Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Bidragsmöte i Göteborg

Publicerad 2010-05-28 17:07:20 i Allmänt,

Nu sitter jag på tåget mot Stockholm och det nalkande ungdomsrådsmötet där. Det kommer att bli det första mötet med den nya styrelsen vilket ju självklart kommer att bli jättespännande, ser fram mot många bra diskussioner och bra beslut.

 

Idag har jag varit i Göteborg. Skulle först träffa en kompis och fika. Men han fick förhinder och hörde av sig igår kväll och lämnade återbud, synd, men sådant är ju läget. Ringde upp farmors syster som bor i Gbg istället och frågade om de ville ses för att ta en fika. Det tyckte de skulle vara trevligt, så träffade dem på förmiddagen, tog en kopp kaffe och satt och tjatade lite.

 

Sedan vid lunch var det dags för mitt egentliga ärende. Västra Götalandsregionen har ett nytt förslag när det gäller bidrag till handikappsorganisationer. Detta nya förslag innebär att alla föreningar där medlemsantalet inte överstiger 100 stycken kommer att bli utan bidrag från landstinget. För unga hörselskadades lokalförening Knuten innebär detta i så fall en ekonomisk förlust som kommer att påverka vår verksamhet. Idag var det ett möte för olika handikapporganisationer i Gbg för att diskutera kring det nya förslaget. Jag var där tillsammans med en representant från unga synskadade. Vi argumenterade och menade att vi som ungdomsorganisationer inte kan skaffa oss medlemmar lika lätt då vi har en maxålder på 30 år, samt att om vi inte får bidrag kommer vi att dö ut osv. många heta diskussioner och jag vet inte vad det kommer resultera i, men nu har vi framfört våra åsikter i alla fall. Träffade även representanter från dövföreningen som jag pratade lite med och diskuterade hur vi kan samarbeta med dem. Hoppas det kan leda till något positivt i all fall.

Mitt liv stavas resa

Publicerad 2010-05-24 06:53:52 i Allmänt,

Den sista tiden har det varit hemskt mycket resande, börjar bli lite för mycket nu känner jag och mera kommer det att bli den närmaste tiden. Far runt land och rike runt som jag vet inte vad. Stockholm var och varannan dag i stort sett. Jo, jag tycker om att resa, jag tycker om att vara föreningsaktiv, men ibland blir det lite mycket på en gång bara. Jag var i Stockholm i torsdags på möte, hemma i Örebro i fredags, men hade då två möten där, men skönt ändå att inte behöva resa.. Stockholm i lördags igen, planering emd Almedalsgruppen, Göteborg igår på styrelsemöte med Knute. Stockholm idag, möte med trafikverket + gruppen för publicitet och påverkan, Västerås imorgon på rundbordssamtal om svenk hörsel. Sen på onsdag bir det Hjo, fredag Göteborg på bidragsmöte, sen vidare till Sthlm på en gång på styrelsemöte fram till på söndag, därefter örebro igen...

Ja, så ser mitt liv ut. Så för er som tycker att jag är okontaktbar just nu, ni har rätt...

Så bodde vi i Indien

Publicerad 2010-05-12 18:23:04 i Allmänt,

Har lovat att lägga upp lite fler bilder från Indien på bloggen. Komemr uppdatera lite pö om pö, fungerar ju tyvärr inte att lägga upp allt på en gång..

Tänkte nu idag bjuda på lite bilder från lägenheten.En bild från vårt kök. På detta bord serverades vår frukost varje dag. Man kan se att det är enkelt i köket, men att det ändå finns det absolut nödvändigaste som man behöver ha.


Vårt köksskåp med porslin, som ni ser är muggar och allt i rostfritt stål

Vår diskbänk och vårt lilla kylskåp. Ser även fönstret med galler, detta är något som är väldigt vanligt i Indien.
Vårt lilla tvättställ utnaför köket

Vårt sovrum, här injne som vi fem personer på madrasser på golven. I taket hänger tvättlinor där vi kunde hänga vårt kläder, handddukar mm över.

Sängen längst in i hörnet är min, här sov jag unde rmina tre månader i Indien

UH aktiv

Publicerad 2010-05-12 18:07:01 i Allmänt,

De sista dagarna har jag haft ett stort fokus på olika föreningssaker. I helgen som var begav jag mig upp till Barnens Ö utanför Norrtälje för att delta på UH: s lägerledarläger. Vi möttes upp på Stockholms central och tog den sedan förhyrda bussen norrut. Efter ca 1,5 timmars resa var vi framme vid vår lägergård. Kvällen bjöd på middag, presentation och lekar.

Under lördagen började allvaret i utbildningen, vi hade föreläsningar, brandkåren kom dit och berättade vad vi skall göra om det skulle börja brinna och vi fick även träna LABC. Nyttigt, verkligen, men hoppas ju självklart att jag slipper att använda mina kunskaper, men bra att ha med sig i alla fall.  Det var svinkallt uppe i Norrtälje, omkring 4 grader, regn och blåst, frös mest hela tiden även om jag tyckte att jag tagit med mig så mycket och bra kläder… på lördag eftermiddagen och lördagskvällen var det dags för en del aktiviteter ute, var kallt och blött, men skoj. För en gångs skulle tyckte till och med jag att det var kul att leka, brukar ha lite svårt att gilla sådant annars. På lördagskvällen upptäckte vi att lysen var väldigt svag i vårt rum, några lampor fungerade inte alls och de som väl fungerade lös väldigt, väldigt svagt. Vi hade sedan problem med elen ända tills vi åkte hem, elementen fungerade inte, ingen el i köket, svag belysning på rummet, inget vatten i kranarna osv. lite jobbigt, men det är ju sådant som kan hända helg klart. Och ledarna hade innan skrivit att allt kunde hända under lägerhelgen nu, så de hade ju reserverat sig i alla fall =)

Söndagen var det planering som gällde inför sommarens läger. Känns jättebra nu med både Björkö och teckenspråkslägret. Planeringen flyter på och jag har underbara kollegor till båda lägren vilket är jättekul. Nu skall jag bara komma ihåg att boka hyrbil nästa vecka, en Honda Accord blir det som får rulla mot Göteborg och läger även i år =)

På kvällen satt jag kvar på centralen, fikade med några deltagare och åkte sedan tunnelbanan iväg till vandrarhemmet på Fridhemsplan där jag skulle bo över natten. På måndagen skulle jag delta på möte inför Almedalen, vi skulle ha en workshop hos en pr- byrå för att lära oss mera om hur man lobbar politiker etc. Åkte ner till centralen på förmiddagen för att låsa in mina väskor och slippa släpa runt med dem på stan hela dagen. Käkade även lunch nere på centralen. Skulle sedan ta tunnelbanan till kansliet vid St Eriksplan för att prata lite med dem på kansliet samt ta följe med Josefine från kansliet till workshopen. Men vid Hötorget blev det mörkt i tunnelbanan och alla hoppade av, konstigt. Kom en ny tunnelbana, jag hoppade på, även denna blev mörk och alla gick av, kom ytterligare en tunnelbana, också denna mörk, konstigt, vad händer? Klockan går ju också så väldigt fort i sådan lägen, minuterna bara tickar på och jag ville fram till kansliet nu, på en gång. Sedan kom tunnelbanor som skulle gå till Alvik, men skyltade om och skulle bara gå till Odenplan. Frågade två pensionärer som såg trevliga ut vad som händer och de berättade att det var brand och att alla tunnelbanor slutade vid Odenplan, sedan skulle det bli buss vidare istället. Jag försökte mig på att promenera till kansliet istället, är ju bara en station, och yes, det funkade =)

Workshopen var sedan trevlig och bra. Diskuterade sponsring, namn för vår grupp, lite om slogan osv. Vi i gruppen skall träffas och ha möte nästa vecka igen, men tyvärr kan jag inte klyva mig, hade gärna närvarat, men det går tyvärr inte….

I måndagskväll efte workshopen tog jag tåget till Hjo. Igår var jag sedan hos hörselvården i Jönköping för att berätta om UH på en träff för tjejer i högstadieåldern. Fungerade bra..

Tillbaka i Hjo

Publicerad 2010-05-01 20:35:23 i Allmänt,

Ja, nu var jag hemma i Hjo igen på första gången på 14,5 vecka. Det känns väldigt skönt att vara hemma här igen. åkte från Örebro igår morgon. tåget ner till Skövde, sedan buss till Hjo. Där mötte Daniel och mamma upp mig. kom hem till en riktig invalidfamilj. Pappa har ont i ryggen, jobbar och så, men har ont. Mamma ramlade över gafflarna på en truck på jobbet i onsdags och skadade armen, så hon är sjukskriven i minst två veckor nu. Vi körde sedan direkt till farmot och farfar för att äta lunch. har ju inte träffat dem sen innan Indien, så det var trevlgit att se dem igen. Överlämnade presenter från Indien, två sjalar till farmor och en trä staty till farfar. visade även en del bilder genom datorn och pratade och berättade lite om min resa. På eftermiddagen åkte jag och mamma till morfar, samma sak där, berätta om resan, överlämna en trästaty och prata.

På kvällen spelade vi bår traditionella familjefia här. För er som inte vet så bruakr vi spela Fia emd knuff i vår familj, har blivit mer eller mindre som en tradition. På kvällen åkte pappa och jag till Torp för att kolla på elden och fyverkeriet. Många var nyfikna på min resa, så fick en hel del frågor om det.

Idag är det första maj, Daniels födelsedag. Han fick tre märkes t-shirtar av mig. Förmiddagen idag ägnades åt att byta däck på bilen, jag och Daniel fick hjälpa pappa med detta nu när han har ont i ryggen, men det gick bra. I eftermiddag har vi haft de närmast sörjade här för att fira Daniels dag..

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela