kommer hem..

Gick i Lund en stund, in på bokrean, köpte fyra böcker för totalt 136 kr, det kallar jag billigt och bra, så nu är det bara att hem och läsa=)

Köpte sedan en trja på vero moda, ville ha på mig någor fint på middagen på konferensen här ikväll..

Sedan träffade jag Isabel, gick hem till henne och fikade, trevligt. Kul att se hur hon bor och inte bara höra talas om det när vi träffas som hastigast genom UH. Sedam gick jag till folkuniversitetet där Susanne undervisar teckenspråk och besökte hennes elever. De tvingades teckna lite med mig vilket var jätteskoj. Då lektionen var slut gick jag och Susanne till en indisk restaurang, käkade och pratade gamla Indien minnen. Trevligt. Vi ses tyvärr så sällan, beror ju på avståndet mellan oss, men trevligt då vi väl träffas.. Blev en hel del prat.. Sedan blev det tåget ner till Malmö igen, promenerade genom ett myckt öde Malmö kl 22,15 på kvällen, tycke det nästan var lite läskigt, så öde liksom..

Nu väntas konferens, se vad den kan bjuda på

En jamande katt

Publicerad 2011-03-20 14:53:40 i Allmänt,


Bild: google

Ungefär så här känns min hals just nu. Har absolut ingen röst, det bara kraxar i mig. Brorsan sa lite skämtsamt på morgonen att jag låter som en jamande katt, och det är nog ungefär så som det är. Ja, ja hoppas på förbättring. Men har i alla fall inte ont i halsen längre

Infon på Mo gård

Publicerad 2011-03-18 14:23:21 i Allmänt,

Igår var jag på Mo gård för information. Hela proceduren tog halva dagen. Hämtade hyrbil i Örebro vid lvart över tlv, en liten trevlig Clio blev det att köra. Dagen började bra redan här, mannen på biluthyrningsstället började stödteckna till mig när jag inte hörde vad han sade och han berättade att de hade två döva anställda på företaget och att personalen därav lärt sig lite tecken, kul det..

Hem, äta snabblunch och sedan iväg mot Finspång. Hade drygt åtta mil enkel resa och vägen är inte den bästa, men det flöt på i alla fall. Framme vid Mo gård resurscentrum kändes det väldigt fel, ringde och kollade upp det hela, var vid folkhögskolan inne i Finspång vi skulle vara, nu blev det bråttom. (Nästan) lagligt var jag 10 minuter senare på plats inne i Finspång på skolan. Rektor och biträdande rektor höll information för oss 11 deltagare om Mo gård och deras arbete och vision.

Sedan pratade de om vilka som ville och fick gå vidare för personliga intervjuer, jag får gå vidare, så skall dit på intervju samt få gå runt och titta lite mera vid nästa tillfälle, de skall höra av sig i nsta vecka om intervjutid. Om intervjuen går bra skall jag också genomgå den obligatoriska psykologundersökningen innan jag blir anställd, ettt test för att se vilka grundvärderingar jag har och sedan se om jag passar inom deras verksamhet eller inte.

Så med ndra ord gick gårdagens info bra, och jag går vidare i uttagningen..

Intervju Mo gård

Publicerad 2011-03-15 09:46:53 i Allmänt,

Igår morse ringde min mobil när jag satt på vandrarhemmet i Stockholm, visade ett 010 nummer, hur skulle jag göra, skulle jag svara eller inte. Fattade på en gång att det rörde sog om arbetet jag sökt på Mo Gård resurscentrum utanför Finspång. Jo, jag blir ju tvungen att svara, annars ser det ju ännu konstigare ut. Svarade, lyckades fatta att de pratade om intervju, men inte när, hur var osv. Bad dem maila över information.

Fick info att det kommer vara et tmöte på torsdag kl 16 på Mo gård resurscentrum. Nu blev det panik, hur skall jag ta mig dit, och jag som måste till Hjo efter, hmm, hur löser man detta. Lösningen blev tillsist en svindyr envägsbil som jag hämtar i Örebro på torsdag lunch och sedan lämnar i Jönköping på kvällen. Nu hoppas jag bannemej att jag får tjänsten så att det är värt all möda med allt.

Sen visst, 8 mil enkel resa till jobbet är i längsta laget, men det skulle få gå i så fall, men måste förhandla mig till en ok lön om jag skall kunna pendla. håller på att maila banken här nu för att kolla upp möjligheterna till banklån för att köpa bil. Men där är också ett problem, hur dyt bil skall man köpa, vilket märke osv... Hmm, är nog lite frälst i de japanska modellerna, Honda eller Toyota med andra ord. Mycket tankar, mycket svammel.. Ne, nu måste jag samla mig och plugga lite.

Sista mötet

Publicerad 2011-03-13 19:32:15 i Allmänt,

Iidag har vi haft sista mötet med Unga Hörseksadades nuvarande styrelse. Nästa gång vi styrelsemöte är efter årsmötet, då med en ny styrelse. Både fördelar och nackdelar med det. Kommer sakna gamla kollegor samtidigt som det alltid är spännande och stimmulernade att få nya, nya tankar, ina ingångar i diskussionerna, det är utvecklande.

Jag blev föreslagen som ordförande på ett år av VB. Är ett fyllnadsval då jag tidigare varit vice, men från september månad gått in och hållt i trådarna för organisationen. Ha tvekat en del om jag skulle knadidera som ordförande eller inte, mycket för att jag inte vat vad som kommer att hända i mitt liv efter sommaren då jag tar examen och allt, men nu känns det rätt, kommer bli spännande. Men än är jag inte vald, och jag ser gärna att jag får motkandidater, gör ju det hela betydligt mer spännande, jag vill dessutom känna att jag blir vald, inte att jag blir ordförande i brist på andra kandidater..

Tid för operation

Publicerad 2011-03-10 19:47:30 i Allmänt,

Nu har jag fått tid för operation, den 14 april skall jag operera min skelning. Skall bli skönt att få det gjort, känner att jag skelar mer och er hela tiden vilket gör att jag börjar få stora problem med samsyn och med djupseende. Exempelvis ser har jag svårt att bedöma avstånden på trappsteg, så gå i trappor är inte så skoj just nu. Men hoppas att det kommer bli bättre efter operationen. Det som är lite syn är att jag skall opereras dagen före UHs årsmöte, så kommer nog se rätt misshandlat ut under mötet, sen är ju frågan hur bra man ser efter operationen?

En till delkurs avklarad

Publicerad 2011-03-01 08:08:15 i Allmänt,

Nu var en till delkurs avklarad, tentade socialt arbete inriktning funktionshinder, hemtenta som jag lämnade in för två veckor sedan.. Fick svaret igår tre frågor som jag svarat på, blev godkänt på två av frågorna och vg på en, så det totala betyget blev godkänt, skönt det.. Känns alltid härligt för varje uppgift som blir färdig..

Har ungefär 14 veckors studier kvar nu, är i full färd med att söka jobb också.. Nu i natt har jag jobbat på elevhemmet igen, för gymnaieungdomarna, det har gått bra, men har sovit lite konstigt i natt, så är  rätt seg nu.. Hem och vila lite, sen jobbar jag som assistent kl 13. Blev 21 arbetade timmar av 25, inte illa det=) Nästan lite för bra, funkar ju inte att jobba så i längden, men någon gång ibland kan det ju vara bra, syns ju i plånboken efter sen i alla fall=)

Får se om jag åker nedåt Hjo sen i helgen, är lite jobb som avgör, blir jag erbjuden att jobba helg, då tar jag det, annars åker jag hemåt..

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela