Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Examensmiddag

Publicerad 2011-05-30 21:19:16 i Allmänt,


Foto: Maria Larsson

I fredagskväll hade vi vår examensmiddag på Strömpis. Vi hade i alla fall verkligen tur med vädret. Ösregnade i torsdags, och likaså i fredags förmiddag. Vid lunch övergick det till skurar för att sedan vid 17 tiden klarna upp. Skönt det, inte kul att dra på sig sommarklänning i ösregn, passar liksom inte riktigt. Det där med kkläder och fest ja, alltid samma problem, vad skall man ha på sig, man vill vara välklädd, samtidigt inte överklädd och dessutom vill man känna sig bekväm, går detta ens att kombinera? Jo, jag lyckades väl ok tycker jag. Var mest håret jag hade problem med hur det skulle vara. Det slutade sedan som ni kan se med att det fick vara utsläppt, vilket jag tyckte var helt ok också..

Till festen var 82 personer anmälda (80 studenter plus mina två tolkar) så var ändå ok uppslutning av klassen får man lov att säga. Vi samlades kl 18, fick välkomstdrink och sedan droppade folk in allt eftersom. Var bordsplacering och fick några klasskompisar som bordsgrannar och sedan tolkarna mitt emot, så var trevlgit och bra. Maten, libanesisk buffe var mer eller mindre en flopp. Skall man betala 300 spänn för den maten?! Ja, ja, den var inte ond, smakade ju inte illa eller så, men det var inte så mycket mat på buffen och sedan var hälften slut då vi kom. Hmm, ja vi blev väl (nästan) mätta i alla fall.

Var sedan en del sånger vid borden, de blir verkligen komstiga på teckenspråk, speciellt alla snappsvisor. Någon som har testat att översätta "Till spritbolaget" till teckenspråk? Gör det annars och se om ni kan behålla poängen=)

Kvällen blev dock ung för min del, bröt upp strax före kl 24 och åkte hem.. Men ändå nöjd med kvällen..

Nu är det bara ett seminarium kvar imorgon tisdag, sen är jag SOCIONOM. Kan inte fatta det..

Examensfest

Publicerad 2011-05-27 09:39:37 i Allmänt,

Vaknade på morgonen, det regnar ute ovh blåser kallt. Men det är examensfest ikväll så är nöjd och glad ändå. Kommer bli middag på Strömpis kl 18. Ska bli trevligt, dessutom har jag lyckats få tolk ockäh två bra sådana också:) nu ska jag se om jag hittar några strunpbyxor till ikväll, blir för kallt att gå barbent i regnet

Jobbintro

Publicerad 2011-05-25 12:43:32 i Allmänt,

Oj, blev nog lite mycket med jobb här framöver sen tror jag.. På mitt jobbschema står det att jag skall börja jobba den 10 juni kl 13. Igår fick jag ett mail att jag skall på olika typer av utbildningar den 7-10 juni. utbildningen slutar sedan på fredagen kl 12, och sedan går jag på mitt pass direkt. Hmm, jag som sagt ja till att jobba på elevkollektivet innan, så blir 9 dagar jobb i sträck och sen till Sthlm på möte och sen några dagar med jobb till. inte så jättebra kanske, men så blir det när jobbet inte har framhörhållning.. Men annars ser jag jättemycket fram mot att börja jobba, skall bli så skoj, få jobbarkompisar, få lön, ja, allt det där..

En till sak som är rolig med utbildningen är att jag skall på teckenspråkskurs, vilket jag inte har något emot i sig, jag tecknar hyfsat, men finns helt klart saker jag kan förbättra, det som är kul är att jag kommer behöva använda tolk för att kunna deltaga på kursen, fårgan är vem som kommer att lära vem?=)

Var nere hos AF idag och ansökte om FM- system, hade förberett mig för en argumentation, men bara att fylla i lite papper och de kunde nästan garantera mig att jag skulle få ett system inom kort, oj, vads midigt det gick.. De är nog glada att någon får jobb idag=)

Sista grupparbetet

Publicerad 2011-05-19 16:23:30 i Allmänt,

Igår blev vi klara med det sista grupparbetet för socionomutbildningen (grund) känns konstigt, om två veckor är jag färdig socionom. Det är med blandade känslor måste jag säga. Det kommer bli otroligt spännande att kasta sig ut i arbetslivet med allt vad det innebär och allt vad det har att bjuda på, samtidigt som jag kommer att sakna studiernas värld och universitetet också. Universitetet har varit min arbetsplats i tre och ett halvt år, det har varit blod, svett och tårar, men också många lyckliga stunder då jag fått lära mig saker, haft spännande föreläsningar, diskussioner etc. Jag har mött människor som jag aldrig hade mött annars..

Några minnesvärda saker från utbildningen är helt klart praktiken, 13 veckor i Indien som jag klarade mot alla odds, Universitetet ville sätta käppar i hjulet, men jag tog mig igenom det mycket tack vare underbart "språkstöd" samt förståede kurskamrater. Ett annat minnesvärt ögonblick är helt klart kommunikationsövningen under termin tre, jag har nog aldrig skrattat så mycket tror jag inte, vilket teaterspelande det blev, även om vi faktiskt lärde oss otroligt mycket av detta=) C-uppsatsen är en annan sak jag minns starkt, vi slet vårt hår stundtals, vi jobbade hårt, sov ingenting, var trötta, klunkade kaffe, men känslan av när VG:t kom är obeskrvlig...

Jag måste också ge värmande ord till de tolkar som följt mig mest under utbildningen, de har varit helt underbara och utan dem hade jag aldrig klarat det här. Den fyrkantiga neutrala tolkrollen har kanske inte alltid hållits, men alla parter har haft full koll på när man kan skämta och inte, så det har ändå fungerat bra..

Det var som sagt väldigt blandade känslor igår när jag och A.H satte oss och tog en kopp kaffe, köpte en kaka och ja, det här är det sista vi gjorde på grundutbildningen, det är en viss känsla av tomhet, av separation. Vi kommer skriva D-uppsatsen på halvfart i höst, det kommer bli jättespännande. Och idag har jag funderat över frågan, vad gör man när man är ledig, hmm, klättrar ju nästan redan på väggarna=)

Tillbaka till bloggandet

Publicerad 2011-05-17 21:08:33 i Allmänt,

Oj vad länge sedan det var som jag bloggade sist. Att studera 150 % på D-nivå tar sin tid, det är bara att konstatera, stundtals är det jobbigt, men för det mesta är det väldigt spännande och givande. Mycket har hänt sedan sist jag skrev, kan dock inte samanfatta allt i ett kort inlägg, men skall i alla fall delge er det mest viktiga sakerna.

Jag har fått jobb, och egentligen inte bara ett utan fick erbjudande om två tjänster i princip smatidigt, inte illa. Att tvingas välja tjänst var dock jättesvårt, men jag hoppas att jag har valt rätt och att jag kommer att bli nöjd. Jag kommer den 9 juni att börja arbeta vid Mo gård resurscentrum i Enköping, ett arbete som rehabiliterings assistent. Skall bli spännande att se hur det går. Drömmen är på sikt ett jobb i Örebro, men jobb växer inte på träd och man skall vara jättetacksam att man får något jobb..

Väntar nu på ett utdrag från belastningsregistret vilket är obligatoriskt vid dessa tjänster, när jag fått det skall jag upp till Enköping och skirva under lönepapper etc, blir spännade, skall då också försöka fota lite för att kunna delge mina kära läsare..

På återseende..

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela