Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Summering av 2010

Publicerad 2010-12-29 12:31:17 i Allmänt,

Försöker varje år summera lite vad som hänt under året. Tänkte här bjuda på ett inlägg med massa bilder på mitt år 2010.

Mitt års äventyr var helt klart min tre månaders resa till Indien. Jag lämnade Sverige den 23 januari och kom tillbaka till Sverige igen den 21 april. Jag som aldrig i hela mitt liv varit långt utomlands innan åkte till Indien tillsammans emd 17 andra socionomstudenter i tre månader. Nu i efterhand är jag stolt över mig själv att jag vågade ta steget att åka iväg.Att vänta på flygplan är tråkigt, detta var vad vi roade oss med under våra 4,5 timmar i LondonTyckte nog allt att de var lite galna när vi väl var framme i Bombay och de började lasta upp alla väskor på taket för färd mot Pune där vi skulel bo huvuddelen av vår tid.Iklädd indiska kläder inför deras nationaldagsfirande. Så här gick jag klädd den mesta av tiden i Indien. Men med tanek på den extrema värmen, var detta faktiskt de kläder som var emst bekväma.Detta gäng kvinnor mötte vi en dag när vi var ute och promenerade i bergen. Så vackert klädda de är. Vi kunde inte prata ett ord med varandra, men fanns ändå mycket glädje.Denna bilden är tagen från Bombay. Kändes konstigt att komma från ett land med knappt 9 miljoner invånare och plötsligt besöka en storstad som har ca 16 miljoner invånare och upptäcker att inte en männsika vet var Sverige ligger, när man sedan säger att de tär ett land i norra Europ  med 9 miljoner invånare börjar de gapskratta, ja det är lite skillnad på 9 miljoner i Sverige i jämförelse med en miljard i Indien. På bilden visas hur det akn se ut i Indien, ni kan tänka er stanken. Men trots att det på många platser var väldigt snutsigt så var det ändå övergripande väldigt vackert.Bilden tagen vid The Gowernment of India i Bombay.Efter hårt slit halvvägst in i praktiken hade vi två veckor ledigt. Vi tillbringade dessa på Goa och Palmolem. Underbart det var emd semester. Även om vi bodde primitivt var det rena lyxen i jämförelse med hur vi bott innan. Och att få lite sol på kroppen, helt fantastiskt.En drink en kväll sitter aldrig fel=)Vi hann också med ett besök i Hyderabad, en underbart mysig stad, gillade den starkt. Det som var mindre positivt var att åka det skraltiga nattåget dit. Är det något jag fått fobi för efter min Indienresa så är det nattåg. Men det var helt klart en upplevelse=)

Indienresan bjös på massa spännande saker, men tyvärr kan jag inte lägga upp 5000 bilder här på bloggen från resan, utan fick välja ut ett litet urval bilder bara. Men det var en fantastisk resa som jag inte ångrar en minut. Men vilken kontrast det blev att komma hem till sverige igen i april, fårn 43 grader värme till 0 gradigt och snö i Sverige. Och att ha rent vatten i kranen och riktig toalett, inte bara ett hål i golvet, ja det var kontrast det..Våren och värmen hittade så småningom till Sverige också, denna sommarbild är tagen någon gång i slutet av maj hemma hos mina föräldrar. Jag var eldig väldigt mycket under våren efter att jag kom tillbaka till Sverige då min praktik var komprimerad, det var inga 8 timmar per dag som vi jobbade där utan kanske  10-15 timmar sju dagar i veckan. Så från maj och framåt var jag ofta hemma i Hjo hos föräldrarna.Sommaren bjöd sedan på diverse olika jobb och föreningsrepresentationenr. Föst ut var lägret på Björkö där jag arbetade som lägerföreståndare. på lägret fanns 7 deltagare 12-18 år samt 5 ledare. vi hade några toppendagar och jag passade också på att ta premiärdoppet i havet. Huruvida det var varmt eller inte skall jag låta vara osagt, men jag badade i alla fall=)Jag nere vid hamnen på BjörköNästa läger blev UH: s tsp läger på västanviks folkhögskola utanför Leksand. Alltid lika skoj att komma tillbaka dit. Denna gång arbetade jag som lägerföreståndare och teckenspråklärare för nybörjargruppen. Spännande och roligt.Jag älskar verkligen Dalarnas röda timmerhus, känns så mysigt såväl sommar som vinter.Direkt från Leksand tog vi oss till Sthlm och Bromma flygplats pch flög sedan över till Gotland och Visby för att vara med under Almedalsveckan. Under veckan samarbetade vi tillsammans med SDU, DBU, FSDB, DHB, VIS samt Tyst teater med vår kanmanj "språk för alla- eller hur?" En intensiv men otroligt rolig och spännande vecka där vi besökte massa olika seminarium, lyssnade på politikertalen samt hade vår mobilakampanj som inte en människa på stan kan ha missat=)Ryggen på våra fina tröjor, handalfabetet på teckenspråk. Många var nyfikna och kom fram och teckenade med oss.Jag i våra fina chockrosa tröjor, väntar här på att politikertalet skall börja.
Bjuda på en bild från visby också, underbart veacker stad, så mycket sommarkänsla.


Efter Almedalen åkte jag hem till Hjo, arbetade som personligassistent till två olika brukare under hela sommaren. Trivdes jättebra. Hann också med några dagars semester tillsammas med familjen. Vi åkte till örebro och bodde i min lägenhet och besökte bland annat Nora, en vacker liten trästad utanför Örebro.Här stannar vi vid Hammarsundet för att ta en fika. En liten avstickare då man kör till Örebro, men fint och mysigt är det fär i alla fall, så vad gör det=)


Ja, jag behöver nog inte skriva så mycket om det här. Trappan är upp till Kvarntorpshöjden utanför Örebro, jag och pappa bestämde oss för att gå de 427 stegen upp, lite flåsigt blev det allt tillsist, men väl uppe var utsikten fin, så vi fick betalningen för den möda vi lagt ner.
Semestern bjöd också på besök i trästaden Nora, jag läggger inte upp några bilder därifrån nu, blev så väldigt många bilder fårn året ändå...

Under sommaren fick jag också nya CI, Nucleus 5, de var mycket bättre än de gamla och mycket snyggare också, ja, man är ju lite fåfängd, jag erkänner=)

I slutet av augusti började universitetet igen. Det sista året till socionom. Har haft valbara kurser under hösten och läste socialt arbete mot barn och familj som första kurs, intressant och bra.

Den 1 september gick jag också in som tillförordnad ordförande i Unga Hörselskadade, då vår riktiga ordförande fick jobb på kansliet och därmed inte kunde sitta kvar som ordförande.

Hösten har också bjudit på C-uppsats tillverkning. Jag har skrivit tillsammans med A.H om hörselskadade gymnasieungdomars psykosociala livssituation. Spännande och intressant, stundtals intensivt självklart. Den 12 januari skall vi opponera, önska oss lycka till=)

Julen kom sedan plötsligt, underbart skönt med lite julledigt hemma i Hjo. Här några bilder från julen...


Julen har varit skön, att kunna sova länge på morgoen ta det lugnt, bara ta dagen som den komemr och göra ingenting.

Sist måste jag ju bjuda på en bild på vår lilla familjemedlem Pelle också=)2010 har varit ett spännande år. Passar nu på att önska alla läsare ett riktigt Gott nytt år=)
Socilat arbete avancerad nivå

Publicerad 2010-12-28 19:04:28 i Allmänt,

Det är det jag har tänkt att börja läsa i vår. Har 30 poäng kvar på C-nivå, men har även sökt att läsa på d-nivå redan nu i åvr, läsa på halvfart på kvällstid. Om jag får en plats på kursen så kommer jag i så fall plugga den kursen på halvfart fram till januari 2012. Så i vår kommer jag i så fall försöka läsa 150 %, kommer bli tufft, men jag vill göra ett försök, handlar ju bara om en termin. Upptäckte dock till min stora fasa att det var mycket engelsk litteratur nu, fy sjutton, men för försöka lösa det också på något sätt...

Första delen av uppsatsen klar

Publicerad 2010-12-27 18:58:42 i Allmänt,

De sista dagarna har jag fart land och rike runt, inte så ovanligt för att vara mig=)

Juldagen var vi i Grästorp för att besöka mormor. Var sådär, man gör inte så mycket när man åker dit, men plikten kallar. ne, då det var ok, åt lite mat, tog en promenad och sen var det nästan dags att fara hemåt igen.

Gårdagen bjöd på jobb, fungerade bra, faktiskt riktigt roligt att träffa brukaren igen och jobba, var så längsedan sist, men blir ju så när man bor på olika håll i landet. Väglaget var dock kass igår, trodde aldrig att jag skulle lyckas ta mig från Falköping och hem, det hade blåst mycket så vägen var snötäckt. Men hem kom jag..

Idag var jag inne i Hjo och klippte mig på förmiddagen. Tog av ett par cm bara, så lite att det nästan inte syns, men det känns vill jag lova, det var så trassligt i det uppklippta innan, känns mycket bättre och fräschare nu. Och bäst av allt, jag har långt hår igen, efter två CI operationer med rakning av håret är jag väldigt, väldigt stolt över att säga att jag har långt hår=)

Åkte sedan till Tidaholm för att träffa A.H och fixa klart det sista med uppsatsen. Satt hos henens mormor och morfar och pluggade. Så nu är uppsatsen färdig och ivägskickad till oponenterna, så nu finns ingen återvändo. Men det känns bra, hoppas att opponenterna och examinatorn blir nöjda och glada, om drygt två veckor går vi upp=)

God jul

Publicerad 2010-12-24 18:03:39 i Allmänt,

Bild Google


Nu är det jul här i vårt hus julen är kommen hopp trallallala..

Ja, nu är det julafton igen och vi har en vit jul i alla fall, har nog ca 70 cm snö skulle jag tippa på. Var ute på morgoen och skottade av gångarna och garageuppfarten, en timma tog det, så nu har jag fått dagens motion och kan äta julmaten med gott samvete=)

Vi har varit hos farmor och farfar på lunch idag, sen kom morfar och hnas sambo och kollade på Kalle Anka, den vanliga traditionen. Nu skall pappa strax åka och hämta farmor och farfar, vi skall äta och sedan blir det klapputdelning..

Opponering

Publicerad 2010-12-23 12:03:39 i Allmänt,

Nu är det kalrt, den 12 januari går jag och A.H upp för opponering av vår C-uppsats. Innan det väntas en del korrläsning, finns en del att göra fortfarande med andra ord... Men det känsn bra, vår examinator blir Pia Hellertz, känns både bra och dåligt, hon är pensionär sedan ett, två år tillbaka, och jag vet faktiskt inte om hon är hård eller ej. Vår uppsats är den första hon examinerar nu denna gång, så vi kan inte deltaga på något annat seminarium innan heller för att se hur hon är.. Ja, ja, det kommer att bli bra..

Julstökar i Hjo

Publicerad 2010-12-22 18:33:28 i Allmänt,

Igår eftermiddag åkte jag hem till Hjo. Tåget var rejärt försenat en timma och fyrtio minuter sent från Örebro, men vi kom hem tillsist i alla fall. Idag har jag börjat ståäda och fixa lite, skall fixa kalrt det sista imorgon. Granan är inne nu, men inte klädd än, kan väl inte påstå att vi har så vacker gran i år, men vad skall man göra så mycket snö som de tär ute. Men vi har en äkta gran i alla fall, vilket är det viktigaste för min del..

Höll på att krocka idag, var inne i Hjo med mamma och farmor på förmiddagen. Jag körde och får möte med en bil i en kurva. Bilen får sladd samtidigt som vi möts och hans bakända var nog max 10 cm ifrån min framskärm. Gälle rju at tinte bara kasta sig på bromsen själv heller i denna halka.. Men det gick bra tack och lov..

För övrigt tror ajg att jag håller på att bli galen, funderar starkt på att läsa D-kursen på halvfart till våren samt hösten 2011, innebär i så fall 150 % plugg i vår, se om univeristetet beviljar tolk, i så fall kör jag..

Julen står glänt

Publicerad 2010-12-21 08:12:31 i Allmänt,

I eftermiddag åker jag hem till Hjo för att fira jul, skall bli jätteskönt. Är kvar till den första eller andra januari, så blir en och en halv vecka... Hem och klä granen, hjälpa till med julmaten, pynta osv. skall bli jättemysigt.. Och nu har vi en vit jul, tjohoo...

Igår belv vår uppsats i stort sett klar, vilket gör att det känns extra skönt med lite jullledigt nu. Funderar på om jag skal söka D-uppsatsen redan till våren, tror nästan det, men skall gå upp och prata med universitetet nu idag.. Tänkte om jag skulle skriva min andra uppsats om CODA, men verkar finnas väldigt begränsad forskning på det området..

Vi är folk och skall ha en riktig gran=)

Publicerad 2010-12-11 18:51:29 i Allmänt,

Igår eftermiddag fick jag ett desperat sms från brosan om att mamma och pappa diskuterade att köpa plastgran. Han frågade mig vad jag tyckte och vi kom fram till att vi var helt överens om saken. Julgranen är minst lika viktig som skinkan och den skall vara äkta, ingen ful platgran här inte..

Vi messade vidare en del och jag fick även sms från pappa där de diksuterade om vilken typ av gran de skulle införskaffa. Jag hotade dem med att inte komma hem till jul om de skall ha plast..

Sedan får jag ett lite roligt sms från brorsan som ungefär skrev: " Fan, klart att vi skall ha en riktig gran. Vi har ju redan en liten platgran, Pelles gran. Men vi är ju folk, så vi måste ha en riktig, platgranar är ju för katter".

Ja vi har en liten. liten platgran på typ 40 cm som vi brukar ha på golvet i gillestugan och säga att det är katten, Pelles gran, var denna som brorsan syftade på=)

Så ingen jul utan riktig gran..


Bild google

O helga natt

Publicerad 2010-12-07 16:28:00 i Allmänt,

Jag älskar verkligen jlmusiken, jag lyssnar inte så mycket på musik, då det är ganska svårt för mig av förklarliga skäl, men just med julmusiken är det något särskiljt, den låter fortfarande nästan som den allid har gjort.

Var på styrelsemöte på västanvik i helgen, trevligt och bra möte, och Leksand är ju så finst nu vintertid med snön och de röda husen. Lite jobbigt att bila i halkan, men det fungerade helt ok ändå. Vi höll oss på vägen i alla fall jag och A.H. På hemvägen åkte även M.H med oss som varit i Leksnad och träffat kompisar.

Väl tillbaka i Örebro blev det sedan O helga natt på Stortoget. Konserten i år var sådär. Ernst Kirsteiner höll i trådarna för kvällen och det hade visst varit si dådär. Jag hör ju inte vad han äger exakt, så för mig var det bra, men han hade visst sjungt dåligt i år, mes la la la la, och ingen riktig text. Några andra misstag som nästan var skoj var att han som läste julevangeliet sa att de lade jesusbarnet i en klubba, hmm, lite fel där kanse=) Och sedan hade nog inte Ernst rikigt koll på allt, tv filmade och han tackade av de som uppdrädde, men kom sedan på att han hade glömt dela ut blommorna, så de fick gå tillbaka in på scenen igen, pinsamt ja..

Annars var der trevligt, och tolkarna var underbara, tack Tommy och Helena, ni gjorde en kanonbra gestaltning på julsångerna..

Önskelista

Publicerad 2010-12-01 21:02:54 i Allmänt,

Det där med julklappar är inte lätt det, vad skall man önska sig? Och svårare och svårare tycks det bli för varje år som går=) Hur skall det gå när jag är 50 ha ha ha=) Pappa vill fortfrande att vi skall skriva önskelista, men det är verkligen jättesvårt, lyckats skirva upp ett tiotal saker nu i alla fall.. Får väl sova på saken och fortsätta imorgon..

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela