Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Midsommar

Publicerad 2008-06-20 14:12:17 i Allmänt,

Nu var det längesedan jag skrev något här. Har varit iväg på Björkö och jobbat som läger ledare i nästan en vecka. Och det har varit kanonkul, längtar på många sätt tillbaka, men samtidigt så är det skönt att komma hem och få lite sömn igen. Den biten är lätt att man missar när man jobbar =)


Lägret har bestått av vattenskidåkning, 5-kamp, massa fotbollsspelande, brännboll, besök på Universeum osv. synd att vi ledare inte hann med att prova vattenskidor, det hade varit skoj annars. Ett annat nöje med lägret är att ha hyrbil, och inga dåliga bilar man får köra heller ha ha =)


Kom hem igår kväll igen. Sovit länge idag på morgonen, och känner mig nu rätt pigg igen. Tur är väl det, det är ju ändå midsommarafton. Ikväll blir det rätt lugnt ändå, skall till min morbror och fira där tillsammans med familjen. Sen imorgon bär det av till Örebro igen innan jag åker till Leksand på söndag och börjar jobba där. Behöver nog verkligen komma upp till Örebro, fasar för hur mycket post det kommer att finnas i postlådan, hoppas att allt ar klarat sig bara..


Ja trevlig midsommar på er alla där ute..

Läger time

Publicerad 2008-06-13 10:15:42 i Allmänt,

Laddad? O ja det här kommer att bli jätteskoj. Imorgon bär det iväg till Göteborg och Björkö, och det kommer att bli ett toppen läger hoppas jag..


Nu i eftermiddag blir det en tur till Jönköping. Först hämta hyrbilen i Habo, sedan dra till stora staden Jönköping för att handla lägersaker.. Skall också bli väldigt spännande att se vad det är för hyrbil ,vet att det skulle bli en V6:a inte illa, får nog ta det lite försiktigt med gasen där =)


För övrigt hoppas jag nu att alla saker är förberedda, så lätt att något blir glömt, speciellt när man planerar tusen  

Mycket ser ut att lösa sig..

Publicerad 2008-06-11 13:20:44 i Allmänt,

Ja som sagt, det ser ut att lösa sig med det mesta just nu, skönt det. Har planerat nästan klart kart inför lägren nu, så underbart skönt att ha det momentet ur välden. Dessutom så fick jag besked från AF nu vid lunch att mina tolkar till Björkö är klara, dessutom får jag tolkar från ett kanonbra bolag, är så nöjd..


Dessutom har jag mailat CI teamet i Huddinge och frågat vad som krävs för att få ett till CI, och de var positiva till att operera ett till. Nu gäller det bara att landstinget i Örebro kan ställa upp och betala det hela också, kanske inte är lika lätt att få dem att göra det, men man kan ju hålla tummarna i alla fall =)


Vad har hänt annars idag då? Jo har tagit en långpromenad på 8 km, var så underbart skönt. Något man borde fortsätta med varje dag kanske?!


Nu väntar jag på att övriga familjen skall komma hem, sen blir det kanske en resa in till stan, får se..

Hos farmor och farfar

Publicerad 2008-06-10 13:45:22 i Allmänt,

Idag har jag gått fram och tillbaka till farmor och farfar hela dagen, tur att de bor så nära som de gör. Först förmiddagsfika, hem igen och sedan lunch. Trevligt att träffa dem lite också, har inte blivit så mycket nu under våren med tanke på att jag har varit kvar i Örebro eller fart och flängt på andra håll i Sverige ganska ofta.


Annars har jag inte hunnit med så mycket idag, planerat lite inför sommarlägret och så, längtar verkligen efter att börja jobba där nu.. Börjar bli lite långtråkigt att gå hemma faktiskt. Vad skall man göra hela dagarna liksom..

Nu funkar bloggen igen

Publicerad 2008-06-09 16:12:51 i Allmänt,

Ja nu fungerar bloggen igen, har inte kunnat skriva något de sista dagarna..

Helgen har annars varit bra, badat i Vättern för första gången i år, skönt, men lite kallt, men man måste ju passa på ändå=)

En bra dag

Publicerad 2008-06-05 18:17:28 i Allmänt,

Önskare att det fanns fler av sådana dagar då allt bara flyter på, då det ena efter det andra löser sig, hur härligt som helst.


Dagen började med att jag åkte ner till USÖ för att ha möte med audionom och kurator där om min hörselsituation. Satt och diskuterade i över en timma, men kom fram till en hel del vettigt. Bland annat så skall de kolla om jag kan få ett FM - system att använda vid studierna, är jättenöjd. Fick även slinga till TV: n, kanonbra.


Väl hemma igen hade mamma klippt gräset, tack mamma. Fikade lite och knallade iväg till universitetet för att lämna in hemtentan. När jag ändå var där tänkte jag att jag kan ju fråga om den gamla omtentan som skall vara klar senast i mitten på nästa vecka hur det ser ut med den. Och det visade sig att den redan var färdigrättad, och ännu bättre, den var godkänd =) blev verkligen jätteglad, nu har jag första delen avklarad i alla fall.


Gick hem igen, käkade lunch och började packa de sista sakerna, vilket snart var klart. Fick även meddelande om att af har godkänt att jag får tolk till lägret, känns jätteskönt.


Lämnade sedan Örebro nu i eftermiddag och styrde kosan söder ut igen. Kom hem här nu för en stund sedan, skall snart äta kvällsmat, sallad, passar bra i värmen, och sen blir det en sväng till farmor och farfar ikväll.


Förövrigt så hade jag en trevlig kväll igår, och sushi var faktiskt riktigt gott, smakade som vilken fisk som hels, typ. Och efterrätten var jättesmaskig, skulle bett om receptet bara, ja ja, får fråga om det senare, helt klart en efterrätt som är värd att göra själv.

Tentan är klar

Publicerad 2008-06-04 11:28:11 i Allmänt,

Ja idag har jag fixat det sista med tentan, så nu är den klar, gissa om det är härligt. Nu har jag vbara skriftlig opposion på två uppsatser kvar, sen är det somamrlov. Tänkte försöka att få klart det sista nu i helgen.

Annras har jag legat ute i solen nu på förmiddagen och njutit, varit så underbart skönt, men nästan för varmt, snarrar lite i skallen när man reser sig =)

Sitter och väntar på att af i Örebro skall ta ett beslut nu om jag får tolk till lägret i sommar eller inte, kan ju alltid hoppas på det bästa.

Nu blir det snart att fixa lunch, sen dra till Örebro om några timmar.


Sommar och tenta

Publicerad 2008-06-03 19:13:11 i Allmänt,

Nu har vi verkligen fått sommar i alla fall, jätteskönt, njuter varenda sekund. Så dagen har ägnats åt att skriva hemtenta och ligga ute i solen och njuta, inte fy skam det. Tentan känns helt ok, hoppas att käraren tycker det samma. Innan jag fick den tänkte jag att det kommer aldrig att gå vägen med denna kursen, men nu är jag lite mer positiv, vågar inte att hoppas på för mycket bara, speciellt inte med tanke på att jag kuggade sist.  


Imorgon skall jag och mamma bila upp till Örebro. Har flera skäl för att åka upp nu. Dels skall tentan lämnas in senast på torsdag, sen skall jag till hörcentralen på torsdag morgon. Och sedan vill jag hämta hem alla blommor och så och ha dem här i Hjo i sommar, jag kommer ju fara runt som en galning land och rike runt, så bättre att ha allt samlat.


Sedan har jag också blivit bjuden till min kompis G som bor i Örebro imorgon kväll på Sushi, detta är något som jag aldrig provat på innan, så det skall bli spännande. Kul att komma ut och träffa lite nya människor också.

Fest i Trollhättan

Publicerad 2008-06-01 16:26:13 i Allmänt,

I helgen har jag åkt söder ut, närmare bestämt till Trollhättan för att fira en kompis som blev 25. Åkte i fredags förmiddag från Örebro, och kom fram på eftermiddagen. Blev en hel del tåg byten, kommit på att Trollhättan och Örebro inte ligger så bra i förhållande till varandra. Men, men kom fram i alla fall väl och allt.


Sen blev det en tur i mataffären på eftermiddagen, hjälpas åt och handla allt som skulle köpas in inför födelsedagsfesten. Fast gick rätt smidigt ändå, blir ju effektivt när man är tre personer till att jobba.


Igår kom ytterligare en kompis från Örebro ner som skulle vara med på festen, trevligt att träffa även henen igen. Dagen ägnades sedan åt en del festförberedelser, blåsa en massa ballonger och så.


Sedan kom ytterligare två kompis till K som skulle vara med på festen, vi avnjöt tårta, öppnade paketen och gick sedan gick till bowlingen. Bowlade sedan i en timma och kan ju inte direkt skryta över resultatet, men hade skoj i alla fall 104 poäng blev den bästa serien, och den fick jag väl vara rätt nöjd med i och för sig. Efter bowlingen blev det mat på restaurang, jättegott och trevligt.


Väl ute i friska luften igen diskuterade vi vad vi skulle hitta på resten av kvällen. Förslaget att hyra en film kom upp och det ställde alla på. Promenerade iväg till stan, men där kom jag in och förstörde deras tanke, tycker inte att man skall sitta inne och kolla på film när det är 25 grader ute, jag kanske är tråkig, men så funkar jag. Men de andra ställde dock på mitt förslag att vi skulle vara ute. Så blev att köpa med sig lite frukt, gå hem och spela kubb, ett mycket bättre alternativ om man jämför med bowlingen måste jag säga.


Nu idag har jag åkt hem till föräldrarna, tänkte vara hemma här och skriva tenta nu, hoppas att det går bra.

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela