Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Återbesök skelningsoperationen

Publicerad 2011-08-28 11:07:58 i Allmänt,

Imorgon måsndag skall jag på återbesök efter min skelningsoperation. blir sedan att bita i det sura äpplet och beställa nya glasögon. Inte för att det är tråkigt att bya glasögon, kul med lite förnying, men det är inte fullt lika skoj att betala kalaset. Håller nu på att fundera över om jag skall sätta i nya glas i mina Björn Borg bågar och behålla dem, eller om jag slall köpa nya bågar. Funderar också över om jag skall beställa över nätet eller i affär. Mycket att fundera över och funderar också över vilka optiker som är bra respekive dåliga. Vill ju ha hyfsat bra glasögon, men ändå inte betala överpris. Funderar också över att beställa solglasögon med styrka, skulle behöva detta då jag kör bil, har svåt att köra utan glasögon, och frågan är om jag ens får det egentlgien? Vet inte var gränsen går för detta?

Cykling

Publicerad 2011-08-27 11:21:04 i Allmänt,

Denna sommar har jag verkligen legat på latsidan gällande träning, inte frivilligt utan har bara blivit så. Har varit väldigt mycket sjuk, har flyttat, sedan var det struligt med personalrabbatten på gymmet etc. men nu skall jag äntligen komma igång igen. Fick lön i torsdags så nu har jag råd att köpa mitt träningskort.

Är i Hjo i helgen, skönt, länge sedan jag var nere här nu, blir ju liksom inte allt för ofta när man jobbar varannan helg. Igår eftermiddag cyklade jag och pappa 3,3 mil, inte jättelångt, men en bra början, måste starta försiktigt nu.. Är för övrigt anmäld till nästa års Vätternrunda, skall bli så skoj och spänannde, längtar redan. Kommer bli att träna mycket för att komma i form. Måste få ihop minst 100 mil på cykel till våren, hur skall detta gå? Jo, då skall nog gå fint hoppas jag.. Tänkte strunta i att plugga till våren och kunna fokusera fullt på jobb och träning..

Sjukhusbesök

Publicerad 2011-08-19 17:25:12 i Allmänt,

Har så grymt ont i hals och luftrör, det liksom kör ner mot lungorna. Var inne vid sjukhuset i eftermiddag och pratade med dem, skall få en tid till läkare nu ikväll, så får se vad de kan göra, hoppas att de kan hjälpa mig med detta.. De skulle också försöka boka tolk, får se om de lyckats eller inte. De var nog inte så vana med döva besökare här i Enköping, det hör ju inte till vanigheterna här precis.. men hoppas på att de kan ge mig någon dundermedicin..

Dykning

Publicerad 2011-08-14 21:26:48 i Allmänt,

Varit nere i Göteborg i helgen för att prova på dykning för första gången i mit liv. Tänkte här delge er mina tankar kring detta och ladda upp lite bilder så att ni ser bevis på att jag faktiskt har provat på det.

Åkte ner till Göteborg i fredags efter jobbet. Mötte I.E på centralen och vi gick sedan och käkade Kinamat innan A.R kom oc plockade upp oss. Åkte sedan hem till honom, pratade en stund och gick igenom vad som väntades nästkommande dag. På lördagen vaknade vi vid halv åtta tiden, gjorde oss iordning och styrde sedan kosan genom Torslanda ut till Lilla Varholmen därifrån vi skulle färja till Hönö. Kändes mysigt att komma ut vid havet igen, har ju jobbat på Björkö som lägerledare i fem sommras, dock inte nu i år, så kände ett behov av att få min havsdos även nu=) Tog färjan över, jag A.R, I.E, S.S (som jag också känner mer eller mindre sedan innan) samt M.B som jag aldrig träffat innan. Åkte ner till havet och träffde vår instruktör för dagen samt en till äldre kvinnan som i fortsättningen av detta inlägg benäms tanten eller kärringen. Vi fick vänta en stund då tolkarna missade färjan, men de kom så småningom och vi kunde börja. 

Vi fick prova ut utrustning att ha, våtdräkt, skor, cyklop, simfötter, viktbälte etc. Våtdräkten var verkligen svår att få på, den skall ju sitta tajt så att man håller värmen vättre. Jag har dessutom väldigt grova vader så trodde ett tag att jag inte skulle kunna få upp dräkten en mm, slet och drog och tillsist gick det. När vi sedan fått på oss tuben och viktbältet, då kändes det tungt att röra sig kan jag säga. Utrustningen väger väl si sådär 30 kilo, och det känns på land, i vattnet märker man ju dock inte av det.

Det sägs ju att bilder säger mer än tusen ord, så bjuder på bilder och lite förklaring från dykturen. A.R hade en kamera som man kan fota med under vattnet, mycket tacksamt, man vill ju dokumentera sitt livs första dyk.


Två nervösa tjejer i väntan på att fyket skall börja. Bild Alexander RabnorHär är det genomgång innan dykningen, instruktören i grått visar hur utrustningen fungerar. Tolken vevar på och förklarar. Vi hade för övrigt två superduktiga tolkar med under dagen, en stor eloge till dem. Bild Alexander RabnorHär är utrustningen på och vi tjejer står och väntar på att få komma i vattnet. Instruktören delade in oss i två grupper, jag och I.E och sen M.B och kärringen. A.R och S.S har dykarcertifikat och kan därmed dyka utan instruktör. Kärringen bangade dock ur totalt, hon tog all instruktörstid, men vågade inte komma ner under vattnet ändå. Hmm, irriterande. Foto Alexander RabnorHär har jag tagit mig i vattnet och väntar på instruktören som finns bakom mig. S.S hjälpte mig mycket i början att komma i vattnet och komma på rätt köl. Jag hade också otur att tappa tappa båda simfötterna i början, lite läskig känsla, fick dock snabb hjälp att fixa dem. Foto Alexander RabnorHär har jag kommit ner under vattnet. Hade svårt med det, fick lite panik när jag var för långt under ytan, även om vi inte gick ner djupare än typ tre meter. Men här ser ni bildbeviset, jag har provat=) Foto Sofie StridUnder vattnet så ser man bland annat maneter, blev även bränd av en. Inte alls skönt.
Foto Sofie StridÄven en bild på lite växter..

Hur sammanfattar vi då dykningen? Jo det var spännande och intressant att ha prvat, och ja, jag vill testa igen någon gång, och då försöka våga gå djupare ner. Vi diskuterade att prova inomhus nästa gång. Måste dock först prata md CI teamet om det är ok at dyka med CI.

Efter dykningen käkade vi en härlig lunch/middag och njöt av det vakra kustlandskapet. Åkte sedan hem till A.R och på kvällen tog Jag A.R och I.E en pizza och öl, gott och trevligt,

Tackar alla för en trevlig helg i Göteborg

GI mat

Publicerad 2011-08-14 15:00:23 i Allmänt,

Har bestämt mig för att försöka följa GI metoden så mycket som möjligt nu i fyra veckor. Den största anledningen till detta är min mage som krånglar en del. Misstänker ibland att det kan vara gluten jag är känslig mot eller laktos. Pratade med läkaren och han rekommenderade mig att prova att i möjligaste mån utesluta gluten en period. Blir då inget vanligt bröd och så. Tänkte att jag provar att köra på GI recept en period, får se hur det går. Någon som har tips på recept?

Utvecklingssamtal

Publicerad 2011-08-12 18:20:21 i Allmänt,

Har idag haft mitt första utvecklingssamtal på jobbet. Lite nervöst innan, man vet ju aldrig vad som framkommer. Kommer jag få kritik, kommer jag i så fall känna igen mig i den kritik som framkommer osv. men samtalet gick bra. Jag fick möjlighet att berätta vad jag tycker om arbetsplatsen samt de berättade lite vad de tycker om mitt arbete, där det än så länge bara var positiva saker. Så inget att vara nervös inför. Har också skrivit på papper för min nya tjänst som pedagog, inte nöjd med lönen, men annars känns det bra. Kommer vara intensiv nu framöver med utbildningar, pedagogsysslor etc. men samtidigt väldigt, väldigt spännande. Ser fram mot hösten på jobbet.

Nycklar vill också ha semester

Publicerad 2011-08-09 14:41:35 i Allmänt,

Letat som en galning här i lägenheten efter nycklar till tvättstugan. Hon som jag hyr i andra hand av hade lagt fram massa nycklar till diverse olika förråd etc. som jag skulle kunna tänkas behöva komma in i. Provade en dag att ta ig in i tvättstugan, tvättkorgen är på råge så behöver verkligen köra några maskiner. Flera av mina nycklar gick i låset, men fungerade inte att vrida om, irriterande. Försökte nå hyresvärden, utan något större resultat i detta problem.

Mailade till sist tjejen jag hyr av, frågade om hon visste hur nyckel ser ut i alla fall, blir ju så mycket lättare att leta då. Det visade sig dock att hon fått med sig nycklarna till semestern i Kroatien, jag vill inte låta missunnsam, men nycklarna hör inte hemma där, i synnerhet inte då jag behöver tvätta=(

Tillbaka till träningen

Publicerad 2011-08-08 20:34:04 i Allmänt,

Har haft ett sommaruppehåll med träningen, eller ja, egentligen inte uppehåll för att det varit sommar, har haft ett ofrivilligt pendlingsuppehåll, tiden har helt enkelt inte räckt till när jag pendlade till jobbet totalt ca fem timmar per dag. Men nu när jag bor i Enköping finns inga ursäkter längre. Och egentligen behöver jag inte hitta ursäkter, jag tycker om träning och har ganska lätt att masa mig iväg.

Kollade med chefen på jobbet förra veckan om jag har rätt till friskvårdspeng nu när jag fått min nya tjänst, och det har jag. Så får rabatt på ett av stans gym. Utbudet av pass är väl kanske inte det allra bästa, är ju van vid Friskis i Örebro och deras gigantiska utbud, men med lite mixtrande hit och dit så skall jag nog kunna få till tre pass i veckan som är mitt mål, och blir det fyra så är det ännu bättre. Främst är det spinning jag kör, men blir även endel styrketräning tror jag, främst de veckorna när jag arbetar mycket kväll, då kommer passen på dagtid vara svåra att få till..

Så nu har jag som mål att jag skall bli lite mera vältränad än nu, skall ju cykla Vätternrundan nästa år så gäller att komma igång. Får se om det hinns med ett pass styrka imorgon också. Nu kör vi hårt...

Leda anställningsintervjuer

Publicerad 2011-08-07 10:44:30 i Allmänt,

I vår har jag själv suttit och blivit grillad på en anställningsintervju, för det jobbet här i Enköping som jag sneare fick, så gjord eju tydligen hyfsat bra ifrån mig i alla fall=) Har även skrivit en hel del arbetsansökningar och skickat in till höger och vänster till olika tjänster som jag varit intresserad av. Nu på ionsdag blir det dock ombytta rolller, då är det jag i egenskap av ordförande för Unga Hörselskadade som skall leda anställningsintervjuer för den nya generalsekreterar tjänsten som vi nu skall tillsätta. Vet egentligen inte vilket som är mest nervöst, att själv bli intervjued eller att interjvua andra, verkligen båda sidor där. Hoppas dock att intervuerja kommer att gå bra och att vi hittar "rätt" person för tjänsten. Också lustigt det där när jag läser arbetsansökningar, saker jag fastnar respektive inte fastnar för, det kan handla om ordval, formuleringar, lay out etc. Undra om andra människor har samma åsikter som mig om hur det bör se ut?! För i så fall skall man ju samla tips och insperation från ansökningarna som man kan använda sig av själv vid jobbansökningar. Men samtidigt just nu har jag jobb som jag trivs med, så blir nog kvar här ett tag i alla fall..

Och dessutom händer det mycket i jobbet nu framöver, skriver aldrig så mycket om vad som händer på jobbet i ett offentligt forum som en blogg, men kan i alla fall avslöja att det väntas nätverksträffar för oss pedagoger, arbetsplatsträff, utbildning i kartläggningssystemet, personalfest etc. Vecka 32 och 33 verkar vara tillsynes lugna utan något speciellet som inträffar, men sedan drar allt igång och då har jag något speciellt att se fram mot varje vecka tror jag=) Skall bli spännande...

Ny stilmall

Publicerad 2011-08-05 21:30:59 i Allmänt,

Hittat ny stil på bloggen hämtat från: www.snyggareblogg.se

Känns bättre än innan, letar nu bara att jag vill ha texten lite större, öka den till 14, eller 16 punkter, någon som vet hur man gör det?

Skapa ordning i kaoset

Publicerad 2011-08-05 17:30:20 i Allmänt,

Försöker skapa ordning i kaoset här hemma i lägenheten, inte det lättaste. För det första så har tjejen som bott här innan lämnat kvar en massa saker, bland annat en säng som jag lyckades få in i förrådet efter många om och men, men när sängen gått in så fick inte byrån plats, så nu står hennes byrå i mitt sovrum, ja, bättre en byrå än säng extra, men ändå, lite irriterande..

Tyckte i början av veckan att jag började få ordning här, inte så att allt var upplockat, men kartongerna stod på ett sätt att de inte störde så mycket.. Men nu efter att ha varit i Örbero igår och hämtat fler saker blev det kaos här hemma igen, med saker minst sagt över allt.. Var dock ledig igår så var nere i Örebro, hade ett läkarbesök och passade på att hämta det sista i lägenheten där. Stannande också till på Ikea i Västerås och köpte lite förvaringssaker, krävs bättre förvaring nu när jag har mindre lägenhet. Handlade saker för 1700, men finns mer jag behöver, det får dock vänta tills jag fått lön. Igår kväll monterade jag en förvaringsmöbel till badrummet, nu skall jag försöka få ihop ett backställ att ha i karderoben och lägga saker i. Lånat en hammare av en jobbarkompis, och hoppas att det skall gå smidigt att banka ihop sakerna här nu.. Nu mot lägenhetsbestyr..

Enköpingsbo

Publicerad 2011-08-03 15:18:38 i Allmänt,

Nu är jag på plats i min lägenhet. känns faktiskt helt ok, långt över förväntan. Innan flytten had ejag nästan ångest, ville inte lämna Örebro, min lägenhet som jag trivts så bra i, alla vänner som finns där, träningen på Friskis etc. Men nu känns det faktiskt bättre vilket är skönt.

Flyttade i helgen, även detta gick långt över föväntat. Mamma och pappa kom förra tisdagen och var hos mig i Örebro några dagar, mysigt med besök samt skönt med hjälp från dem. I lördags drog vi upp med dubbla bilar samt kärra bakom min bil till Enköping, fick med förvånandsvärt mycket saker måste jag säga. Mest impad är jag över att det gick in så mycket i mamma och pappas tillsynes lilla bil.. Lyckades med hjälp av pappa ocså få in min supertunga tv i deras bil, det var jsut denna pryl vi varit mest oroliga för, låter skert konstigt en tv liksom, men den är verkligen skittung och nästan omöjlig att få något bra tag i. Lastade av allt i Enköping, jag drog sedan tillbaka själv med bilen och kärran till Örebro, fick hjälp av M.H och T.A att lasta, vi bevisade verkligen vår kvinliga styrka och lyckades lasta allt snabbt och lätt. M.H följde sedan med tillbaka till Enköping och hjälpte till att lasta av sakerna tillsammans med mig, mamma och pappa också. Tack för hjälpen tjejer, var guld värt.

Sedan i söndags drog pappa och jag till Hjo med ett lass med saker. Förvarar saker lite här och där just nu, lite hos farmor och farfar, lite hos morfar, lite hos mamma och pappa etc. Lägenheten i Enköping är betydligt mindre än den i Örebro vilket skapat en del probem. Resan till Hjo gick bra, backade också med kärra där två gånger, stolt över mig själv=)

Blev 90 mil i helgen, mycket.. Sedan campade jag i Örebro natten söndag- måndag innan jag åkte till Enköping. Jobbat mycket nu och knappt kännt av om jag trivs eller ej, men känns bra än så länge. Håller på att försöka få lite ordning i kaoset här nu=)

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela