Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Autosvar

Publicerad 2010-07-27 22:06:26 i Allmänt,

Autosvar på mailen kan vara bra ibland, använder mig själv av det titt som tätt. Idag mailade jag till handikappsamordnaren på universitetet, ville diskutera med henne om tolkar infrö höstens studier. Hon har lovat att prata med tolksamordnaren och framföra mina önskemål om vilka tolkar jag önskar. Får ett meddelande tillbaka att personen jag söker har semester och återkommer den 11/5, ja det står faktiskt elfte maj, men tror det är ett tryckfel, skall nog vara 11/8, men i alla fall... Får inte bara ett felmeddelande, får 3,4,5,6 osv. raderar och raderar, får ett i minuten till att börja med, sedan glesas det ut, men kommer fortfarande stadigt. På ett par timmar hade jag raderat ca 50 autosvar. Kl 13 lämnade jag lägenheten och kunde då inte kolla mailen, kl 19,30 var jag hemma igen, 377 mail från autosvar, yes.... Något är fel... nu har jag gjort så att mailen går direkt in i paperskorgen, inte optimalt system då jag faktiskt väntar på svar, men vad sjutton skall man göra... Skall försöka hitta adressen till någon dataansvarig på univeristetet och maila och påpeka detta fel... Vill du ha full inbox, maila handikappsamordnaren på Örebro universitet..

En dag i Örebro

Publicerad 2010-07-27 22:00:40 i Allmänt,

ja, nu har jag tillbringat en dag i Örebro, åkte iväg tidigt på morgonen, kl 6 så fick kliva upp tidigt, tidigt idag, men fungerade bra. Tog tåget upp, skönt att sitta och slappa lite där. Tåget var dock försenat, inte så ovanligt när det gäller SJ eller hur?! Men kom fram till sist i alla fall. Åkte hem till lägenheten, var hos grannen och hämtade posten, inga räkningar denna gång, skönt det. Började sedan rensa ogräs på framsidan, då kommer grannen och frågar om jag vill låna deras skottkärra och slänga ogräset i, gärna, gärna. Gick mycket smidigare att rensa så jag kunde slänga ogräset i den, i jämförelse med att försöka knôka ner dit i Ica kassar som jag annars får göra=)

Åkte sedan ner till USÖ för audionombesök. Programerade om mitt CI lite grann bara, känns helt ok, tog även och fixade lite med propparna, så hoppas att de inte skaver nu.. Sedan blev det ett besök på HM, köpa ett lijnne, en mascara och en ögonskugga, hoppas att det blir bra. Ögonskuggan var dock dyrare än mascaran och linnet tillsammans, så hoppas att kvaliten är lika fin som priset nu då=)

Träffade sedan en kompis som varit i Australien i 10 månader, så var ett bra tag sedan vi sågs. Satt ute och fikade och pratade strunt i ett par timmar, trevligt att ses, hoppas att det inte dröjer ett år till nästa gång nu bara.

Sedan blev det tåget hem till Hjo igen...

Mitt livs första sms inlägg

Publicerad 2010-07-27 08:06:00 i Allmänt,

Ja, nu skriver jag mitt livs första sms inlägg till Bloggen. Skriver mest för att se om det fungerar eller inte,av nyfikenhet helt enkelt:) Sitter nu på tåget upp mot Örebro. Skall kolla om lägenheten står kvar,besöka audionmen och justera mina CI och sen träffa en kompis som varit utomlands under lång tid för att ta en fika och prata bort någon timma,skall bli trevligt. Vågar inte skriva mera förrän jag ser om det fungerar:)

Semestern avklarad

Publicerad 2010-07-23 16:09:10 i Allmänt,

Nu har jag kommit tillbaka till hjo igen efter några dagars semester i Örebro, eller ja, säger man semester när man besöker sin egen lägenhet? Ja, jag har varit ledig från jobbet i alla fall, vilket var härligt..

I tisdags var jag på universitetet och träffade Gudrun för att planera inför september styrelsemötet. Jag var trött och seg, hjärnan hängde inte rikigt med, men vi fick till en grundplanerign i alla fall, skönt det. Får träffas längre fram och planera mera sen..

På eftermiddagen åkte vi till Vingåker för att besöka factory outlet. Fanns massa olika saker där, vissa billiga, andra var billiga ja, men av så fina märken att de blev dyra ändå, 2500 för en klänningexempelvis, nej tack, jag är student.. Köpte inget i den stora outlet butiken. Var även inne i en butik som säljer kökssaker mm, hittade fins glas och karaff där, har kollat på glas i den serien innan, tycker de är fina, men tyvärr var glasen och karaffen av samma märke, men olika serier, hade ju viljat ha samma. Så blev inget köp.. Vad jag dock köpte var en jacka, sommarjacka typ. Är svart med cerica detaljer, tyckte den var fin och dessutom praktiks, vattentät, vindtät osv. Köpte den för 600 kr på rea i en oputlet butik, så den skulle nog kosta det tredubbla i en vanlig butik, känner mig nöjd. På kvällen gick vi till Brickebergs restaurangen och kökade, gott och bra...

Onsdagen tillbringade vi i Nora, en vacker liten småstad norr om Örebro som faktisk påminner lite om Hjo. jag har en passion för småstäder, jag vet=) åkte båt ut till en liten ö, gick runt och fotade i stan ,köpte den berömda Noraglassen osv, var trevligt...

Igår åkte vi som sagt hem till Hjo igen.. Nu idag har jag varit ledig, sen imorogn börjar jag jobba igen, jobbar kväll.. Nu idag har jag varit ute och cyklat ca 3,5 mil, blåste som sjutton, men känenr sig nöjd när man kommit hem...

Semester dag 1

Publicerad 2010-07-19 16:05:21 i Allmänt,

Idag har vi börjuat vår  semester. Åkte från Hjo vid halv tio tiden, var nere i Hjo en sväng och åkte sedan vidare norrut. Gjorde en avstickare till Stora hammarsundet och fikade, är så fint att sitta där vid vattnet. Pasade även på att fota en del när vi stannade där.

Åkte sedan vidare upp mot Örebro, via Hallsberg, och sedan ut till Kvarntorpshöjden för att gå de 427 trappstegen upp till höjden. Jag och pappa tog trappan medan mamma och brorsan åkte den smala och slingriga vägen upp. 427 trappsteg det kändes faktiskt, dock slog jag pappa och kom upp före honom så är stol, får säga som A.H. allt är en tävling då jag vinner=) Väl uppe på toppen blev det en glass, kunde vara värda det efter promenaden.

Åkte sedan vdar emot Sköllersta, stannade och löpte med korv på Lithells och åkte sedan vidare på småvägar fram mot Örebro. Nu har vi varit här i en och en halv timma. Skall strax åka ut till Marieberg, se om jag kan få tag på några bra skor, vill ha några typ ballerinaskor, men i lite bättre modell, skulle gärna vilja ha ett par ecco, men vill inte betala hur mycket som helst, får se vad jag hittar..

Nu har jag beställt tid..

Publicerad 2010-07-17 15:27:58 i Allmänt,

Under en ganska så lång period har jag märkt att synen sviktat mer och mer, men dum som man är så strunatar man i att göra något åt det. Jag vet att en synundersökning innebär nya glasögon, vilket väl för visso är trevligt, alltid kul att byta bågar, men jag vet också att det inte är gratis precis, och man är ju fattig student, det går inte att komma ifrån. Men i början av somamren så kände jag, ne det här fungerar inte längre, jag gjorde slag i saken och ringde upp ögonmottagningen i Örebro. med tanek på min skelning kan jag inte gå till en vanlig optiker utan måste först få hjälp att mäta skelningen och därefter kan jag gå till en vanlig optiker för undersökning. Jag fick tid snabbt, redan den 22 juni, men då jobabde jag som lägerledare och var tvungen att avboka tiden, skulle få ny tid igen efter sommaren. Nu har jag fått kallelse och skall dit om två och en halv vecka, blir spänannde att se vad de säger, men känner också lite rädsla då jag vet att synen blivit betydligt sämre, och jag är ju väldigt beroende av min syn med tanke på min dåliga hörsel.

Har också bokat in tid hos en vanlig optiker sen den 10 augusti, så med lite tur kan jag ha nya glasögon om en månad, men då krävs det ju att det räcker emd en undersökning på sjukhuset, och det tvivlar jag på att det gör. Kommer vara hård mot dem och kräva en ordentlig undersökning nu i alla fall. Funderar också över vad jag skall välja för typ av bågar här näst?

Lite sommarbilder...

Publicerad 2010-07-17 13:54:33 i Allmänt,


Här är en bild på föräldrarnas katt, vår allas lilla ögonsten..
En sommarbild på mig..
Och sen en bild från lägret på Björkö. lägger bara upp naturbilder och bilder på mig själv från lägret, lägger aldrig upp på deltagare av respekt för dem..
Jag själv nere vid hamnen på Björkö

Premiärdoppet i Vättern

Publicerad 2010-07-16 19:08:02 i Allmänt,

Idag ahr jag badat i Vättern för första gången i år. Jag har badat i sjöar och hav några gånger innan i år, hoppade i havet då jag jobbade på Björkö för en månad sedan, badade också två gånger i Siljan när jag jobbade i Leksand på teckenspråkslägret, men inget går ju upp mot ett dopp i Vättern.

Jobabde idag och jag och en brukare åkte in till Hjo för att bada i bassängen där. Vättern ligger ju precis intill så frågade brukaren om vi skulle känna på vattnet i Vättern också, och det ville hon gärna. Så hoppade i snabbt och doppade mig i alla fall, känns bra..

Nu har mina föräldrar två veckor semester, vi firar det med grillning och ett glas vin ivkäll, härigt...

Duracell kanin

Publicerad 2010-07-13 19:27:33 i Allmänt,

Jag har tillbringat hela vecka 27 på Gotland och Almedalsvecka, hade en helt otrolig veckan, är så glad och nöjd med den. Men hjälp vad trött jag var i lördags då vi satte oss på färjan från Visby fram till Nynäshamn. Jag var som en duracell kanin minst sagt, kunde inte sitta still, än mindre sova, hade nog kunnat springa ett maratonlopp i gångarna på båten där tror jag=)

 

Men vilken fantastisk vecka vi haft. Slutade jobba på teckenspråk lägret på Västanviks folkhögskola i Leksand den 4 vid lucnhtid. Tog då tåget till Stockholm, sedan buss ut till Bromma och sedan flyget över till Gotland. Kändes konstig för mig som är van vis långa flygningar att bara flyga i 35 minuter till Gotland, kändes knappast som att det var lönt att lyfta=)

 

Jag har varit med på Almedalsveckan två gånger tidigare och lobbat politiker. Nytt för i år var dock att UH samarbetade tillsammans med fem andra döv och hörselskade organisationer, SDU, DHB, FSDB, DBU och VIS. Även tyst teater var med och spelade gatuteater runt om i Visby under veckans gång.. Så vi var totalt 50 personer och ca 35 tolkar om man räknar med alla. Så det var en mäktig grupp. Vi hade vår mobila kampanj, vi gick runt och delade ut flygblad på gatorna och fik på detta sätt stor uppmärksamhet.

 

Jag var även med i tv vid två tillfällen. Första gången gällde det tolkning och textning av program. Då var jag och en kille från Sveriges dövas ungdomsförbund med och uttalade oss i frågan. Kolla gärna länken:

http://www.livestream.com/handikappforbunden/video?clipId=pla_643844ea-1ee0-40b8-b1aa-ac551ad29426

 

Sedan var jag med igen efter att vi vunnit tävling för Almedalens bästa t-shirt 2010, så då blev jag intervjuad om detta. Var även med på scen på open stage en dag och berättade om teckenspråk och vårt arbete tillsammans med en kvinna från FSDB och en kvinna från VIS. Tänk om någon hade sagt till mig för åtta år sedan att jag skulle stå på scen om berätta om teckenspråk och vara med i tv och prata om det, jag hade trott att de skämtat, men mycket har förändrats sedan dess, och de flesta förändringar är positiva.

 
Visst har vi fina tröjor?=)

Det har varit en underbar vecka på Gotland, kul att samarbeta med andra organisationer samt att deltaga på en massa olika seminarium. Tack alla ni underbara människor som varit med, och tack alla underbara tolkar…

Teceknspråkslägret Västanvik

Publicerad 2010-07-12 17:54:34 i Allmänt,

Jag har haft två helt underbara veckor, först en vecka på UH: s teckenspråksläger på Västanviks folkhögskola i Leksand där jag jobbade som föreståndare samt som lärare för nybörjargruppen. Upptäckte att det faktiskt var riktigt skoj att undervisa teckensrpåk, kanske hag ahr valt fle utbildning, kanske borde bli lärare iställlet=) Ne, då kommer säkert trivas jättebra som socinom också, men var skoj att prova på undervisning lite grann... Han även med att prata lite med gamla bekanta från västanviks perioden. Säga vad amn säga vill, men det är alltid lika skoj att komma tillbaka till Västanvik för en vecka eller två, känns som mitt andra hem.

Under veckan hann jag också med att bada i Siljan två gånger, inte jättevarmt, men gick i alla fall... Sedan måste jag berätta om diplomutdelningen. Vi i UH har en tradition att vi vid varje lägerslut delar ut diplom, man blir då veckans någonting som känneteckenar en själv. Deltagrna ville även dela ut diplom till oss ledare, jag var fröberedd på detta, så jag hade skrivit ut en extra bunt diplom. I år blev det dock något konstigt på mitt diplom, närmare bestämt veckans permobilsit.. Hur kommer sig då detta? Jo, vi hade en tjej som sitter i rullstol (permobil) som var emd på lägret. En kväll fick alla som ville pröva att köra denna maskin, den körs med en joistick (hur det nu stavas). och var minst sagt svårkörd. Jag körde ett varv i rummet på låghastighet, ändå hade jag problem att svänga. Efter ett varv skulle vi öka hastigheten, och det blev ju som sagt inte lättare för mig. jag skrek sväng, nej, inte så osv. precis som att en permobil skulle lyssna på mig, ne.. precis.. jag krockade med en dörr, välte en stol, ja ingenting gick bra i min vilda körning... men skoj det var det=) Därav blev jag veckans permobilist...

Veckan var aknonbra, var nöjd med lägret, härliga leare, bra deltagare och fantastiskt duktiga tolkar...

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela