Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Cyklade hem

Publicerad 2008-07-31 20:27:48 i Allmänt,

Nu har jag cyklat från Hjo och hem, skönt att komma ut en sväng i alla fall, även om det bara är två mil.

Tänkte nu bädda med rena lakan och sedan snart lägga mig och läsa lite. Skall ju upp 04,40 imorgon igen...

Hämta hem cykel...

Publicerad 2008-07-31 16:05:11 i Allmänt,

Sitter här och funderar på om jag skall hämta hem min cykel från Hjo. Den har stått där inne i snart två veckor i min morbrors garage. Cyklade in till jobbet på lördagen för snart två veckor sen, efter det har det inte blivit tillfälle att hämta hem den igen... Men får nog göra det ikväll. Har nästan lyckats att tvinga med pappa och cykla också, skönt att inte behöva cykla ensam liksom..

Annars är det bara jobb och åter jobb på schemat. Har gått jättebra, så skall väl inte klaga, men börjar känna att man snart behöver lite ledigt också. Har gått i 120 km timmen hela sommaren nu. Men som sagt har bara 8 dagar kvar nu som jag vet, varav 2 är som assistent och 6 dagar som montör på Fagerhult... Efter det skall jag bara njuta av ledigheten..

Och så var det borta....

Publicerad 2008-07-27 08:21:31 i Allmänt,

Datorer är ju bra på många sätt. Men när amn åker på att göra en akut systemåterställning och allt som ligger i dem försvinner är det mindre skoj. Hade skrivit en artikel som skulle in i en tidning som var nästan klar, nu är den borta, hsde en halv färdig ppt presentation, nu är den också borta... Ja dagen blir nog att ägnas åt att skriva om artikel, minns väl på ett ungefär vad jag skrivit, men surt att behöva göra om allting igen... Ppt presentatationen kan vänta, är tre veckor kvar till jag behöver den så....

Det var länge sedan....

Publicerad 2008-07-24 21:19:05 i Allmänt,

Jobbar och står i, trivs bra med tillvaron måste jag säga. Är ledig på söndag sen igen, skall bli rätt så skönt det med i och för sig. Bara slappa lite, hoppas på att det underbara vädret håller i sig och så.

Igår träffde jag en gamal klasskompis från högstadiet, inte träffats på väldigt lång tid, så var väldigt skoj att ses igen. Hoppas verkligen att det inte bli lika lågt till nästa gång vi ses.. Även idag har jag träffat en kompis efter jobbet, vi ses dock lite oftare, men väldigt trevligt ändå att tjats bort några timmar, för tjata har jag ju lätt för ha ha =)

Ska man dra till skogs?

Publicerad 2008-07-21 16:47:53 i Allmänt,

Funderar på att åka iväg och plocka kantareller ikväll, är ju så gott att ha i frysen sen i vinter.. Farmor och farfar har lovat att följa med mig, snällt av dem..

Ananrs har dagen ägnats åt långpromenad, 8,5 km blev det innan jag kom hem, inte så illa. Och sen blev det lunch hos farmor och farfar, trevligt... I eftermiddag blev det ett besök hos farmors syster. Farfar skulle klippa gräset och jag och farmor bara följa med och fika. Men farfar blev trött, så jag tog över gräsklippningen och lyckades på detta sätt tjäna 100 kr, inte illa det, lätt förtjänta pengar dessutom =)

Nu skall jag förbereda lite inför morgondagens jobb...

Vad gör man när amn är ledig?

Publicerad 2008-07-21 10:11:56 i Allmänt,

Ja vad hittar man på när amn har en ledig dag? Var så länge sedan jag var ledig sist att jag nästan inte vet vad jag skall göra.  Tror att det får bli en lång promenad nu på förmiddagen och sedan lunch hos farmor och farfar. Och i eftermiddag lovade jag farmor att åka med till hennes syster och fika där. Så dagen rullar nog på i relativt högt tempo ändå... Men ändå skönt med en dag ledig, en dags slappande....

Bilar är bra om de fungerar.....

Publicerad 2008-07-20 20:02:25 i Allmänt,

Idag var det dags för att åka på trav. Min brukare som jag jobbar för skulle också följa med, så vi tog egen bil och mina föräldrar deras. Framme i Skövde skulle vi stanna till och handla lite innan vi åkte vidare mot Axvalla. Väl tillbaka i bilen så ville den inte starta, inte en chans att få igång den. Dessutom ösregnade det ute, så det gjorde ju inte saken mer rolig..  Gjorde flera desperata försök, dock utan resultat. Ringde brukarens pappa, (är hans bil vi lånar) men blev inte mycket klokare efter det.. Sedan började vi leta efter någon snäll person med startkablar som kunde hjälpa oss, och att hitta detta visade sig vara mycket svårare än vad jag trott... Pappa hade ju som sagt bil, men inga kablar självklart...
Till sist hittade vi i alla fall en man som lånade ut sina kablar, kobblade dem till pappas bil och hoppades på att detta skulle hjälpa.. Men inte då.... Nu var vi inställda på att det blir nog inget trav för oss idag...

Vi knixade lite till med den nu mycket elaka bilen och kom fram till att den troligtvis inte fick något bränsle, att det var det som var felet... Efter att ha väntat en halvtimma så hoppade den sdan igång efter ett visst knixande. Kostig bil...

Så vi kom till Axvalla till sist... Några större travförtjänster har det väl inte blivit, men satsade 20 kr på plats och vann 41, så har gått med vinst i alla fall=)

Måste också säga att imorgon är jag helt ledig, min första helt lediga dag sen efter midsommarafton, underbart...

Gotlands resan

Publicerad 2008-07-16 20:56:51 i Allmänt,

Börjar med att säga, Gotland är helt underbart, verkligen älskar den platsen. Har varit en intensiv, men adlelses underbar vecka, har besökt massa olika seminarier, försökt få fram våra åsikter till politikerna och så. Har band annat träffat en massa politiker som sitter i social och utbildningsutskottet, samt pratat med vänsterpartiets ledare Lars Ohly, inte illa va =)


Har också varit ute och shoppat lite, det bästa köpet blev en sommarklänning i tubtopp modell, tycker verkligen om den.


Blev också en del promenader genom stan, och fotade en massa. Får nog lägga upp lite Gotlandsfoton här sen tror jag..


Men har också under veckan fått en otrolig förälskelse till Nikons digitala systemkameror, funderar starkt på att köpa en. De kostar ungefär 6000 kr, så inte så jättefarligt. Får se vad pengarna räcker till när jag har jobbat klart för sommaren, samt köpt höstens kurslitteratur, vilket inte är lite....


Ne nu ska jag snart sova så jag är pigg inför morgondagens jobb..

Packar, packar

Publicerad 2008-07-04 15:20:00 i Allmänt,

Arbetsveckan avklarad, skönt det. Idag har det gått bra, så har ingen anledning till att klaga, men visst är det skönt med helg.


Nu måste jag dock börja packa inför Gotland, undra vad jag behöver ta med, vill inte släpa runt på allt för mycket känner jag. Men vi skall ju rida islandshäst också, så behöver packa ner lite oömma kläder till det också. Ja ja, packningen löser väl sig på något sätt, om inte annat får det bli en större väska =)


Farmor ringde förut och sa att hon hade gjort jordgubbstårta och frågade om vi ville ha, och sådant säger man ju inte nej till precis... Skall bli smaskigt..

Nu bara ajg väntar på mail, vill ha schema för hur jag skall jobba vecka 29 då jag skall vara personlig assistent. Hoppas att det kommer idag eller tidigt imorgon....

Gotland nästa

Publicerad 2008-07-03 19:49:05 i Allmänt,

Ja snart bär det av till Gotland, bara imorgon med jobb på Fagerhult. Sen på lördag åker jag till Stockholm, för att sedan åka mot Gotland tidigt på söndag morgon. Skall bli så skoj och spännande, längtar verkligen.


Annars har veckan fungerat rätt ok, jobbat på Fagerhult och monterat en hela massa lampor. Trivs väl helt ok med det, börjar väl gå på vana nu, detta är ju trots allt min sjunde sommar där. Men längtar just nu ändå efter ledigt, att väckarklockan inte ringer havl fem på morognen i alla fall.


Gotland nästa vecka kommer säkert också bli intensivt på sätt och vis, men som sagt, får sova längre än till halv fem på morgonen i alla fall =) Får se om UH lyckas få fram sina intresse politiska frågor på ett bra sätt nu, skall bli spännande. Och vi får hålla tummarna för att vi lyckas..

Läger i Leksand

Publicerad 2008-07-02 18:22:56 i Allmänt,På denna vackra plats tillbringade jag förra veckan. jag var närmare bestämt i Leksand på Västanviks folkhögskola och jobbade som lägerledare här. VV är verkligen en underbar plats, det är så otroligt vackert både somamr som vinter, ni ser ju själva. Ibland längtar jag tillbaka lite, men skulle nog aldrig klara att bosätta mig på internat igen tror jag inte.
Denna bilden är tagen i Västanviks by, visst är det mysigt med alla röda timmer hus.

Vad gjorde vi på lägret ananrs då? Jo det var full rulle minst sagt. Dagtid hade deltagarna lektioner i teckepspråk, och på kvällarna var det min uppgift att försöka fixa till något. På schemat blev så väl brännboll, minigolf, 5- kamp, grillkväll och en rundtur i minibuss runt Siljan. Även så blev det en hel del kort spelande på kvällarna, brukar bli så när man är ute med UH gänget =)Bilden är tagen från Siljansnäs, vi åkte förbi där på vår rundtur runt Siljan.Denna veckan är det jonn på Fagerhult som gäller, och det känns rätt bra. Lite segt att gå upp å morgonen, men ananrs skall jag inte klaga, och man får ju lön, och det är inte fe l=)

På tal om jobb, fick ett samtal förra veckan där de frågade om jag ville jobba som personlig assistent nu i sommar. Jag tackade ja, pengarna är verkligen väl behövda just nu, detta innebär dock att jag inte har en enda ledig dag på en och en halv månad, men jag skall inte klaga, jag sa ju ja till jobbet själv.

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela