Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Tågkaos

Publicerad 2011-06-29 18:59:51 i Allmänt,

Idag är det inget roligt att åka tåg. Kom iväg från stockholm försent, sedan i västerås så får de för sig att vända hela tågsättet och det skall gå tillbaka mot Stockholm istället. Blev att snällt kliva av, vänta och återvänta och nu sitter jag på ersättningsbuss, flyter på ganska bra, men vi skall ju in i Köping och Arboga, så får se när vi ämnar komma fram till Örebro ikväll. Hade räknat med att göra så mycket idag, men den planen funkade inte, ja, ja, hem Kommer jag väl

Midsommarafton

Publicerad 2011-06-24 19:41:58 i Allmänt,

Idag är det midsommarafton. Årets längsta dag, känns konstigt att det går mot mörkare tider, så vill man inte tänka. Dagen har för mig bjudit på jobb. Men var riktigt trevlgt även det får jag lov att säga. Åkte iväg till ett firande, hade femkamp, dans kring stången, fika och så, perfekt. Kvällen blir lugn, jobbar fyra dagar på raken nu och en natt så. Igår hade jag lite försmak på midsommar kan man säga. Var ute hos M.H och grillade, hade faktisk tur med vädret, uppehåll då. Sedan blev det glass och jordgubbar, underbart gott, första gubbarna i år. Därefter begav vi oss till hennes föräldrar som hade lånat två fjordingar nu några veckor. Vi red utvek runda, blev både skritt, trav och galopp. Hästarna var snälla så allt gick jättebra. Helt underbart att komma ut och rida, saknar den gamla hästtiden.

Vissa beslut kan vara svåra

Publicerad 2011-06-22 16:15:24 i Allmänt,

Det finns vissa beslut som kan vara svåra att ta, och ibland blir det inte bra villket beslut man än tar, då båda har positiva och negativa saker med sig. Ibland kan man lyckas lura sig själv, om saker sopas under mattan så finns det ju inte, eller hur?! Men hur länge kan saker egentligen sopas under innan de måste lyftas fram? Och hur lång tid går det egentligen att "dölja" sanningar för sig själv. Kanske är bättre att möta verkligheten ändå?

Ingen lugn morgon

Publicerad 2011-06-20 12:00:55 i Allmänt,

Morgonen idag blev allt annat än lugn. Sov till kl 8 idag, måste göra det när jag sedan skall jobba kväll, annars kommer jag inte att orka. Klev upp, fixade frukost, förberedde mig för att ta bussen till stan för att träna. Då får jag ett sms från jobbet, kan du börja jobba kl 13 istället? Ja, visst kan jag väl det. Men vad stressigt det blev, tvungen att fixa lunch, duscha, ta mig till stationen etc. Allt på kort tid. Men hann med tåget, så allt är lugnt. Nu väntas ett 9 timmars arbetspass, men känns bra. Känns bättre att resa för nio timmar än sex timmar som jag egentligen skulle jobbat.

Första lönen

Publicerad 2011-06-19 15:17:43 i Allmänt,

Idag när jag kom hem från Motala och kollade posten hade jag fått min första lönespecifikation. Lönen kommer in på kontot på torsdag. känner mig vuxen nu=)

Cykelköp

Publicerad 2011-06-18 12:15:38 i Allmänt,

Denna helgen befinner jag mig i Motala. Pappa har cyklat Vätternrundan och jag och mamma är med här uppe. Vi kom upp i torsdagskäll och kommer vara kvar till imorogn förmiddag.

Jag har länge funderat över att cykla Vätternrundan någon gång i livet. Pappa har ju cyklat hela 38 gånger och jag är tvungen att se om han är klok eller idiotisk. Bestämde mig nu i vår för att anmäla mig till nästa år. Tänkte också passa på att investera i olika utrestningar, kläder och så i sambnad med rundan i år. Det finns ett tält med diverse olika cykelprylar. Var inne i tordagskväll och kollade, hittade bland annat en cykel, en modell billigare cresent racercykel som jag tykte skulle duga för en Vätternrunda. Vill inte satsa allt för mycket pengar på något som jag inte vet om jag kommer att tycka om.

Gick och funderade på den där cykel, mitt största problem var att frakta den till antingen Örebro eller Hjo. Men sedan slog det mig att pappas kompis från Hjo har husvagn, han borde ju kunna ta cykel. Frågade honom igår och visst, han kunde ta med den. Så jag slog till och köpte en röd cresent, se bild nedan. Visst är den fin? Känner mig stolt=)


Y1C6184701

Bild: Google

Köpte även pedaler med clips, cykelskor, ny hjälm, cykelbyxor, cykeltröja samt handskar. Hjälm har jag sedan inna, men har svårt att få under CI:t och vill både ha CI på samt kunna använda hjälm om jag skall cykla, så nu blev det et köp där också.

Längtar till vecka 28 då jag skall hem till Hjo och får då möjlighet att prova min nya pärla, skall bli spännande. Är lite orolig över bockstyret, hur det skall gå att hålla balansen med det, men får ut och öva mig.

Vätternrundan för pappa då, hur gick det? Jo han kom imål efter 13 timma och 19 minuter och var nöjd. Han såg inte så farligt trött ut heller vilket ju var bra. Däremot var en av hans kompisar rejält sliten, så får hoppas att det går bra med honom nu. Men visst blir man taggad när man kollar på målgången=)

Första dagarna på jobbet

Publicerad 2011-06-09 10:05:40 i Allmänt,

Ja, två dagar avklarade, den tredje på ingående. Spännande det där att börja jobba. Man känner sig som ett litet barn på väg till sin första skoldag. Smått nervös inför det som komma skall, men också väldigt förväntansfull. Tisdagdagen bjöd först på utbildning. Jag behövde inte vara med på förmiddagens nybörjarkurs i teckenspråk utan kom till kl 13 då det var dokumentation. Vi var totalt tio personer. Jag och en äldre man var döva, övriga hörande och nybörjare i tsp. Försökte teckna lite med dem och de var duktiga, fick beröm av pesonalen att jag har sådant tålamod och bostaverade igen och igen. Men alla är vi ju barn i början, vi får hjälpa varandra helt enkelt. Introduktionen i dokumentation var bra, men tyckte att systemet verkade rörigt, var ska jet skriva vad?! Men personalen sa att det kommer klarna efter hand. Åkte sedan till Fenix, min arbetsplats och var där tre timmar. Kollade runt, pratar lite med personalen och så. Fungerade bra, sedan hem mot Örebro. Igår onsdag var jag på Fenix och löneförhandlade på morgonen. Lite besviken över lönen, men, men. De sa att de i höst ska kolla på möjligheten att ge mig en annan tjänst, kolla om det finns behov, ekonomi till det och så, blir att hålla till tåls. Sedan satt jet vid datorn hela förmiddagen. Läste om dokumenstion, om brukarna etc. Var nyttigt och skönt att få den tiden och sitta lugnt och gå igenom. Nu klarnade även dokumentationen. Eftermiddagen bjöd på utbildning i storgrupp igen. Denna gång i timrapportering. Nyttigt och bra, hoppas bara att jag får mina inloggningsuppgifter så att jag kommer in i systemet, de skall komma idag. Än så länge känns arbetet bra. Mycket nytt, mycket att ta in, men känns ok. Ska också kolla på möjligheten att jobba lite mer än 75 % för ekonomins skull

Åska

Publicerad 2011-06-08 06:44:32 i Allmänt,

Oj vad det äskade igår kväll alltså. Kom till Örebro kl 20, då var åskan i full gång. Tog bussen hem och det varbecksvart ute. Sprang från bussen och in, ca 200 meter och jag lovar att jag var dungsur när jag kom in. Mina skor är blöta än:) och Drt blixtrade och small i ett. Jag hörde några muller utan mitt ci, så åskan var nära, det vill jag lova. Satt på den inglasade uteplatsen och beskådade ovädret, är man bara inte utei det är det ganska mysigt, ja, så länge det inte åskar nattid, för då hatar jag det. Men lugnade ner sig vid 22 tiden, så fick sova lugnt:)

Inför första arbetsdagen

Publicerad 2011-06-07 09:34:51 i Allmänt,

Sitter mest och väntar på att tiden skall gå nu, så att jag får åka till jobbet. Börjar jobba kl. 13 idag, skall gå på information i tre timmar om dokumentation och skall därefter bege mig till Fenix för att träffa chefen och få en första introduktion på stället. Skall bli spännande allt det här. Först tre timmars dokumentationsinfo, spännande dels att se vad de använder för system, hur de dokumenterar, om alla får dokumentera eller bara vi som har utbildning etc. Det är nog frågor som kommer att ge sig. Men minst lika spännande skall det bli att få träffa sina kollegor. Kommer ju att träffa några av de nya redan kl 13 på dokumentationsinfon, och sedan övriga lite senare i eftermiddag. Skall bli skoj som sagt och se vilka de är. Kul att se om det är några mer teckenspråkiga som börjat jobba nu, eller om alla är nybörjare. Spelar egentligen ingen roll, alla är ju barn i början och de kommer att lära sig, men vore skoj om det fanns någon som jag kan kommunicera med på en gång.

Enda som är trist med jobbet är det svindyra pendlarkortet, de vill ha över 900 kr för ett tio resorskort, eller nästan 3400 kr för ett månadskort, fy säger jag bara, kommer bli ruinerad på det här.. Får hoppas att jag får bra lön=)Var på tal om lön i kontakt med facket idag, så nu vet jag lite vad jag skall kräva lönemässigt, känns skönt att ha lite mer kött på benen..

Ne, nu skall jag fixa klart min matlåda, ja på tal om det, någon som har tips på mat som man kan ta med och äta kall? Gärna något som står sig hyfsat i värmen. Idag blir det pannkakor, men kan ju inte äta det varje dag=) 

Skärpning=)

Publicerad 2011-06-07 09:27:31 i Allmänt,

Hej min kära läsare,

Vet att ni är flera som läser min blogg, vissa regelbundet, andra mer sporadiskt. Tycker dock att det vore trevligt med lite kommentarer ibland, så jag ber er, skärpning, kommentera lite då och då, det gör bloggen mera levande.

Examensdagen

Publicerad 2011-06-06 17:28:55 i Allmänt,

I onsdags var det dags, jag tog efter tre och ett halvt års studier, ca 26 000 lästa litteratursidor, ständigt kaffeklunkande och svarta ringar under ögonen till följd av trötthet min socionomexamen. Familjen kom upp i tisdags. Dock fick vi bara ta med två anhöriga var till själva roscermonin, vilket var lite synd, men jag förstår det samtidigt, det finns ju bara typ 450 platser i aulan och vi var 139 studenter som skulle ta vår examen.

Avslutningen bjöd på en hel del tal, både av lärare och studenter. Lärarnas tal varierade, några var väldigt bra, andra godkända. Studenternas tal tycker jag dock var mer gripande, men det är väl ofta så skulle jag tro. Det bjöds också på en hel del musik och bra sådan också. Bland annat bjöds det på: We are the champions, Simply the best, Final countdown, Polarn Per, Gabriellas sång etc. Tyckte att valet av musik var helt kanonbra, Gabriellas sång är verkligen en låt som jag ryser när jag hör, den är så otroligt vacker. Dessutom var det kul att få låtarna tolkade, att märka saker i dem som jag aldrig märkt innan. Avslutningen bjöd också på en roscermoni där allas namn lästes upp en för en, sedan fick vi gå upp på scenen, ta emot vår blomma och sedan vara kvar, tills alla studenter kom upp. L är ju i mitten (tack och lov att det inte är i början) tycte jag fick stå på scen i tid och otid=) Men var rätt festligt när alla stod där på scenen.

När avslutningen sedan var över och jag kom ut stod en av mina tolkar där och gratuelerade, hon var ledig denna dag men hade åkt dit för att uppvaka mig, blev otroligt gad över detta tyckte det var väldigt fint gjort. Fick blommor från henne och en till tolk, samt ett USB- minne. Ja, det där med minnet är ett bestående skämt mellan oss=) Men som sagt, blev otroligt glad över tolkarnas uppvaktande, som de verkligen inte hade behövt.. Kommer faktiskt sakna mina underbara tolkar nu efter examen..

Sedan blev det att säga hej då till några klasskompisar, hem sätta blommorna i vatten och sedan ner till stadsparken för att fota. Mötte sedan A.H och hennes familj och åt gemensam examensmiddag, var trevligt. Nöjd med dagen och nöjd med att jag klarat socionomutbildningen.

Bilder säger ju mer än tusen ord sägs det, mer än tusen vet jag inte om jag håller med om, men visst säger bilder mycket, så jag bjuder på några..På väg för att få min ros på roscermoninMånga studenter, jag skrattandes (av tolkarnas skämt) långt ut till vänter i röttHär står jag stolt socionom på scenenFotografering vid Svartån efter examen. Tänkte osvenskt säga att jag faktiskt är riktigt nöjd med min klänningEn till bild=)Jag och A.H utanför slottet

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela