Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Vaccin

Publicerad 2009-11-30 21:16:15 i Allmänt,

Jag hade tänkt att försöka vaccinera mig mot svininfluensan, men det verkar inte gå så bra. Förra vecka så åkte jag och A.H. till USÖ (sjukhuset här i Örebro) för att försöka att få vaccinera oss. Men då var vaccinet slut. Jag tänkte att jag som äggallergiker kanske bör ta på sjukhuset och inte på mässan som alla andra. Men då vaccin fanns kvar på mässan så tänkte ajg att vi åker dit i alla fall.. Ställde oss i den grymt lång kön. Sen smet AH. iväg och lyckades fjäska lite så vi fick komma in tidigare. Hon sa något att vi båda tillhörde riskgrupper, halvsant, men jättebra ändå, vi behövde ju inte stå i kö i 25 000 år i alla fall..

Kommer in och skall fylla i något hälsa papper, det finns en fråga på det, är du äggallergisk, ja, vad skall man svara. Kunde ju bara kryssa i ja, ville inte ljuga. Så jag argumeterade lite emd en sjuksköterska och två olika läkare, men de ansåg att de inte hade tillräcklig beredskap där ifall något skulle hända då jag tar sprutan. Istället skulle jag kontakta sjulhuset. A.H. fick i alla fall sin spruta, så det var ju bra det..

Ringde sedan till USÖ i slutet av förra veckan, då säger de att jag inte får ta sprutan alls, jo det vill jag allt gör amed tanke på Indien resan, så argumeterade en del at tfå prata med rätt personer och så. Kom till sist fram till rätt människa och då var det inga problem, dock så var vaccinet slut då. Och de sa att jag skulle ringa tillbaka idag igen. Ringde på morgonen idag och då säger de att jag skulle ringa igen kl 11. Gjorde så och då säger de att jag  kunde komam på en gång, hummmm jag har lite annat på mitt schema och kan inte bara dra iväg så där.. Då sa de att jag får ringa imorgon igen så får de se om de har något vaccin kvar, så bara att ringa imorgon igen och hoppa spå det bästa.. man vill ju inte ha influencan och se ut så här liksomhttp://desireej.blogg.se/images/2009/svininfluensa_58285329.jpg


http://publishme.se/69584/entries/article/new/

Ett formellt flum

Publicerad 2009-11-29 21:10:26 i Allmänt,

I helgen har jag varit uppe i Stockholm, inget ovanligt direkt, jag reser ju mest kors och tvärs i landet hela tiden. Det som var mera underligt var att jag skulle leda mitt livs första styrelsemöte för Unga Hörselskadades ungdomsråd dvs. riksstyrelsen. Jag är ju vice ordförande och vår vanliga ordförande var sjuk och kunde tyvärr inte närvara, ås jag skulle leda lördagens diskussioner samt söndagens beslut. Lite nervöst var det innan, jag har också väldiga krav på mig själv att allt skall fundera perfekt. Och nu i helgen var de tinga lätta punkter som vi skulle diskutera, massa tunga saker och massa diskussioner blev det. Ibland blev det ett flum, jag gick för fort fram och var inte tillräckligt tydlig kanske, men samtidigt, jag har aldrig varit på ett styrelsemöte i hela mitt liv där allt går på glans och inga förvirringar finns. Så vi klubbade igenom besluten och jag hoppas att alla har fattat vad vi pratade om…

VG på tentan

Publicerad 2009-11-27 19:52:37 i Allmänt,

Idag skulle tenta resultatet komma upp på studentforum. Klasskompisar sa på föreläsningen att de kollat sitt resultat, jag loggade in och kollade gång på gång, men nej, det fanns inget resultat där.. Nervöst, hade jag missat? Samtidigt så hade administrationen rört till det, jag och A.H. hade fått samma tentakod, smart, ne..

Så jag och A.H. gick upp till administrationen och pratade med dem idag, frågade om tentasvaret. Då det varit administrativa probelm så hade de inte lagt upp våra svar ännu. Men vi fick se tentorna och jag fick ett VG, helt ofattbart. Jag svarade inte ens på sista frågan.. Men på fråga 1 fick jag 8 av 10 poäng och på fråga 2 14,5 av 15, så skrev väldigt bra där.. En stor sten föll från mitt hjärta nu, jag slipper omtenta, tjoho..

Älgar i trädgården och tigrar i sängen

Publicerad 2009-11-23 19:52:48 i Allmänt,Satt och åt frkost hemma hos mina föräldrar i fredags då mamma kommer och vinkar att jag skall komma. Skynda dig, kom, kom försöker mamma teckan till mig. Ja, ja, ja jag kommer. Och ute i trädgården 50 meter från huset står skogens konung och kollar på oss. Trots att vi pratar,öppnar altandörren, fotar osv, så står den ändå kvar. Två gala älgar finns just nu hemma hos mina föräldrar. En av dem jagade vår 80 åriga granne så att han blev tvungen att fly in i bilen. Lite läskigt... Älgarna blir ju lite berusade nu efter alla jästa äpplen som de äter..Vi har inte bara älgar hemma hos mamma och pappa, vi har också tigrar i sängen.. Här ligger Pelle i min säng och halvsover....
Tjuvstartat

Publicerad 2009-11-21 21:44:35 i Allmänt,

Ja, jag vet, jag skall inte lyssna på julmusik innan den 23 november. Brukar ha pappas födelsedag som gräns men har bakat pepparkaor idag och kunde inte vänta längre nu. har lyssnat på Happy X-mas, En stjerne skiner inatt och låt julen förkunna. nu närmar sig julen=)

UH ungdomskonferens

Publicerad 2009-11-20 12:12:43 i Allmänt,

Har varit lite dålig på att uppdatera på sistonde, har varit lite för mycket på resande fot tror jag=)

Förra helgen så var jag i alla fall på UH: s ungdomskonferens i Bollnäs, en trevlig konferens med flera olika föreläsare. temat fpör året var sex coh samlevnad. Tänkte innan att hur sjutton skall detta teamet gå, deltagare från 13 år och sen diskutera kring sådana saker, men det gick bra, och föreläsarna var väldigt professionella och duktiga. I söndags kom dessutom tidningen Ljusnan och intervjuade mig, så lite linslus ahr jag blivit nu också..

Kul att ganska mycket folk anslöt sig under helgen, både nya och gamla bekantskaper, och tack till min trevliga rumskompis A.B. kul att träffa dig igen..

Ja, då har man besökt ytterligaren en plats i Sverige =)

Pensionsspara

Publicerad 2009-11-06 15:17:05 i Allmänt,

Ja, det låter långt bort, att vara 23 år, inte ha kommit ut i arbetslivet på riktigt än, men ändå börja tänka på att pensionsspara... Jag var inne på banken igår för att prata lite kring Indien och växla pengar til ldet och så, då säger personalen att jag inte gjort något avktiv pensionssparande val. ne dat har jag inte, tänkte jag, jag vet ju för tusan inte ens vad det inenbär att pensinonspra och detm känns som de tär många år kvar till pension ännu. Men de menade på att jag bör göra ett aktivt val, jag jobbar ju extra en del som personlig assistent samt at tjag jobbat en del inom industrin. Banken babblade på en massa om olika val hit och dit... Kände mig rätt nollad, men jag vet att då jag arbetar inom industrin så tillhör jag Metall och Metall ligger under LO, en fråga som jag kunde svara på i alla fall utav alla de frågor som de ställde.

Den lilla bankvisiten slutade i alla fall med att jag bokade in ett möte med dem för att börjka diskutera igneom mitt pensionssparande. Kom hem till Hjo sen igår och diskuterade lite med pappa vad man skall välja, men han hade väl inte så många kloka råd att ge mig, fick en liten nick från hans sida och en kommentar att pensionssparande är komplicerat, tack, jag vet det också....

Vad lätt livet var för några år sedan då man fortfarande bodde hemma och slapp tänka på allt sådant=)

Inställt jobbpass

Publicerad 2009-11-06 15:08:09 i Allmänt,

Ja, de rinde till mina föräldrar från jobbet en timma innan jag skulle gå på idag och berättade att en person i brukarens familejn haft högfeber och varit dålig i magen i flera dagar,så jag fick avgöra själv om jag ville åka till jobbet eller inte. Jag kände inte riktigt för att bli sjuk så jag valde att avstå, behöver ju inte riskera ödet i onödan...

För övrigt så är jag glad och nöjd idag, jag har nog haft lite för mycket i huvudet att ajg helt enkelt glömt bort att man kan söka merkostnadslån från CSN till hjälp för utlandspraktik, kom på det nu på förmiddagen och 8500 extra är ju inte helt fel, så får fylla i pappren nu snart, kila upp med dem till univeristetet så att de stämplar och skriver under dem, och sedan skcika in dem till CSN. Dessutom kommer ju studiemedlet att öka efter årsskiftet, ja med ca 300 kr, men det är mycket pengar för en fattig student=)

Skall för övrigt till Jönköping imorgon, brorsan skulle ner på någon skivmässa i Huskvarna parken, så övriga familjen beslöt sig för att åka med. Blir att använda födelseagspengarna till att köpa ett teleobjektiv till kameran samt att åka till EKO ahllen och se om de ahr några bra resväskor... Någon annan som har tips var man kan köpa bra resväskor till vettiga priser?

Första snön

Publicerad 2009-11-05 06:56:49 i Allmänt,

Igår kom årets första snö, inte mycket, men det snöade i alla fall och lade sig som ett tunnt tunnt vitt täcke på marken, härligt. Tycker att varje årstid har sin tjusning och vinterna har helt klart sin tjusning den också. Vill ha lite vinter nu i november och dece,ber innan jag drar söder ut på praktik. men igår kväll när jag gick hem från tentan så snöande det faktiskt ganska mycket, var rejält snöig sen när jag kom hem, härligt. Vill ha mer snö...

Saltenta

Publicerad 2009-11-05 06:52:09 i Allmänt,

Igår skrev jag min saltenta för kursen människans psykosociala utvecklign och livsvillkor. Så nu blir det tre nervösa veckor och vänta på svaret. jag vet inte rikitgt hur det gick. Jag körde totalt på en fråga, men om jag lyckas på de två övriga så kan det gå vägen så att jag blir godkänd ändå. Jag får hålla tummanra helt enkelt, vore skönt att ha den delkursen överstökad också. om jag klarar tentan, då har jag också klarat halva min utbildning, och det skulle ju inte vara fel precis. Och sen ivår har jag ju praktik, så känns nästan som 30 "gratis" poäng där, skall nog vilja mycket till för att bli underkänd på praktiken liksom.

Tentaångest

Publicerad 2009-11-02 17:08:37 i Allmänt,

En till helg till ända. Varit hemma i Hjo hela helgen och är fortfarande kvar här. Kommer bli en hel del resor hem till Hjo nu den närmaste tiden, och det kan väl vara skönt det också. Jobbar lite, umgås med familjen och så innan jag drar söder ut sen i januari.

Just nu har jag tenta ångest. Skall skriva sals tenta på onsdag. Generellt sett brukar jag skriva bättre på sal än hemtenta, men just nu känns det som att jag kommer missa. Har lagt för stort fokus på allt gällande praktiken nu, så att tenta pluggandet har blivit lidande. Men jag skall gå dit och skriva, skadar ju inte att se hur tentan är uppbyggd och så i alla fall. Blir ju lättare att ta omtentan då. 

Annars så skall jag och mitt språkstöd Susanne som skall med till indien boka flygbiljetter nu ikväll. Nu känns det som man är på väg, när flyg och allt blir bokat. Ser fram mot resan, samtidigt är jag lite orolig för hemlängtan, jag är ju rätt hemma kär trots allt, men samtidigt det är bara tre månader av mitt liv, och denna chans kommer aldrig igen. Som mamma sa idag, en månad klarar du utan att längta hem, tänk då två veckor till framåt, och vips så har halva tiden gåt. Det är ju sant.

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela