Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Röstning

Publicerad 2009-05-29 07:58:34 i Allmänt,

I onsdags var jag och A.H. och röstade till EU- valet. Känns bra att ha det gjort. Får hoppas att valet kommer att gå bra nu bara och att rätt parti tar hem segern. Och vilket prati detta är kanske jag inte skall skriva ut i min blogg, även om flera av mina kära läsare säkert kan lista ut det ändå =)

Urix

Publicerad 2009-05-28 19:37:50 i Allmänt,

I helgen som var begav jag tillsammans med T.A. och K.N. oss norrut, närmare bestämt till Söderhamn och Urix. Urix är en åsiktsfestival för ungdomar från 13-18 år. Vi i UH skulle under denna helg hålla i två stycken workshop om tillgänglighet tillsammans med Unga Synskadade, US.


Väl framme i Söderhamn så fick vi veta att vandrarhemmet som vi skulle bo på var fullbelagt. Istället fick vi bo på hotell, vilket vi självklart inte hade något emot. Torsdagen inleddes sedan med information och på kvällen en parad genom staden.


På fredagen gällde det, det var nu som våra workshops skulle hållas. En nätt skara deltagare kom till vår workshop, och färre och färre blev de med tiden =( Samma sak på lördagen.


Men en sak var kul under helgen i alla fall. Hotellrummet hade inget duschdraperi. Det i sig var väl inte så kul, men vänta och se. Jag gick ner till receptionen och påtalade detta, frågade om det gick att få något duschdraperi. Jag fick reda på att det gick då visst inte, dessutom kollade de på mig med konstig blick precis som att är du helt dum i huvudet som frågar efter detta. Men jag blev erbjuden en bunt handdukar istället. Jag mottog dessa även om det som sagt var ett draperi som jag ville ha. Jag och T.A. skämtade om att skall man bo på hotell i Norrland så krävs det att man tar med sig egna draperi..


Nedan kommer några bilder från min helg.Är jag galen eller bara lite knäpp?

Publicerad 2009-05-26 14:10:58 i Allmänt,

Sitter här nu och funderat om jag drabbats av vansinniga tankar och idéer? Men någonting i mig säger att ajg står inför mitt livs chans om allt bara klaffar.

För några veckor sedan hade evi en förelsare från Indien. Denna tog upp att man under termin 5, dvs, till våren kan göra sin praktik i indien. Och trots min dåliga engelska kunskap funderar jag starkt på att söka, något i mig aäger att jag skall göra det och jag har redan börjat kolla lite med stipentider och så.

Har också mailat universitetet och frågar om man kan få tolk, så väntar på svar nu. Och blir allt grönt så blir det att plugga engelska i sommar. Kanske är lättare att lära sig språket om man har ett tydligt mål att arbeta mot?

Jag funderar, det är en pirrande känsla i magen att se vad universitetet säger. Och även om de ger tolkar, så skall jag ju sedan ansöka, så kan bli avslag på vägen... Men vi får se, funderar i alla fall. skall prata med mamma och pappa om det ikväll..

Västanviksfolk i Örebro

Publicerad 2009-05-20 14:25:30 i Allmänt,

Västanviks folkhögskola har skolresa hit till Örebro. Så jag passade på att träffa dem igår, mycket trevligt. Saknar Västanvik ibland, brukar halvt på skämt, halvt på allvar säga att det bästa jag gjort i mitt liv var att börja där, och det näst bästa att sluta. Ja ni som kände mig under min sista period på Västanvik kan nog själva förstå vad jag menar. Men att träffa vänner från Västanviks tiden är fortfarande helt underbart och att få använda teckenspråket med dem.


Så igår var jag och E.M. på Coco Thai och åt. Blev friterad kyckling med ris och söt sur sås igår. Inte så nyttigt, jag vet, men gott var det i alla fall. Och man måste ju unna sig lite också. Sedan gick vi till vandrarhemmet där de bodde och jag fick även träffa E.O. samt S.A. krama om dem och prata lite, så trevligt så. Sedan jagade vi två av de lärarna som var med. Västanvik har verkligen underbar personal och jag kände att det skulle vara så roligt att träffa dem igen. Men de fanns inte på vandrarhemmet, så fanns inte så mycket att göra. Jag, E.M, E.O och två till gick sedan till puben. Jag vet det var tisdag igår =) vi skickade också sms till lärarna L.L.A. och K.W. som sedan ko för att prata. Var mycket trevligt att se dem alla igen. Och som rektorn sa den första skoldagen där för snart tre år sedan " en gång Västanvik, alltid Västanvik" och visst ligger det något i det. Saknar er alla där uppe på många sätt, även om jag trivs väldigt bra här i Örebro så kommer skolan och ni alla där uppe alltid att ha en särskiljd plats i mitt hjärta...

Almedalen planering

Publicerad 2009-05-18 07:51:43 i Allmänt,

Har varit i Stockholm lördag eftermiddag till igår kväll, var trevligt och bra. I lördags kom jag upp till Sthlm vid 17- tiden och åkte då till vandrarhemmet för att checka in. Men problemet var att det inte fanns något rum med mitt bokningsnummer. Efter en del letande i pappren så såg vi att de hade bokat fel, 16 juni stod det på deras papper. Tur att det i alla fall fanns lediga rum så att vi lyckades att lösa det hela. Kvällen tillbringades sedan med att äta tillsammans med en kompis I.E. trevligt att ses igen och blev en del prat om ditt och datt.


Igår var det planering inför Almedalen på vårt kansli. På förmiddagen deltog även SDU och vi planerade våra gemensamma delar. Eftermiddagen planerade vi i UH vår del och det börjar kännas väldigt bra inför Almedalen måste jag säga. Jag längtar och känner mig laddad.

Spinn puls

Publicerad 2009-05-15 21:15:13 i Allmänt,

Denna vecka har jag provat något nytt i träningsform. Brukar ju träna spinning cirka tre gånger i veckan. Här i Örebro finns även spinn puls. Man har du ett pulsband på sig och sen kan man se vilken puls man har under passet och se om man skall ta i mer eller lätta på motståndet lite. Så nu håller jag på att försöka hitta min max puls. Provade i onsdags för första gången och angav en på tok för låg puls, provade idag igen, stämde bättre men fortfarande lite låg, skall nu prova på onsdag nästa vecka igen tänkte jag, får se hur det stämmer för mig då.


Skall träna imorgon igen, men blir ett vanligt pass då.

Teckenspråkets dag

Publicerad 2009-05-15 21:09:21 i Allmänt,

Igår var jag i storstaden hela dagen, resorna dit börjar bli fler och fler, nästan som mitt andra hem även om jag för allt i världen inte skulle vilja bo där. Gårdagen bestod av tre olika saker. Först var det planeringsmöte med UH: s ordförande och generalsekreterare. Det var styrelsemötet i maj som skulle planeras, kolla med boende, skriva beredningar osv. mötet gick bra och var relativt snabbt avklarat.


Sedan var det ju teckenspråkets dag igår också. Vad är då detta, jo man firar att det svenska teckenspråket blev erkänt som språk 1981. UH firade detta med att trycka upp flygblad om teckenspråket. Jag hade själv formulerat innehållet på dessa, nöjd själv om jag får säga det =) Vi begav oss sedan till riksdagen samt Sergelstorg för att dela ut dessa och prata med folk. Utdelningen gick bra och papperna tog slut på en gång. Något som var kul var att plötsligt när jag stod där och delade ut mina papper så blir jag tillslagen på axel. Hjälp tänker jag först, skall människan råna mig, eller vad händer. Bakom mig stod en man och frågar på flytande teckenspråk vad det var för några papper, jag gav honom så klart ett och förklarade på teckenspråk vad det innebar. Dock blev jag så chockad över att han kom fram och tecknade och hur kunde han veta att jag var döv och kunde teckenspråk. Givetvis borde jag frågat vem han var, men i chocken missade jag detta. Grubblar fortfarande, vem är människan? =)


När vi var klara med flygbladsutdelningen så inleddes min sko jakt, vilket visade sig vara betydligt mera komplicerat än jag trott. Jag bestämde mig i veckan för att investera i ett par svarta Converse skor. Tycker att de är snygga och de är ju topp moderna nu dessutom. Började leta i Örebro tidigare i veckan, men min storlek var slut. Kollade Odenplan, slut. Tänker bra att jag skall till Sthlm, där finns de ju säkert. Var dock inne i varandra skoaffär på Drottninggatan och de var slut. Måste också tacka S.G. och J.W. för ert enorma tålamod med mitt sko letande. Men under POP mötet igår kväll fick jag tips att kolla id Fridhemsplan, stressade dit och i n i en liten skoaffär där som bara sålde den typen av skor, och hittade dem, vad skönt. Så nu är jag lycklig ägare till ett par Converse skor.


Tåg sedan 19- tåget hem och kom tillbaka till min lägenhet strax innan kl 22 nöjd men trött.

Fel datum

Publicerad 2009-05-15 08:07:39 i Allmänt,

Tack till er som är uppmärksamma på min felskrivning. Skall operera CI den 4 juni och inget annat. har visst råkat skriva ett annat datum här..

Ledarträff

Publicerad 2009-05-12 21:05:06 i Allmänt,

Var ett tag sedan jag skrev sist. Helgen har tillbringats i Eskilstuna på Vilsta sportcenter tillsammans med UH och SDU. Vi har planerat inför sommarens läger samt gått igenom Röda korsets första hjälpen osv. först i fredags innan avresan till Eskilstuna så hade vi två föreläsningar på universitetet. Den första handlade om tolkning i allmänhet, då mest fokus på två talspråk. Det kom bland annat en somalisk tolk och vi fick "lyssna" på en tolkning av somaliskt språk. Var intressant. Eftermiddag var det föreläsning om teckenspråkstolkning. Denna föreläsning var dessutom på teckenspråk. Superkul, jag fick informationen först för en gångs skull, jippi.


Efter föreläsningens slut åkte jag och A.H. mot Eskilstuna. Vi kom lite för sent så de andra hade dragit igång någon timma innan. Kvällen bestod sedan av många skratt och lekar, var trevligt och bra. Sedan på lördagen var det röda korset, lägerplanering och mer lakar och skratt =)


På söndagen planerade vi ytterligare lite läger och sedan åkte hem trötta och nöjda mot Örebro igen. Nu är det en ny vecka, med nya tag och med några kortare besök i Sthlm. Så Sthlm, tentaplugg och träning, det är det som står på schemat denna vecka.

Svenska regler= byråkrati

Publicerad 2009-05-06 12:31:54 i Allmänt,

Nu på förmiddagen har jag varit nere och besökt Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Besöket på AF gick bra, jag försökte att få dem att betala mina tolkkostnader under ett av de lägren som jag skall arbeta på i sommar. Så vi får se hur det kommer att gå, men har lite hopp i alla fall.


Besöket på FK, ja det gick väl kanske inte lika bra. Sveriges lagar kan ju var ett helvete rent ut sagt, säger jag som skall bli socionom, men ändå. Jag ville diskutera lite med dem angående min sommar. Med tanke på att jag skall opereras den 4 juni så är jag inte säker på att jag orkar arbeta hela sommaren och på så sätt kunna försörja mig. Men för att kunna få pengar från FK så måste jag fört ha fått ett arbete, och sedan måst jag jobba ett tag, mer eller mindre gå in i väggen, få ett läkarintyg och bli sjukskriven. Fast det känns ju inte helt rätt mot arbetsplatsen att lova jobb och sen nästan tro att man kommer att bli sjukskriven. Och även för min egen hälsa, jag blir sjukskriven först när kroppen absolut säger ifrån att den inte orkar mera, och då tycker jag att det redan har gått ett steg för långt egentligen. Men Sverige är ett byråkratiskt land med alla dess lagar och regler. Nu gäller det att fortsätta att leta ett sommarjobb och hoppa spå att jag klarar av det utan att bli utbränd.

Arbetsintervju

Publicerad 2009-05-06 07:23:09 i Allmänt,

Igår var jag på min arbetsintervju för sommarjobbet inom socialpsykiatrin. Det blir nog inget jobb där för min del tror jag inte, men nu har jag varit på intervjun och fått en ärlig chans i alla fall. Det var till och med jag själv som sa att jag kanske inte är den mest lämpliga för detta jobb. De berättade om verksamheten som i sig lät trevlig. Men sedan när vi gick vidare framkom det att arbetet kräver en hel del telefonkontakt, och där blir det ju problem för min del.


Jag börjar också fundera över huruvida jag skall jobba spå mycket i sommar. Jag har ju min CI operation och rehabiliteringen efter denna, så egentligen om jag skall vara ärlig mot mig själv så skulle det vara bättre att gå sjukskriven. Men som alla vet så är jag grymt rastlös och skulle nog klättra på väggarna efter en vecka ungefär. Jag skall nu ner och prata med FK idag tänkte jag för att kolla upp alternativet.


Igår blev också vårt projektarbete klart, så nu är det inlämnat, underbart.

1: a och 2: a maj

Publicerad 2009-05-02 17:34:46 i Allmänt,

Igår var det den 1 maj, vilket också innebär att brorsan hade födelsedag, 20 år blev han närmare bestämt, så han börjar på att bli gammal han också nu =) Så vi hade lite gäster här igår, åt räkmackor och hade det trevligt.


D fick en cykel i födelsedagspresent från mamma och pappa. De köpte den i Skövde. Även mamma hade investerat i en ny cykel. Först var det tal om att jag skulle cykla D: s cykel från Skövde och hem. Sedan lovade morbror H att följa med och ta släpkärran för att köra hem cyklarna. Men idag när jag vaknade var det jättehärigt väder ute. Så jag bestämde mig för att cykla D: s cykel från Skövde och hem ändå, en sträcka på drygt 4 mil den vägen som jag körde.


Vi åkte in till Skövde med H: s bil och kärra. Då H nyligen bytt bil till en V70 var jag lite nyfiken på att köra, så jag frågade igår om det var ok, och det var det. Så blev att köra Volvo en stund, trevligt. Vår första anhalt i Skövde blev Maxi, jag behövde ett par sandaler så jag köpte det nu idag. Sedan åkte vi och hämtade cyklarna. Vi slängde på D: s cykel på kärran ut ur Skövde, sedan började jag att trampa hemåt. 1 timma och 47 minuter senare var jag hemma, är rätt så nöjd med min tid och det gick smidigt och bra.


Nu skall vi grilla lite här, sen blir det en tur till Tidaholm och kolla på crusingen där. Skall bli skoj...

Valborg

Publicerad 2009-05-01 11:49:43 i Allmänt,

Valborg blev lugnt, lugnt. Hade grupparbete på universitetet igår. Jag och A.H. börjar att närma oss klara vilket är skönt, bara att kolla igenom svenskan nu, jag började med det igår lite grann, men det tar tid upptäckte jag, skall fortsätta sen i  eftermiddag lite till.


Sedan igår eftermiddag bar det av till Hjo. Hade klipptid och sedan blev det att åka hem till familjen. Kvällen blev lugn. Vi åkte till Tidaholm och Hellidens folkhögskola för att fira. Men Tidaholm har eldningsförbud just nu, så blev verken någon eld eller fyrverkerier., lite trist, men, men. Sedan när vi kom hem såg jag i alla fall fyrverkerier från köksfönstret, de sköt lite på andra sidan Vättern. Inte samma sak som att se det nära, men i alla fall en liten upplevelse =)

Besök och kommunikationsövning

Publicerad 2009-05-01 11:49:17 i Allmänt,

I onsdags fick jag besök från S.S. kul att se dig igen. Hon skulle till Karlskoga i helgen och kom fram till Örebro vid halv tolv och hennes kompis slutade inte att jobba förrän vid fem tiden och jag hade inte riktigt hjärta att låta henne sitta ensam på stationen i fem timmar. Så jag frågade mina klasskompisar om hon fick vara med under vår kommunikationsövning och alla godkände det.


Kommunikationsövning ja, det är något roligt. Vi skall spela socialsekreterare och hjälpa en klient med dennes aktuella problem. Vi filmar samtalen och sedan analyserar dem i grupp med hjälp av läraren. Min övning gick bra, är jättenöjd faktiskt, även läraren var nöjd vilket var jätteskönt...


Kul att du kom på besök och var med under dagen S.S. Hoppas at vi ses snart igen..

Ny mobil C902

Publicerad 2009-05-01 11:48:41 i Allmänt,

I tisdags var jag nere på stan, detta slutade i ett helt oplanerat mobilbyte. Hade tänkt att på sikt ändra mitt abonnemang, vill behålla 3, men vill ha fria sms och istället betala mera i månadsavgift. Jag som skickar typ 500 sms i månanden kan verkligen behöva ha det. Men då jag förlängde mitt abonnemang så fick jag också med en ny mobil, men Sony Ericsson C902 blev det. Känner mig nöjd med den, så det blir nog bra. Lade in lite musik i den igår och upptäckte att det var jättebra ljudkvalitet, hör bättre i den än i min MP3, kul...

Operation den 4 juli

Publicerad 2009-05-01 11:36:40 i Allmänt,

Fick ett brev i förrgår, kommer att bli CI operation den 4 juli i Göteborg. Känns rätt så bra faktiskt, rätt tid på året, men lite dumt att vi har avslutningsseminarium samma dag, men får väl ta komplettering på det sen... Men det löser sig. Nu gäller det bara att förbereda allt runt omkring, fixa resan till Göteborg, lösa att någon hämtar mig efter osv. Men tror att det bli pappa som följer med ner igen...

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela