Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Ett till år

Publicerad 2011-04-20 14:04:18 i Allmänt,

I helgen hade UH uppe i Leksand på västanviks folkhögskola, en trevlig tillställning med många goa deltagare, såväl gamla som nya.

Våren hade verkligen kommit till Leksand, var så varmt och fint. Jag gillade dock inte solen denna helg, då det bländade och var otrevligt för mina nyopererade ögon. Fick verkligen perspektiv på hur det är att vara synskadad för någon vecka, nyttigt måste jag säga.

Lördagen bjöds på påverkanstorg med en rad bra diskussioner, kul att lyssna på alla och ta del av deras åsikter och tanker. Söndagen bjöd sedan på beslut, en ras bra beslut och några mindre bra togs. Är bara att gilla läget, alla beslut kan inte gå den väg som man vill, och årsmötet är ju trots allt det högst beslutande organet.

Söndagen bjöd också på val till styrelsen, jag kandiderade till ordförande och fick mig även en motkandidat. Hur valet än hade gått så hade det känts ok för mi ndel måste jag säga. Men jag tog hem segern och kommer nu leda organisationen ytterligare ett år, spännande..


På denna vackra plats hölls vårt möte.. Denn bild är dock tagen somamrtid, men omgivningen är ju den samma.

Årsmöte

Publicerad 2011-04-16 07:38:19 i Allmänt,

Denna helgen befinner jag mig i Dalarna på unga hörselskadades årsmöte. Trevligt. Hoppas att helgen kommer att bjuda på många bra diskussioner och beslut.

Resultatet av mitt opererade öga

Publicerad 2011-04-15 05:49:14 i Allmänt,Så här blev som sagt resultatet av mitt opererade öga, lite rött. skaver och rinner, men fungerade ändå helt ok.
Kom ner till sjukhuset igår morse kl 7,15, fick byta om till sjukhuskläder, fick lugnande och de satte kanyl i armen för att jag skulle få dropp. De hade dock inte tänkt till riktigt då de bokade tolken, för hon stack vid halv nio och då var jag inte klar för att gå till operatioen, men vi hittade en slöterska som tecknade hyfsat, så hon ställde upp och tolkade efter att den riktigta tolken stuckit, snällt.

Blev sövd runt kvart i nio, konstigt att jag alltid har samma känsla vid narkosen, tänker alltid, jag somar inte, jag blir int trött, men somnade gjorde jag till sist och vaknade två och en halv timma senare. Såg nästan inget på vänster öga och allt var dubbelt, men mådde för övrigt ok, var inte speciellt yr, inget illamående utan bara trött. Somnade till några gånger om igen och sedan vaknade jag v att jag var blöt, blöt av blod. Droppet hade lossnat så mitt blod rann snällt ut genom kanylen, ringde på klockan och fick hjälp att få dit det igen. Denna incident utspelade sig edan ytterligare två gånger, så var ganska nedblodad till sist=)

Upp till avdelningen, sova lite till, få middag och få hjälp att tvätta ögat. Såg allt dubbelt och det värkte lite, men lyckades ta mig upp och gå lite. Fick middag och blev sedan utskriven. A.H kom och mötte mig på sjukhuset, tack, skönt för då behövde jag inte ta bussen själv när jag inte mådde prima. Hem och fikade, kollade sedan tentaresultatet, fick VG på siste tentan,så otroligt stolt och glad.

Blev sedan mat på Brickeberg med mamma, gott.. Hem och kolla på hockeymatchen och se Färjestad ta sms guld, inte illa det.. Blev kanonbra..

Nu blir det Leksand över helgen för årsmöte med Unga hörselskadade.

Operationsdag

Publicerad 2011-04-14 06:45:32 i Allmänt,

Nu väntar jag på bussen som ska ta mig till sjukhuset för skelningsoperationen, inte speciellt nervös, är faktiskt mest hungrig då man skall fasta innan operationen. Mamma kom upp till mig igår, eller ja halva släkten kom, mamma, pappa, Daniel, farmor och farfar. De fyra sista åkte vidare till Motala dit pappa skulle på möte, men mamma blev som sagt kvar. Blev promenad till Willys och mathandlande och sedan en sväng på stan igår, trevligt

Inför operationen

Publicerad 2011-04-11 12:37:16 i Allmänt,

Hela förmiddagen har tillbringats på USÖ sjukhuset här i Örebro för förberedande undersökningar inför torsdagens operation. Blev att träffa ortopedist (heter det så? En som gör synundersökningar på sjukhuset i alla fall, besök hos läkare, sjuksköterska, narkosläkare osv. Så tog totalt fyra timmar, mycket dötid däremellan, men funkade bra. Stolt över att få beröm att jag är vältränad, hmm vet inte om jag vill kalka mig så vältränad, men hade kanonvärde på blodtryck och allt i alla fall. Problemet nu är att jag tvingas köpa nya glasögon för att använda typ tre månader, får inte använda mina glasögon med prisma, för då kommer operationen att bli ogjord. Så har bokat tid hos optikern imorgon, blir en billig optiker och sen köpa de billigaste glasögon jag kan hitta typ, bara för att ha något. Så på torsdag är det dags, spännande

Mormoninformation på ASL

Publicerad 2011-04-06 13:31:25 i Allmänt,

Tycker själv att jag har en rad bra strategier för att handtera olika situationer som dyker upp i ens liv. En väldigt användbar strategi när ajg inte orkar prata med alla dessa människor på stan som vill sälja mobilabonemang, elabonemang, försäkringar, ja gud vet allt är att teckna tillbaka att jag är döv, då brukar de ursäkta sig och sedan gå iväg... Idag står jag nere i stan och väntar på bussen hem då tre mormoner kommer fram och vill sprida guds budskap något... Jag tyckte inte att detta verkade vara så intressant, så tecknade att jag är döv. Då började en av kvinnorna att teckna ASL. Hon kunde ingen svenska, varken tal eller tecken men kunde enligt min uppfattning hyfsat ASL. så fick lite info av dem ändå.. Nu är jag själv ingen expter på amerikanskt teckenspråk, men lite kul var situationen i alla fall.. Har faktiskt aldrig hänt innan att någon bötjat teckna när jag sagt att jag inte hör, och än mindre ASL.. ja, nu har jag fått min ASL dos för det närmaste året framöver=)

Positivt med avslag

Publicerad 2011-04-06 13:11:08 i Allmänt,

Ibland är det nästan som att tolkcentralen kan läsa mina tankar. Hade föreläsning igår med en kvinna som var så tråkig och lyssna på. Hon sa exakt det som stod på ppt bilderna och pratade dessutom så långsamt att jag höll på att somna. Det har varit en hel del schemastrul med denna kurs, så lade in en sen kokning till dagens föreläsning i torsdags. Men detta var för sent, fick mail från tolksamordningen igår att de inte visste om de skulle kunna lösa beställningen och idag fick jag bekräftar att de inte klarade det. Men jag sörjer faktiskt inte, snarare tvärtom, de har gjort en god gärning:) är dock irriterad över universitetet och deras system och framförhållning. Vi skulle få skapa grupper till våra grupparbeten själva och tyvärr så anser folk att det är jobbigt att vara i samma grupp som mig som har tolk, då måste man ju planera innan när man ska ses. Undrar dock när socionomprogrammet övergick till att bli en distans eller kvällskurs? Trodde att om man gjort valet att plugga i Örebro då får man ta konsekvensen av var man bor. Lite sur på systemet som sagt. Men måste dock lovorda kursansvarig, som verkligen försöker lösa allt strul

Sista rycket

Publicerad 2011-04-02 14:11:13 i Allmänt,

Ja, nu kör jag sista rycket med utbildningen. Det verkar vara en sjukt jobbig kurs nu det sista med massa litteratur som skall läsas, reflektionsprotokoll som skall skrivas, intervjuer som skall genomföras, osv. Men samtidigt så är målet så nära, jag hänger inte alls med, jag Helene Larsson är snart färdig socionom. Var på intervju på socialtjänsten i måndags, gällde sommarvikariat. De hade gruppintervju så vi var 17 personer på plats tror jag, var av majoriteten var mina klasskompisar från universitetet. Kändes minst sagt konstigt, vi sitter på universitetet och är kompisar och sedan blir vi plötsligt konkurenter när vi söker arbete. Hade två tolkar med mig på intervjuen som tecknade vad de andra sa, men jag valde sedan att prata själv tillbaka då jag ville visa att jag faktiskt kan prata, för arbetet är ju ändå i hörande miljö. Vi svarade på några frågor, varför vi valt socionom programmet, vilken tidigare yrkeserfarenhet vi har av socialt arbete samt inom vilket område vi är intresserade av att arbeta. Tycker att det gick bra att svara på frågorna och jag har även fått höra från klasskamraterna efter att jag pratade bra, lagom högt och allt, kan ju annars vara svårt då man inte hör sig själv. Efter intervjuen frågade soc personalen mig hur bra jag klarar samtal med en eller ett par personer. Svarade att jag klarar detta ganska bra, men var ärlig med att jag inte kan prata i telefon. De berättade att de såg mina teckenspråkskunskaper som en klar merit. Tyckte det lät positivt. De skulle höra av sig under veckan till oss som fått jobb, men hörde de av sig till mig, ne. Det blev alltså inget jobb där:( känns trist, men livet är ju så, får helt enkelt söka vidare. Har några tjänster till som jag ska söka, både i Örebro och i Hjo med omnejd, så hoppas att någon vill ha mig. Annars blir det lite jobb idag, inte så lättrört jag blir inringd, men försöker att tacka ja de gånger jag blir det, bra med lite pengar plus att jag tror att det är positivt om jag stället upp med tanke på att jag sökt endel arbete inom liknande verksamheter. På tal om pengar, fick deklarationen i förrgår, får tillbaka bra med pengar i år, superskönt.

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela