Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Födelsedagsfirande och besök från barndomstider

Publicerad 2010-10-31 12:50:40 i Allmänt,

I fredags träffade jag H.H för att gå till Wongs och käka för att fira min födelsedag lite, var mycket trevligt måste jag säga. Satt och åt länge, tre och en halv timma, både mat och efterrätt, även ett glas rött till maten vilket inte alls var fel. Sedan gick vi vidare till en pub, före detta Björnstugan, men de har bytt ägare nu, så det kändes fint och bra där. köpte en drink och satt och pratade bort en stund. Jag är ute så sällan, så kände att jag verkligen ville unna mig detta nu.

Sedan gick vi nedåt stationen, jag skulle möta upp S.J som kom in med ett tåg kl 23. vid järntorget träffade jag två gamla lärare från Gateskola, lustigt att träffa dem där, men skoj.. Pratade några ord.. Gick ner till stationen, vinkade hej då till H.H och mötte upp S.J. Bussen hem och sedan hann vi inte med så mycket mera den dagen.

Igår promenerade vi til lstan, mötte upp S.B en annan kompis från Hjo som kom upp med tåget bara över dagen. Blev sedan fika på stan, en sväng i affärer och sedan hem för att äta en sen lunch vid halv fyra. Min mat och sovklocka rubbades rejält dä=) Kul att sitta och prata låänge med dem, även om vi inte träffas så ofta nu för tiden så har vi alltid saker att prata om och diksutera, härligt med sådana människor.. Följde sedan S.B till tåget på kvällen igen.. Och jag och S.J hyrde en film. Hem, lagade mat, kollade på filmen och sedan till sängs. Vann ju en timmes sömn i natt också, sådant borde vi göra lite oftare, att vinna sömn är ju verkligen perfekt=)

Promenerade ner till stan med S.J nupå morgonen, hon tog tåget hem.. Sedan har jag fixat lite här hemma på förmiddagen. Nu funderar jag på om jag skall försöka styrketräna lite, är småförkyld, men känner ändå att jag måste göra något. Blir ingen konditionsträning på några dagar till, men litestyrka kanske...

Min bästa födelsedagspesent är faktiskt från mig själv..

Publicerad 2010-10-28 20:56:52 i Allmänt,

Låter ekoistiskt och jag är jättetacksam för alla de fina presenter jag fått, tack familjen, släkten, AH tack alla kompisar för alla sms och facebook medddelande. Men det bästa av allt, jag fick mitt tentasvar idag och jag blev godkänd, känns underbart.. hade inte klingat så bra med en omtenta nu vid c-uppsatsen och allt.. Dessutom är jag extra stolt över att jag klarade av att ta mig igenom den engelska litteraturen och skriva ned ett svar som faktiskt gav godkänt resultat, känns underbart.. Ja detta var en bra avslutning på dagen.

Och A.H. jag är ett år äldre än dig några veckor nu, men jag är fortfarande 24 år ung=)

Handledare är bra att ha

Publicerad 2010-10-26 06:27:00 i Allmänt,

Nu har vi börjat skriva lite på vår C-uppsats, eller rättare sagt, vi skriver uppsats och forskningsdesign paralellt nu under denna veckan och det rullar på och känns ganska bra måste jag säga. Det bästa av allt är att vi gick upp till handledare igår och pratade med honom om vad handikappsamordnaren uttryckt gällande vår uppsats och att fördela. Handledaren skulle prata med henne och försöka få henne att komma på andra tankar, skönt det... Härligt att i alla fall ha en hendledare med lite vett innanför skallbenet.

Igår eftermiddag mötte jag och A.H handikappsamordnaren i en korridor sen, och jag har nog aldrig fått en så mördande blick av någon. Då hade ändå troligtvis vå handledare inte hunnit prata med henne än, utan det var bara efter mitt mail i fredags. Ja, jag kanske skulle hållt tyst och inte berättat precis vad jag tycker och tänker om Örebro univerisitet i det avseeendet, men jag kunde inte... Kul att se hur detta kommer att utvecklas..

Nu skall jag strax iväg till audionomen,h ar första morgontiden där idag, sedan blir det till universitetet och skriva uppsats..

Säsongens första snö

Publicerad 2010-10-22 18:05:48 i Allmänt,

Nu har den första snön för säsongen kommit. kände igår att det var så kallt ute. Var i Götebrog på konferens med SPSM. Göteborg brukar alltid vara kyrligt på hösten, det drar så kallt från havet, men igår var det värre än vanligt, kändes att det var snö i luften.

Kom hem till Hjo igår kväll och det var svinkallt. Daniel var i stan och när han kom hem sa han att det var ett jäkla oväder ute, och mycket riktigt, det snöade. Idag på morgoenn när ajg vaknade låg det en centimeter snö p åmarken. Lite av den har till och med smält bort under dagen. Men på de skuggiga platserna finns fortfarande lite vitt kvar, mysigt tycker jag. Det som är lite lustigt är att det gick precis ett halvår mellan snön nu iås. Den 21 april kom jag ehm från Indien, då snöade det rejält på Arlanda, minns hur kallt ajg tyckte det var. Därefter blev det sedan vår. och igår den 21 oktober, på dagen ett halvår senare blev det snö igen=)

Plugga inte på Örebro universitet om du är döv

Publicerad 2010-10-21 21:56:09 i Allmänt,

Jag menar mina ord faktiskt, är just nu förbannad och det är just i denna situation som jag är den bästa bloggaren, ett bra sätt att kunna uttrycka sin frustration för olika saker är att faktiskt skriva ner dem..

Det som gör mig sur idag är ett mail från handikappsamordnaren på Universitetet. Jag skall nu skriva min c-uppsats tillsammans med en kursare, hon kan tsp ganska bra, vi tecknar och pratar i en salig blandning oss emellan vilket fungerar ganska bra. Men det är vid studierna viktigt flr mig att få använda tsp för att kunna uttrycka mig och inte minst för att få inforamtion. Lika viktigt är det för min kompis att få använda svenska språket för att uttrycka sig på bästa möjliga sätt. Att skriva uppsats är inget som går på två timamr precis, många studenter sitter 50-60 timmar i veckan. Jag lede in tolkbeställning på ca 30 timmar i veckan, men fick nu till svar från universitetet att ca 10 timmar i veckan kan vara mera rimligt. Hur skall vi kommunicera övrig tid då? Med papper och penna, eller skall jag avläsa? Eller skall min klasskompis tvingas teckna? När vi ändå är i farten kan vi väl tvinga övriga studenter att kommunicera på engelska bara för rättvisans skull, skall vi ha kommunikationsproblem är det mer rättvist om övriga också har det.

Håller just nu på att skriva ihop ett mail till universitetet, inte fina ord och uttryck jag använder där, de får en hel del skit av mig, men varför skall man alltid hålla tyst, ne då jag tänker strida för mian rättigheter, kanske kommer att ångra mitt val, men just nu skiter jag i det, vill ha min utbildning och vill använda de fyra fantastiska tolkar som jag faktiskt har..

Jag har fått mitt liv tillbaka

Publicerad 2010-10-07 20:03:05 i Allmänt,

Jag har idag fått mitt liv tillbaka, jag har lämnat in tentan. Efter att ha suttit i två veckor och tilverkat denna så är den nu inlämnad, det finns inget mer jag kan göra för att påverks resultatet. Nu är det bara att vänta tre veckor på svaret. Ett godkänt betyg i den kursen skulle ju int sitta fel som födelsedagspresent=)

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela