Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Styrelsekurs, sjukdom och kompisbesök

Publicerad 2009-01-31 20:57:05 i Allmänt,

Det här kommer att bli ett jättelångt inlägg för den som orkar att läsa, skall nog göra lite underrubriker för att få något som när struktur på det hela. Skulle också vara skoj om ni som läser min blogg lämnar ett litet spår efter er, skulle vara intressant att veta vilka ni är =)

  

Styrelsekursen:

Förra vecka var jag iväg på Wiks folkhögskola utanför Uppsala. Det var UH som ordnade en styrelsekurs och jag och T skulle jobba som ledare. På fredag morgonen hämtade jag ut vår hyrbil, en Saab 93, helt ok bil förutom att tändningslåset sitter ju hel knasigt, ja det är ju en Saab som sagt. Det förstaproblemet var att de inte godtog T som chaufför då man skall meddela vid bokningen att man skall vara två st till att köra. Konstigt men.. sedan var det dags för oss att åka till Coop och investera i kvällsgodis, chips, läsk, ja massa ned olika saker blev det minst sagt.  


Vi tuffade sedan iväg mot storstaden Stockholm. Skulle till kansliet fört att hämta saker. Hade lånat pappas GPS vilket jag trodde skulle vara smart och bra, man kan ju leva på hoppet i alla fall. Dock så upptäckte jag att en GPS som inte är uppdaterad på några år inte är så bra att använda i Sthlm, vi körde fel, och fel igen, och enkelriktat, och bussfil, ja säg allt. Nu körde jag inte mot enkelriktat eller i bussfilen, men det var nära ibland =) ja , ja vi hittade kansliet i alla fall, efter många om och men.


Åt lite lunch, packade bilen och började rulla iväg igen. Använde GPS som lurade in oss på massa konstiga småvägar, och isiga var de, halt, men skoj, tycker om hala småvägar, blir lite utmaning i körningen. Tror dock inte att mina passagerare njöt lika mycket av situationen. Framme på Wik förberedde vi lite och sen kom deltagarna och mina tolkar. Just det tolkar ja, hade turen eller oturen hur man nu vill se det att få två tolkar från Örebro universitet. De är jättebra båda, men känns lite konstigt att de tolkar mig privat, blir liksom lite fel.....


Sedan under kvällen l3kte vi lite, satt och pratade, spelade spel och hade trevligt, så som UH brukar vara. Jag fick också köra in till Uppsala några gånger under kvällen och hämta folk, men det fungerade bra.


Helgen hade sedan flera intressanta föreläsningar och diskussioner.... Lägger in lite bilder från helgen nedan.  

Sjuk:

I söndags kväll när jag kom hem kände jag mig väldigt trött. Inte så konstigt när man har hållit igång en hel helg tänkte jag, och la mig och sov tidigt. I måndags vaknade jag med feber och illamående. Länge sedan jag mådde så dåligt faktiskt, jag som aldrig brukar vara sjuk. Men det blev sängen hela dagen. Sen på tisdagen var jag hyfsat på benen igen, skönt att det gick så snabbt över. I onsdags var jag sedan tillbaka i skolbänken igen med nya friska tag =)

  

Kompisbesök:

Igår fredag kom två kompisar från Hjo hit, SB och SJ. Vi har varit kompisar sedan många år tillbaka och har faktiskt tack och lov lyckats hålla kontakten trots att vi flyttat och varit iväg kors och tvärs i landet. De kom upp med tåget vid 15 tiden, vi åkte hem till mig, fikade med macka och min egenhändigt bakade morotskaka. Sedan blev det en promenad här runt området innan vi gick hem och började fixa med maten. Vi åt, pratade en massa strunt och hade trevligt.


Fram på kvällen åkte vi ner till stan. Gick in på en restaurang, köpte lite att dricka och satt och tjatade. Åkte sedan hem tidigt, men vi hade det trevligt ute i alla fall.


Idag åkte vi ner till stan på förmiddagen. Gick både i affärer och på markanden. Gjorde faktiskt en del fynd måste jag säga. Köpte en tröja, en blus och en kjol. 70 % på allt, då är det skoj att shoppa loss, man får ju en del för pengarna  =) Åkte sedan hem, fixade lunchen och så. Sedan i eftermiddag tog vi bussen ner till stan igen och de tog tåget tillbaka till Hjo. Själv tog jag en promenad hem vilket var jätteskönt. Har ju inte tränat nu i veckan när jag varit sjuk, och har verkligen saknat det. Besöket var jättetrevligt, tack för att ni kom tjejer..

Allergisk reaktion och flummföreläsningar

Publicerad 2009-01-20 18:00:38 i Allmänt,

Ja nu är det minst sagt fullt upp, det rullar på väldigt fort just nu, händer lite för mycket i mitt liv känner jag, har inte riktigt tiden att plugga och göra det som jag borde, men det löser väl sig någon gång det också får vi hoppas.


Allt det röriga började i söndags. Först skulle jag sticka till Lerum på styrelsemöte med Knuten. Men mötet var tvunget att ställas in pga. sjukdom inom styrelsen, och de tär ju fullt förståligt, är man sjuk så är man. Samtidigt som det var trist, vi hade verkligen behövt ha det där mötet. Vi får försöka att bena ut alla problem via mail nu helt enkelt. Istället tillbringade jag söndagen hos familjen hemma i Hjo, det var skönt det också, att var hemma och ta det lite lugnt, det behövde jag efter en intensiv vecka.


Sen på eftermiddagen kom morbror ut och fikade, jag åkte sedan med honom in till Hjo och sen tog buss till Skövde och tåget mot Örebro. När jag kom in på tåget såg jag nötter på golvet, och folk som åt nötter också för den delen. Jag vet ju om min allergi, det är inget nytt. Men dum som man är så struntar man ju i det, sätter sig ner och försöker vara lugn och tänka att det nog går vägen denna gång. Och det gjorde det ju också, eller ja, delvis. Kliade i halsen, ögonen och så, men klarade mig rätt ok. Bytte tåg i Hallsberg, träffade en dövblind tjej och hennes ledsagare, pratade lite med dem och så, trevligt. Väl framme i Örebro började min allergi att bli värre. Började hosta och så. Så söndagen avslutades på akuten med sprutor och medicin. Kom sedan hel strax efter kl. 24 och kröp slutkörd till kojs. Äter nu medicin som gör mig lite slö, men det fungerar.


Igår började jag min tredje termin på universitetet. Det känns lite konstigt, jag är oroligt inför denna termin och jag säger så. Engelsk litteratur, flummig huvudföreläsare, ja. Men samtidigt finns två plus i kanten, bra tolkar och sedan har jag blivit beviljad individuellt stöd. Vi håller nu på att diskutera hur detta skall utformas, men det blir nog bra till sist.


Idag kom en av mina tolkar och sa att hon och en till universitetstolk skall tolka mig i helgen i Uppsala. Det känns väl sådär om jag skall vara ärlig. Egentligen har jag som mål att dela på studier och privat liv, men ok, jag fick tolk i alla fall, och de är bra. Så vi får väl hantera situationen så professionellt vi kan från båda håll.


Nu skall jag undervisa teckenspråk, på återseende..

Dagens tenta

Publicerad 2009-01-16 18:28:56 i Allmänt,

Idag har jag skrivit min saltenta och det känns gansak så ok, speciellt för att vara den första saltentan så får jag säga att jag är nöjd. Nu är det bara att avvakta i tre veckor på svaret, och hoppas på att den blir godkänd. På måndag börjar jag sedan min tredje termin på socionom, jag är laddad, samtidigt som jag tror att första delen av terminen kommer att bli svår för mig. Den mannen vi skall ha som huvudföreläsare hade vi även i våras, och jag förstod ingenting av hans snack. Men vi får väl hålla tummarna för att det går bättre nu helt enkelt.


Nu är jag hemma i Hjo igen. Skall äta lite här snart, spela lite spel med familjen och sen sova i vettig tid. Är seg efter dagens prestationer. Sedan är det jobb som gäller imorgon och på söndag blir det styrelsemöte..

Saltenta

Publicerad 2009-01-16 06:29:13 i Allmänt,

Nu är klockan runt halv sju på morgonen och jag fick lite tid över innan jag skall sticka ner till universitetet och skriva min tenta. Första saltentan, känner mig laddas, det skall blir spännande att de hur det kommer att gå.


Igår var jag på ett intressant möte. Var hos ABF på den så kallade "tankesmedjan" vi spånar på olika idéer för att teckenspråkiga barn och ungdomar skall få rätt att få information på sitt eget språk, teckenspråket. Det var ett bra möte, och mycket information togs upp och diskuterade, intressant..


Ne nu skall jag borsta tänderna, och sen packa ner de sista sakerna inför idag, lite energigodis, dricka, macka, frukt osv. Skall man skriva i 5 timmar så..

Blev inte gratis mat=(

Publicerad 2009-01-14 21:43:29 i Allmänt,

Även om dagen varit bra idag så blev inte kvällen riktigt som jag tänkt mig. Ja, ja vi kan ta det från början. Vaknade med lite träningsvärk efter spinning passen, men inte så farligt, och samtidigt känns det ju att man gjort något vettigt, så det var skönt. Iväg till universitetet och hade seminarium, redovisning av socialutredningen och så. Min grupp redovisade dock igår, så vi hade vår del avklarad


Sedan frågade jag tolkarna om de visste vilka som skall tolka till mig inför nästa termin, den som börjar på måndag. Och jag fick svaret och blev kanon nöjd, tror att det blir jättebra. Hoppas att de inte går in och ändrar för mycket bara.


Efter universitetet så tog jag och A en promenad ner till stan. Hade ju tänkt besöka Frimis och äta gratis mat som de brukar ha på onsdagar. Men när vi kom dit så var det stängt, konstigt.. så det blev att gå till pizzerian och äta räkrulle istället. Inte så fel det heller, men gratis hade ju varit gott.


Nu ikväll har jag lagt klart mitt pussel på 1000 bitar, blev fint och bra. Vad ska jag ägna mig åt på kvällarna nu när de tär klart då?

Läkaren vill döda sina patienter

Publicerad 2009-01-13 07:46:00 i Allmänt,

Hur brutal min rubrik än låter så är det faktiskt sant, i alla fall här på Brickebackens vårdcentral. Jag var där igår för att föra ett allergitest. Och den läkare som jag skulle träffa var just den läkare som jag tidigare i höstas anmält då han ville skicka hem mig med en allergichock. Men igår hade jag i alla fall tolk med mig, och en tolkpraktikant också för den delen. Vid allergichocken sist sa läkaren på AVA att jag absolut aldrig får göra pricktest mot nötter då det är stor riska att jag kan få en allergisk reaktion om man gör det. Igår när jag kom dit så ville läkaren mycket riktigt göra ett pricktest även mot nötter. Jag protesterad och diskuterade n bra stund med honom tills han gav med sig. Sen frågar han vad jag vill att allergiproverna skall visa, vad då visa? Jag vill ju veta vad jag är allergisk mot, konstig va... Ja ja, jag fick tillsist ta blodprov igår, och sen skall jag ner till sjukhuset för att ta pricktest vid senare tillfälle. Så det bli nog bra tillsist.. Läkaren sa också igår att han var ledsen för det som hände sist, som resulterade i att jag anmälde honom, ja ja, det kan han ju vara. Han sa också att man ju lär sig av sina misstag. Det är ju i och för sig sant, men skall det leda till att ta död på patienten?


Sedan igår kväll tog jag cykel ner till stan för att träna spinning. Det var ett halvt träningspass att bara på cykel ta sig ner med den blåsten som var igår, och värre blev det när jag skulle hem. Men jag fick ett rejält träningspass i alla fall. Tror att det även blir lite mer spinning i eftermiddag.

Cykleköp och bio

Publicerad 2009-01-11 12:14:32 i Allmänt,

Jag är nog lite väl tidig att förbereda inför våren kanske? I fredags var jag i alla fall och investerade i en ny cykel, en tre växlad av märket Dacke. Min gamla fina Crescent hade jag haft i 12,5 år nu. Även om det inte var något fel på den som så, så var den på tok för liten. Även om jag skall erkänna att jag sakar den gamla cykeln lite så verkar den nya bra också.


Igår vaknade jag tidigt för att vara lördag, redan kl. 7 klev jag upp, läste lite inför tentan, stack och tränade spinning och sedan hem och plockade bort lite julsaker och pluggade lite till. Sedan på kvällen var jag A och J på bio och såg Australia. Den var bra måste jag säga. Man fick också en historisk tillbakablick när man såg den. Jag klarade mig också utan att somna, var lite orolig för det innan då filen trots allt var 2 timmar och 45 min.


Idag städar jag bort julen, är ju snart den 13 nu och då skall ju julsakerna vara borta. Tvättar också en massa idag. Så nu är städningen snart klar, bara gardiner som skall strykas och hängas upp, pust, stryka gardiner är så tråkigt... funderade ett tag på att sticka och träna sen i eftermiddag. Men trior att jag prioriterar boret det för idag. En promenad i regnvädret får räcka och sen lite tenta plugg igen..

Ditt och datt

Publicerad 2009-01-08 20:48:24 i Allmänt,

Ja, nu var alla helgerna över och vardagen återgår till det normala igen. Kom tillbaka till Örebro för andra gången i tisdags kväll, och det känns bra. Nu har jag ägnat dagarna åt grupparbete, så det är i princip klart nu, skönt det. Dessutom har teknikern varit här nu idag och fixat med mitt Internet, så nu fungerar det igen, det är dock mycket som krånglar med datorn fortfarande efter system återställningen, blir vansinnig, vet inte vad det beror på, grr.


Annars hade jag måndags - tisdags ett par trevliga dagar i Trollhättan. Var nere och besökte K. vi har inte setts sedan i somras så det var trevligt att träffas igen och diskutera kring allt mellan himmel och jord. Sedan när jag skulle åka tillbaka till Örebro så träffade jag två kompisar från Leksand på tåget. Så det blev en hel del prat, jättetrevligt, helt underbart att träffa er igen.


Sedan har jag också fått klartecken från Önnestad folkhögskola att jag ska dit och föreläsa om Ci den 2 feb, ska bli spännande, är lite långt att resa bara, men det skall nog gå bra tror jag.


Nu är det snart dags att sova, är sedan ledig imorgon om jag inte blir inringd från jobbet, men just nu så känner jag mest för att vara hemma, plugga lite, städa bort julen och så, men vi får se vad som händer som sagt. Är lite besviken över att den nya Wallander filmen Hämnden som har premiär imorgon inte är textad. Hade så gärna vilja se den, men är ju omöjligt utan text...

Summering av 2008

Publicerad 2009-01-02 13:23:18 i Allmänt,

Under 2008 har en hel del hänt i mitt liv, har tagit nya steg in i vuxenlivet och mycket har blivit väldigt bra. Försöker här sammanfatta vad som hänt:


 • 2 januari hämtade jag nyckel till min nya lägenhet i Örebro
 • Flyttade en strax därefter. Var ett kaos till att börja med då lägenheten ej var färdig renoverad. Men det ordnade sig tillsist och blev fint och bra
 • Började på Socionomprogrammet och lärde känna en massa nya och trevliga människor
 • Skriver min första tenta som jag missar, en otrolig besvikelse där
 • Gick in i förbundsstyrelsen i unga hörselskadade, tidigare bara jobbat på lokalnivå. Men måste säga att jag trivs väldigt bra med att sitta på riksnivå och jobba också
 • Läger ledare på ungdomsläger i Göteborg på Bohus Björkö
 • Läger ledare på teckenspråks läger i Leksand
 • Sommar jobbar på Fagerhult och monterar lampor för sjunde året i rad
 • Åker med UH till Gotland på Almedalsveckan och driver våra intressepolitiska frågor. också den första gången i livet som jag kommer till Gotland
 • Börjar ett nytt extra jobb som personlig assistent där jag fortfarande jobbar en del helger. Trivs jättebra
 • Börjar föreläsa om mitt liv som hörselskadad, att förlora hörsel och så, varit ute vid tre olika tillfällen och gjort det varav en gång på Västanviks folkhögskola i Leksand, blev en superföreläsning där, känner mig nöjd
 • Får problem med mitt Cochlea implantat och har tvingats resa till Göteborg flera olika gånger med det
 • Är fadder på nollningen på universitetet
 • Känner mer och mer att jag trivs i Örebro, känner också at jag tror att socionom är rätt yrke för mig
 • Börjar undervisa några kompisar, och kompisars kompisar i teckenspråk på kvällarna
 • Firar julhelgen hemma med familjen och mor samt farföräldrar i Hjo
 • Firar nyår med kompisar i Örebro

Skulle nog kunna fylla på med hur mycket som helst här tror jag. Men tror att jag måste begränsa mig lite också. Men kort sagt så har 2008 varit ett bra år, känner mig i huvudsak nöjd med året. Bara att hoppas att även 2009 blir ett bra år.

Nyårsafton

Publicerad 2009-01-02 13:08:12 i Allmänt,

Nu är det nytt år. Skriver ett inlägg om nyår först så får jag se om jag hinner och vill summera 2008 sen, kanske är något man borde göra liksom =)


Nyårsafton var väl trevlig. Åkte upp till Örebro på förmiddagen, käkade lunch hemma i lägenheten tillsammans med familjen. På eftermiddagen tog jag en långpromenad, kände att jag skulle behöva det om jag skulle vara uppe till långt fram på natten sen.


Sedan var det dags att d8uscha och fixa sig nyårs fin. Pappa och D körde sedan ner mig till stan till kompisen T som ordnade med nyårsfesten. En liten skara på 5 personer skulle fira nyår tillsammans, jag, T hennes kompis S, hennes pojkvän och sen pojkvännens barndomskompis. Vi åt gott, kyckling och potatisgratäng med sallad, det hade ni fixat jättebra. Diskussionerna under middagen blev många och långa, tyvärr förstörde det stämningen lite då somliga hade väldigt konstiga åsikter om det mesta.. men, men var trevligt ändå. Jag hade sedan gjort en anarnaspaj till efterrätt, var gott och bra.


Innan tolvslaget begav vi oss till Järntorget för att fira det nya året tillsammans med alla andra Örebroare. Kollade på fyrverkerier och drack champagne vid tolvslaget. Sedan gick vi vidare till en annan fest, den var ju lite speciellt om man säger så. Var väl vi från den tidigare festen tillsammans med massa Stockholmare och så. Kände typ inte en kotte, men var rätt ok ändå. Sedan kom familjen ner och hämtade mig vis 2- tiden invann vi åkte hem och stöp i säng allihop. Men nyårsaft0n var trevlig, tack för att du ordnade festen T.
Lite fyverkerier...

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela