Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Ny på AF

Publicerad 2012-01-21 09:28:14 i Allmänt,

Jaha, nu har jag jobbat min första vecka på min nya tjänst och hur känns nu detta? Jo det känns bra, mycket nytt, kaos i huvudet, men sådant hör till. Tror att jag nästan alltid när jag börjar nytt jobb, ny utbildning får känslan av, hjälp vad gör jag här, alla andra fattar allt, men jag är helt dum i huvudet. Innerst inne vet jag att alla som är nyanställda är lina förvirrande och att det bara är att gilla läget, efter en tid kommer man helt enkelt in i det.

Denna veckan har jag gått bredvid min mentor, varit med i direktservice dit folk kommer in som vill ha kontakt med AF, suttit massa vid datorn, varit nere på det enorma kontoret i Örebro etc. En händelserik vecka med andra ord.

Arbetsplatsen verkar vara bra, trevliga kollegor som är väldigt hjälpsamma. Lokalerna är helt ok, vi är lite trångbodda, men de letar nya lokaler till oss, så på sikt kommer det att bli bättre.

Sen var det ju det där med att byta från döv till hörande arbetsmiljö, något som jag varit lite nervös inför.. Mina kollegor hade innan jag började blivit informerade av chefen att deras nya medarbetare är hörselskadad. Jag har själv också valt att presentera mig som just hörselskadad även om det kanske på sätt och vid skulle vara mer rätt att säga döv. Kafferasten och lunchen är det värsta, här hänger jag inte med alls, alla pratar samtidigt och vi är placerade då att jag inte ser alla, turtagningen i dessa samtal är också snabb, så svårt att hinna med att avläsa också. I tisdags var dövkonsulenten och audionomen från AF i Örebro uppe hos mig, det är de som ansvarar för hjälpmedel. De sa ifrån att jag måste ha eget kontor vilket känns jättebra, vi pratade också om bildtelefon etc. Så den delen tror jag kommer att lösa sig bra. Igår var jag nere i Örebro och besökte ett seminarium, för första gången använde jag tolk i min nya tjänst. Kollegorna blev nog lite rädda och en av dem uttryckte att han tyckte det var skitläskigt, men annars har det fungerat mycket bra. Så har ändå hopp om att detta kan komma att fungera.

Just nu väntar jag på att få min egna dator, sedan blir det massa web utbildningar.

Opponering

Publicerad 2012-01-13 19:30:56 i Allmänt,

Opponerade på uppsatsen i onsdags, var nervös innan men det gick sedan bra, inte så farliga kommentarer. Fixade kompletteringarna igår, målsnöret är nu i sikte..


Tänkvärt

Publicerad 2012-01-13 19:27:35 i Allmänt,

http://www.youtube.com/watch?v=5jwWJwmXZu4&feature=results_main&playnext=1&list=PL621FE66AB86560E3


Kolla in länken, bra och tänkvärt

Flytten

Publicerad 2012-01-12 22:12:58 i Allmänt,

Det finns ju uttryck att gårdagens pinsamhet/hemkhet kan bli morgondagens roliga historia och det stämmer verkligen för mig.

Nämde ju tidigare att min bil stannande på motorvägen söndagen för en och en halv vecka sedan. Hade bilen inne på verkstaden då lagade den (fixade batterikabeln) och jag fick tillbaka den förra onsdagen. Körde upp till Enköping utan problem och packade på torsdagen bilen full med saker igen för att bege mig till Örebro. Vid Västerås började varvräknaren att skena, blev lite rädd att bilen skulle stanna sedan på motortrafikleden, två plus en väg.. Vid Köping betedde sig bilen jättemärkligt, ringde pappa och frågade vad jag skulle göra, försök att ta dig till Örebro blev svaret.. Sagt var gjort, jag fortsatte att köra, vid Arboga dör dock bilen helt, stående på vägrenen på motorvägen.. Bara att kontakta bärgaren.. En mycket trevlig bärgningskille kom och hjälpte den något frustrerade Heléne som var sut och förbannand, hade ju nyss fått tillbaka bilen från verkstaden, dessutom skulle jag flytta..
 
Mamma och pappa åkte mot Örebro och hämtade nyckel till släpkärran så slapp jag tänka på det.. In på verksataden, förklarade att jag flyttar och "måste" ha bilen nu.. Bilmekanikern oroade sig dock mer för de blommor som jag hade i bilen än för själva bilen.. Förklarade vänligt att jag struntar i om blommorna dör, bara ni återupplivar bilen.. De kollade laggningsregulatorn till generatorn, dåligt, bytte den, men fungerade fortfarande inte. De ville då byta hela generatorn.. Ok, kostsamt men vad skulle jag göra, behövde ju bilen.. Så blev fast i Köping hela dagen i väntan på att de skulle utföra arbetet. Familjen kom upp, pappa stannade kvar med mig och övriga fortsatte mot Enköping..

Får tillbaka bilen kl. 16, ut försöker starta, den är stendöd, in i verkstaden igen, finns bara en enda snubbe kvar, övriga har gått hem, startkablar och sen startade den gamla bilen.. Körde mot Örebro hämtade släpet och sedan mot Enköping... jag reagerade på att bilen ryckte lite ibland men trodde att det berodde på släpet, pappa sa att bilen lät normalt, så det var nog ingen större fara..

Fredag, packar bilen, packar släpet och drar iväg tillsammans med pappa mot Örbero... Strax efter Arboga säger jag till pappa, något är fel, varvmätaren står på 1000 varv... Sedan den bara faller.. Bilen dör två mil utanför Örebro.. Jag och pappa svär till, vad gör vi nu.. Ringer A.H och J.S som kommer ut med deras bil.. Kopplar över släpet, tömmer det viktigaste i min bil, pötter ner min bil i dikeskanten och skall åka iväg..
Jag till J.S
H: - Kan du låsa upp bilen
J: - Den är ju öppen
H: Nej, det är den inte alls (ryckande i dörren)

Hmm, inget slut på eländet, nycklarna i bilen och dörren låst... Vi brister dock ut i skratt alla fyra, men vad gör vi nu...??? Jo förardörren är lite öppen, en smal springa på ca 3 cm..

J.S tar bort skosnöret från ena skon, undrar först var i hela friden han gör.. Försöker kasta lasso och komma åt låsknappen men då fönstret är lite kupat var det omöjligt.. Ta av det andra skosnöret också, sedan få till en ögla och fiska.. Lyckades tillsist komma åt knappen och komma in i bilen, åkte mot Örebro.. Pappa ringer morbror som lovar komma upp, hjälpa till att dra sista flyttlasset från Enköping till Örebro samt kolla på bilen.. Håkan kommer vi kopplar på släpet, stannar till och bogserar undan min bil till en parkering och fortsätter sedan mot Enköping, där går det bra, lastar snabbt och åker sedan söderut igen..

Håkan kollade på bilen i lördags, hmm verkligen verkstads fel, de hade missat att skruva fast generatorn, den låg lös och slog... Remmen hade gått av.. Håkan åkte till Volvo, de skulle ha öppet enligt skylten, men var stängt ändå.. Åkte till mekonomen, kollade skruv och lite annat som behövdes för att åtgärda.. Rätt skruv fanns inte.. Håkan som är uppfinningsrik frågar om de har en gängad stång på X antal millimeter och en bågfil som han kan låna. Det har de.. han gör sedan sin egen skruv.. Skruva fast genertorn, mäta volten i batteriet, ja det funkade.. För säkerhetsskull tog Håkan med bilen till Hjo för att kolla ytterligare på den, men enligt de rapporter jag fått måg den nu bättre..

Ja, nu är jag som sagt i Örebro och kan skratta åt historien, men det kunde jag inte för en vecka sedan..

Bilens död

Publicerad 2012-01-03 20:07:47 i Allmänt,

I söndags körde jag från Enköping till Örebro med en bil fyllpackad med flyttsaker. Tänkte i förra veckan då det var kallt ute att vad min bil startar fint och bra, jo vars, peppar pepper säger jag bara...

Körde som sagt mot Örebro, det snöade och väglaget på motorvägen var dåligt, låg i ca 80 kilometer när bilen plötsligt började bete sig konstigt, varvräknaren skenade, varpå den stannade på noll, det samma gjorde sedan hastighetsmätaren... Därefter började bilen att rycka... Sedan dör allt, som tur är hade jag en rastplats där precis så jag kunde gå på rullen av den högt trafikerade motorvägen.. Bilen var stendöd, inte ens blinkersen fungerade...

Vad gör man i sådana lägen? Kontaktar pappa, men vad kan han göra 16 mil bort (bilen dog 1,5 mil utanför Örebro). Messar min kompis M.H som var snäll och ryckte ut för att hjälpa en nödställd Heléne. Vi började bogsera, men ingen hit i snömodden, istället parkerade vi bilen och åkte mot Örebro i M.Hs bil.. Lite jobbigt att överge min älskade bil, men vad skall man göra...

Igår kom mamma och morfar upp för att hjälpa mig.. Vi kopplade startkablar och fick igång bilen (trodde vi). Det gick utmärkt till Örebro men när jag sedan slog av på hastigheten inne i stan dog den två gånger på 300 meter, inte skoj.. Åkte sedan med den till verksataden och där är den kvar nu, ska få ett kostnadsförslag på reparationen så får vi se var det landar.. Om det blir för dyrt så får det bli skroten för den, men skulle dock ta emot, det är ju ändå min bil...

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela