Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Shopping och trott...

Publicerad 2010-01-30 12:16:20 i Allmänt,

De senaste dagarna har agnats at en hel del shopping igar investerade jag i 4 par Lee jeans for motsvarande 650 svenska kronor, sa billigt sa det ar nastan pinsamt att kopa det sa billigt.... Har ocksa kopt en del presenter som jag skall skicka hem till Sverige, vad jag kopt skall jag inte skriva har, men kommer inom kort att skicka ett paket till Sverige hade jag tankt..

Annars har det varit bra, upptacker messvis med spannnande saker hela tiden och saker som man i borjan tyckte var jobbiga borjar man nu bli van med, jag tanker exempelvis pa trafiekn, i borjan tyckte jag att det bara var ett enda stort kaos, nu tycker jag att det ar helt ok... Sa man blir sanbbt van vid olika saker.

Det enda som ar jobbigt ar att det finns notter i typ alla mat, samt att man inte gar ga kladd och visa nagot ovanfor knana eller axlarna. Och i denna varmen hade man garna gjort det kan jag saga :) Men de fa nackdelar som jag hittar ar inte alls farliga i jamforelse med alla de fordelar som finns, ar helt underbart att vara har och det ar varmt och skont, trevliga manniskor, och Lakshmi ar verkligen jatteduktig som handledare hon far oss att reflektera over olika saker som vi inte hade relekterat over i vanliga fall.. Mycker intressant att borja reflektera over olika saker..

Nagot som jag tycker ar jobbigt har ar alla tiggare, det kanns lite kampigt att sjalv komma med flera kassar med saker som man handlat da andra inte ens har mat for dagen... Lakshmi sager att vi inte k nradda deras liv genom att ge dem en liten peng och det har hon ju helt ratt i, darfor avstar jag... Men kanns anda inte rikgit rattvist...

Nationaldagen i Indien

Publicerad 2010-01-27 16:10:34 i Allmänt,

Nu har vi varit borta i en halv vecka, men det kanns som att tiden gar jattefort aven om det pa satt och vis kanns lange sedan vi lamnade Arlanda. Dagarna har nere ar intensiva, men vi ser och lar oss otroligt mycket och ser en hel del hur andra kulturer fungerar.

Igar var det Indiens nationaldag, vi akte till var handlaradre Lakshmis skola och var me dunder deras festligheter. Sanger pa Hindi, Engelska, Spanska, Italienska sjongs i en salig blandning. Var intressant att se. Alla elever pa skolan bar skoluniform, sa var en skillnad bara med det. Darefter bar det av ut pa stan igen tillsammnas med var guid. Vi skulle shoppa mera indika klader da det ar obligatoriskt att ha detta pa vara studiebesok. Men jag tyckte att vara gaster mer eller mindre tvingade oss till att kopa saker, sa jag kande mig inte alls bekvam med detta och kopte darfor ingenting. Pa kvallen letade vi efter en pub for after en pub, men allt sadant serverade inte alkohol pagrund av att det var nationaldagen, sa dar hade vi en skillnad.

Idag har vi varit lediga. Vi borjade dagen med en promenad upp pa berget. Jag tankte att jag tar med kameran med teleobjektivet for att kunna fota utsikten, men det ar omojligt har, alla avgaser ligger som en dimma over staden, sa man ser ingenting fran berget. Nar vi gick ner sa motte vi en indisk grupp med kvinnor, dessa ville garna sta modeller och vi fotade och de fick kolla pa vara bilder i kameran, aven om vi inte kunde kommnicera med varandra utan endast peka sa blev det manga skratt. Jag och Susanne akte sedan tillsammans med en av mina lagenhetskompisar ner till stan for att kolla mer pa indiska klader, kopte nagra tunikor, sa jag tror att jag har klader sa att jag klarar mig nu. Men behover mera vasterlandska med tanke pa hur lite jag har med mig ner. Gick sedan till en marknad, dar var det sa billigt. Kopte bland annat tva par fina indiska halsdukar for 25 svk/st, harspanne for 5 kr/st osv. Jattebilligt, Susanne kopte 30 meter sidentyg for 500 kr, sa det ar valdigt billigt. Funderar sjalv pa att sy upp en klanning, maste fraga Lakshmi var som ar basta platsen att gora detta..

Framme

Publicerad 2010-01-25 16:02:00 i Allmänt,

Forsta inlagget fran Pune. Allt ar bra, varit ute pa stan idag med en insisk guide som visade oss affarer och olika platser, var intressant att se, men lite kaotiskt med all trafik. Vi kopte indiska klader som vi ar tvugna att anvanda vis studiebesoken, konstig har for vissa klader ar jattebilliga, andra dyra, men har inte fortsatt an vad det ar som avgor priset.
 
Resan hit gick bra, inte laskigt att flyga. Framme i london i ratt tid, sen vanta dar i 5 timmar, spelade fia med knuff sa kandes nastan som hemma:) Marke av terrorhotet lite, det var hard sakerhetskontroll och sen kom poliser med skyddsvastar och skarpladdat och gick genom stationen, men var ok. Sov nasatan inget pa planet, somnade en gang, men da kom vi in i daligt vader och blev vackta, var risk for turbulens, men hande ingenting, skadade lite nagra ganger, men ingen fara.
 
Bombay gick bra, kom en minibuss och lastade nagra vaskor pa taket, andra i, sen blev det en trang fard till Pune. Bussen var halvdalig i svenska matt, men fin har i indien. Vagarna ar ratt bra, men sjukt mycket trafik.
 
Lagenheten ar helt ok, inte vasterlandsk, men anda bra jamforelsevis...
 

Tuuung väska

Publicerad 2010-01-22 17:32:58 i Allmänt,

Nu är det färdigpackat och väskan blev tung som bara den, fundera rpå hur många kilo den väger, har ingen badrumsvåg här hemma, men skall kolla om grannen är hemma senare så jag kan låna deras våg 10 minuter för att väga väskan, skulle vara surt om den är överviktig och jag tvingas att böta redan här i Sverige.

Mamma kom hit på förmiddagen idag, vi har inte gjort så mycket mera än att packa up presväskan och hängt upp gardiner. Böir väl att slötitta på tv lite ikväll och sen försöka sova tidigt inför det kommande äventyret.. Dessvärtre ahr jag fått ont i halsen. Var på systemet tidigare idag och köpte whisky, jätteäkligt, men kan nog hjälpa för att bota mitt halsont.

Ne, nu skall jag kolla hur mammas matlagning fungerar och sen blir det lite mat, några telfonsamtal ikväll, försöka väga väskan och sen sängen...

Nästa inläghg blir från indien...

Föreläsningen i Skene

Publicerad 2010-01-19 10:03:55 i Allmänt,

Igår var jag, på Marks gymnasieskola i Skene och föreläst om hörselskador, dövhet och teckenspråk. Då jag i oktober var på teckenspråkskonferensen i Vänersborg så träffade jag en kvinna som arbetar som teckenspråks lärare på marks gymnasieskola, hon frågade om jag hade möjlighet att komma till skolan och besöka hennes elever och det hade jag ju självklar, så idag blev det dags.

Jag och läraren hade sedan tidigare kommit överens om att jag skulle föreläsa på teckenspråk, just för att eleverna skulle få se hur det fungerar att använda sig av tolk. Då jag skulle gå till receptionen för att möta tolkarna och upptäcker att en av den är från en liten by mellan Hjo och Skövde så blev jag minst sagt chockad, samtidigt var det väldigt skönt, hon känner mig väl sedan innan och jag vet att tolkningen flyter på bra med henne.

På föreläsningen kom ca 15 ungdomar som har valt att läsa teckenspråk som eget val på gymnasiet. De läser nu på steg ett, det vill säga nybörjarnivå. Även om eleverna inte förstod allt som jag tecknande utan mer lyssnade på tolken så var de ändå väldigt nyfikna att försöka avläsa. Jag berättade lite om min uppväxt, hur skolan, fritid osv. har fungerat som hörselskadad. Gjorde lite småreklam om UH mellan varven också även om föreläsningens fokus inte var att marknadsföra föreningen.  Jag berättade en hel del om CI, hur det fungerar att plugga på universitetet med tolk osv.

Mot slutet var det dags för frågestund. I början gick det segt, de vågade inte börja ställa några frågor. Jag frågade då gruppen om de vet hur man vaknar på morgonen om man inte hör väckarklockan och om en person som inte hör får ta körkort. Vi diskuterade lite kring dessa frågor och sedan vågade även eleverna fråga. Många frågor var väldig bra och det visade på att de har ett intresse av teckenspråk samt döv och hörselskadevärlden. Tyvärr gick mina 75 minuter väldigt fort, blev tvungna att avbryta frågestunden till sist. En tjej stannade dock kvar i 20 minuter efter föreläsningen och fortsatte att fråga massvis med saker, roligt att de är intresserade. Jag kan sammanfatta det som att det blev en lyckat och bra föreläsning där tiden bokstavligen rann iväg.

Sen när jag skulle hem så höll jasg först på att missa bussen i Borås, sen missade ajg nästan tåget i jököping också. Vi var sena fram till Borås, och sen körde vi fel, när vi väl kom fram till statioenn så fanns inte swebus express med på informationstavlan, vill de inte ha resenärer eller?! Men jag såg bussen komma sprang dit och hann med, skönt... Sen i Jönköping, bussen var förenad, om igen halvspringa och hann med även denna gång...

Skene

Publicerad 2010-01-18 07:53:10 i Allmänt,

Idag bär det av mot Skene, skall dit och föreläsa för en gymnasieklass om CI och hur det fungerar att växa upp som hörselskadad för att sedan bli döv. Skall bli spännande att komma dit. Tänkte åka hemifrån lite tidigare så att jag hinner ner till Jönköping en svägn och kolla i affärerna innan. Fick ett presentjort på Åhlens i julklapp så tänkte kolla om jag hittar några roliga saker där...

Hej då familjen

Publicerad 2010-01-17 11:56:19 i Allmänt,

Nu sitter ajg vid datorn hemma i hjo igen. Kom hir i fredags kväll, skönt att kunna få en sista ehlg tillsammans med familjen innan jag reser. Känns overkligt att jag komemr vara i Indien om en vecka vid denna tiden. Komemr landa 7,15 i svensk tid räknat. Så totalt från dörren i örebro fram till dörren i Pune så komemr resan att överstiga ett dygn, ca 30 timamr skulle jag tro, beror lite på hur snabb bussen är i Indien dock...

Nu i veckan så har jag börjat förbereda på olika sätt. Kopierat masvis emd pepper, pass, visum, försäkringsbrev, ja gud vet allt. Hsr tvättat 5 maskiner tvätt, så nu finns det inte ett plagg i tvättkorgen hemma. Hasr börjat småpacka lite, lagt ner lakna, schampo osv, men har fortfarande en del kvar, får ta tag i det på onsdag när jag komemr tillbaka till Örebro sen igen...

Har också haft möte med tolakrna som skall med igen, känns bra med den biten, känns som att vi kan diskutera emd varandra och ha en bra kommunikation, så den biten ororar jag mig inte så mycket för, är glad att det blev just de två som skall åka med.

Ja, nu i helgen så blir det att säga hej då till alla... Skall åka till morfar på tisdag tänkte jag och såga hej då... Även till farmor och farfar.. pappa blir att säga hej då till på tisdag ocskå, liksom brorsan.. mamma kommer ju till örebro så henne behöver jag inte säga hej då till förrän på stationen.. fatta att det bara är några dagar kvar, tjoho...

Bilder från jul och nyårshelgerna

Publicerad 2010-01-08 20:02:35 i Allmänt,

Flera av er känner säkert till att jag tycker om att fota. Speciellt efter att jag köpt min systemkamera så blev det ännu roligare. Tänkte nu lägga upp lite bilder från jul och nyårshelgen...

D.L. fotade med min kamera på julaftonen och tog en bild på mig, blev inte så dumt


Lite utsikt i vintervädret
Fåglar vid fågelstugan hemma hos mamma och pappaMera utsikt i vintervädret
Julafton, iklädd tomteluva i väntan på tomten


Iskallt

Publicerad 2010-01-06 18:34:09 i Allmänt,

Vaknade på morgonen idag och frys som bara den, i och för sig inte ovanligt att jag gör det, men idag var det värre än vanligt, klev upp och kollade termometern, 15,4 grader inne bara brr.. Och ute snöade det för fullt och var -12 grader. Mamma körde mig till jobbet, fick ta full fart genom alla snödrivorna och snön bara sprutade kring bilen, men vi tog oss fram i alla fall..

Har fått mail från handledaren nere i Indien nu, känns att det närmar sig, känns plötsligt så verkligt allting, kan inte fatta det, börjar få rejäl reseångest nu... Vet fortfarande inte om jag gör rätt som åker iväg, hmm..

Morgonpigg, till vilken nytta?

Publicerad 2010-01-05 07:41:45 i Allmänt,

Skall iväg och jobba idag, hade tänkt att om jag gåt upp lite tidigare så hinner ajg skriva tentan lite innan jag åker till jobbet. Så gick upp för en timma sedan, åt frukost, betalade räkningar och kollade facebokks mailen, och det visade sig att ajg hade fått flera nya mail, trevligt. Satte mig coh svarade på dessa sen kollade jag till på klockan, över halv åtta, ingen ide att ta fram böckerna nu, måste ändå in i duschen senast åtta för att åka till jobbet sen..

Jobbet ja, jobbart en del nu i mellandagarna, har gått bra. nu har jag dock bara några få inoplnaerade dagar kvar innan jag reser iväg, jobbar nu fem dagar till denna veckan, sedan är det slut på jobbaet, funderar på att erbjuda mig att jobba den 16 januari också, får se hur det blir emd det.

Annars så är det hemtenta som står på mitt schama just nu, och fy vilken tenta. Den skulle vara liten sa de, men nog sjutton, jag tycker inte att 7-9 sidor att skriva är en liten tents precis.. Blir att kämpa klart emd det nu i veckan, för att sedan skicka den med posten på fredag. Det komemr bli hårt, har en del kvar, men det får gå, har ju satt mign i denna sisten själv så..

Ne, nu blir det at åka till jobbet....

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela