Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Lägret fortsätter...

Publicerad 2009-06-25 08:19:09 i Allmänt,

Strålande sol, varmt och skönt, perfekt väder för att ha ett läger helt klart. Hittills har det varit mycket trevligt här i Leksand och jag hoppas och tror att det fortsätter på det sättet också.

Igår satt vi ute och grillade hela kvällen, var en typisk svensk sommarkväll, härligt... Ikväll blir det minigolf för hela slanten, inte för att jag är speciellt duktig på minigolf, men  skall bli trevligt ändå...=)

Ja det närmar sig morgonsamling igen...

Tsp vecka på Västanvik

Publicerad 2009-06-23 08:18:35 i Allmänt,

Från Göteborg till Dalarna, jag förflyttar mig snabbt runt om i landet, härligt. Extra härligt är det att vara tillbaka på Västanvik igen, om än dock bara för en vecka, är rätt lagom enligt mig.

Denna vecka har vi teckenspråksläger här med 15 deltagare och fyra ledare. Dagarna består av tsp undervisning och kvällarna av sociala aktiviteter. Ikväll blir det tex. brännboll, blir trevligt....=)

Nu skall jag in till morgonsamlingen, återkommer med uppdatering, men vill meddela er läsare att jag lever och mår bra=)

Midsommar

Publicerad 2009-06-20 11:55:18 i Allmänt,

Igår var det midsommarafton, årets ljusaste dag, nu går det mot mörkare tider igen, känns lite hemskt att säga så, men det är ju sant och inget man kan påverka tyvärr. Men skall i alla fall se till att njuta av en lång och skön sommar innan universitetet drar igång i höst igen.


Midsommarafton blev lugn. Har ju jobbat mycket nu innan, och jobbar mycket efter, så kände att jag behövde vila och bara ladda om batterierna inför de kommande veckorna i Leksand och på Gotland. Var hemma hos mamma och pappa på dagen igår, var ute och promenerade, tog det lugnt, sov, tvättade kläder, packade inför nästa resa, ja bara kopplade av helt enkelt. Sedan på kvällen åkte vi in till Hjo till morbror. Var bara vi i familjen och morbror som firade tillsammans. Där blev det massa mat, grillat kött, sik, sill, lax, ägg, potatis, potatisgratäng, sallader, frukt, bröd ja massa olika saker, smakade bra. Lite vin till maten blev det också inte fel. Sedan blev det en tur ner till campingen i Hjo. Var några gubbar som uppträdde där som brorsan absolut skulle lyssna på. Midsommarafton kan sammanfattas som en bra dag.


Nu håller jag på att packa klart, åker snart upp till Örebro, mellanlandar bara där fram till imorgon. Ser fram mot att komma till Leksand igen.

Björköläger

Publicerad 2009-06-19 12:22:28 i Allmänt,

Lägret på Björkö är över. Jag kan bara sammanfatta det att jag är nöjd, mycket, mycket nöjd.


I år hade vi nio ungdomar som lom till lägret. Jag tycker att det är ganska lagom egentligen, har man för många hinner man inte se allihop och det kan bli rörigt. Lägret i år bestod av aktiviteter som poängjakt, mångkamp, fotbill, paddling och vattenskidor. Och för min del stod organisering och inköp högst på listan. Så det blev en hel del handling på Ica Maxi i Torslanda, de tycker nog om oss som kommer varannan dag och fyller en hel kundvagn med mat. Jag har också lyckats att bli lite brun under lägret vilket alltid är välkommet, tror att det tog väldigt mycket i måndags då vi var ute och paddlade i flera timmar.


Igår kväll kom jag hem till Hjo igen, lite trött men nöjd. Vill också här passa på att säga tacka till mina underbara lägerkollegor A.H.   J.FR.   J.FA.   samt T.A.  Ni gjorde ett kanonjobb och alla deltagare var också jättetrevliga....

Mot lägren

Publicerad 2009-06-12 20:07:59 i Allmänt,

Imorgon börjar jag att jobba på mitt förta läger för sommaren. Det kommer att vara på Bohus Björkö utanför Göteborg. Idag har jag varit i Jönköping och handlat massa mat och andra saker som skall med. Frågan är bara hur vi skall komma med själva =) Det är minst sagt saker över allt... Men jag ser fram mot lägren, det kommer att bli jättetrevligt tror jag..


Tänker nu på stackars pappa som skall cykla Vätternrundan. Och det regnar inte lite ute just nu skall jag säga.. Hoppas att det går bra för honom och alla andra i alla fall..

Mot lägren

Publicerad 2009-06-12 20:07:59 i Allmänt,

Imorgon börjar jag att jobba på mitt förta läger för sommaren. Det kommer att vara på Bohus Björkö utanför Göteborg. Idag har jag varit i Jönköping och handlat massa mat och andra saker som skall med. Frågan är bara hur vi skall komma med själva =) Det är minst sagt saker över allt... Men jag ser fram mot lägren, det kommer att bli jättetrevligt tror jag..


Tänker nu på stackars pappa som skall cykla Vätternrundan. Och det regnar inte lite ute just nu skall jag säga.. Hoppas att det går bra för honom och alla andra i alla fall..

Yes, jobba, jobba

Publicerad 2009-06-08 15:32:30 i Allmänt,

Har fått ett ill jobb som personlig assitent nu i sommar hos en annan brukare, så komemr att bli två olika arbeten som jag skall vara på i sommar. kommer att bli en hel del jobb, men det är bra, jag vill ju jobba så... Skönt att det löste sig, var lite orolig för jobb i sommar ett tag..

Nu väntar tandläkarbesök här näst...

Mitt hår

Publicerad 2009-06-07 10:17:38 i Allmänt,

Sörjer över mitt hår. De som rakar vid operationen har veklingen ingen finkänsla för det de gör. Till att börja med så rakade de betydligt mer denna gång än förra. Och sedan så har de klippt ett stort jack mitt på vänstra sidan. Då de har verkligen ingen känsla för det de gör. Mamma har nu tagit fram saxen och försökt att fixa till det lite, men långt ifrån bra blev det. Det värsta är att det kommer att ta säkert ett år innan det blir långt igen, suck.....


Annars är jag på benen bra, så pass bra att det börjar bli långtråkigt, vad skall jag ägna dagarna åt? Har min komplettering från seminariet i torsdags att ta itu med, tänkte skriva lite på den idag, lite imorgon och sedan hämta de sista böckerna i Örebro på tisdag och skriva klart det på onsdag, så får jag det ur världen..

Operationen

Publicerad 2009-06-05 18:54:09 i Allmänt,

Lite uppdatering från operationen. Inlägget kan nog bli rätt så långt misstänker jag.Onsdags

  

Kliver upp redan klockan halv fem på morgonen. Sedan hämtar farfar mig och kör mig till bussen i Tidaholm. Bär sedan iväg ned mot Göteborg med buss, tåg samt spårvagn innan jag når Sahlgrenska. Passar på att kila iväg och fikar innan jag skulle vara på avdelningen för att skrivas in kl. 9,15. kommer upp till avdelningen och möter tolken som skulle tolka inskrivningen. Vi fick vänta på en gång för att få träffa kirurgen. Kirurgen tar personuppgifter igen, kollar lite i örat och konstaterar att allt ser bra ut. Därefter får jag gå upp till avdelningen för att träffa sjuksköterska som skulle ta mina kontaktuppgifter, göra blodprov, kolla blodtryck mm. När detta var avklarat var det dags att orientera sig bort mot öronoperation avdelningen, där skulle jag träffa narkosläkaren. Även denna ställde några frågor om hälsa och hur jag reagerat på narkos sist vid operationen. Tillbaka till avdelningen igen och fick lunch. Smakade väl inte jättegott, men fick duga. Pratade sedan lite med personalen igen, fick mitt rum och sedan fick jag permission över dagen för att komma tillbaka på kvällen igen. Måste också stolt skryta lite och säga att jag fick beröm av tolken för att jag tecknande väldigt bra för att vara hörselskadad, i sådana lägen får man stäcka på sig lite extra =)


Så eftermiddagen tillbringades på stan. Köpte en bok, en tidning och gick runt och kollade lite. Vid 15- tiden åkte jag ut till släktingar ute i Angered. Tillbringade sedan en del av kvällen där. Fick middag, satt och pratade, ja det var trevligt och bra. Tog sedan spårvagnen så att jag var tillbaka på Sahlgrenska strax efter kl. 20. Skulle sedan duscha på kvällen och därefter försöka att sova. Sov oroligt den natten, mycket berodde nog också på att de hade glömt att ge mig någon filt, och med endast påslakanet så blev det kallt!


  

Torsdag

  

 Klockan tio i sex kommer sköterskan in på rummet. Jag var då redan vaken. Hon säger att här inne var det kallt. Jag håller med och sköterskan frågade varför jag inte ringt på klockan och bett om en filt. Till svar fick hon att man skall ju inte ringa för småsaker! Jag lovade i alla fall tillsist att ringa om jag skulle frysa eller om det skulle vara något igen. På morgonen skulle jag duscha om igen. Sedan skulle jag få lugnande tabletter vid halv sju. Jag reagerade lite på de lugnande och lev lite dåsig, men inte direkt jättetrött. 07,20 kommer de och hämtar mig och jag blev ivägkörd till rummet man ligger i innan operationen. Jag var så pass pigg att jag minns precis vad som hände runt omkring mig. Narkossköterskan kom sedan och hämtade mig. Han sa att jag var ovanligt lugn för att snart skulle genomgå en operation. Vad då tyckte jag, så farligt är det väl inte. Jag fick sedan dropp och en till kanyl där de skulle ge smärtstillande igenom. Dock är jag som vanligt svårstucken, så de beslutade att de skulle sätta droppet efter det att jag blivit sövd, så att jag i alla fall skulle slippa att vara vaken och se när de rotar i handen efter blodkärl.


Sedan kl. 12 vaknade jag upp på uppvaket. Jag mådde bra efter omständigheterna. Visst lite trött var jag ju, men mådde inte illa eller så. Fick lite mer smärtstillande mot värken och strax efter kl. 13 fick jag komma upp på avdelningen igen. Redan vid halv två var jag uppe på benen igen, och kände att jag mådde riktigt bra.


Låg och löste korsord under eftermiddagen. Sedan vid 17- tiden kom pappa upp. Vi satt och pratade en stund. Kul med lite besök, blir väldigt trist att bara ligga hela tiden. Fick också besök av kirurgen under eftermiddagen som berättade att operationen gått bra. Det blödde dock lite från såret, detta berodde på ett blodkärl som brustit. Pappa åkte iväg sen på kvällen igen. Jag satt och pratade lite med min rumskompis, en kvinna i medelåldern, samt försökte slötitta lite på tv. Någon fjärrkontroll fanns dock inte, så kunde inte få någon text på programmen, så blev inte så intressant att se. Värken från såret tilltog sedan under kvällen, fick värktabletter som inte hjälpte, fick mer tabletter senare på kvällen samt stränga order att ringa på personal om jag inte kunde sova. Klockan ett hade jag fortfarande inte sovit en blund. Ringde på personalen, fick sömtabletter. Stensov sedan i tre timmar. Därefter halvsov jag fram till sju tiden.Fredag

  

Jag hade tidigt bestämt mig för att åka hem idag. Kirurgen skulle komma vid halvnio och ta bort bandaget och kolla såret. Även tolk kom till detta besök, en mycket trevlig och bra tolk dessutom, kul med någon som lättade upp sjukhusstämningen lite. Såret hade blött en del, men nu såg det fint ut i alla fall. Fick dock en mindre chock när jag såg hur mycket de rakat av håret. Är betydligt mer än sist. Blir nog att klippa det kort sen, för så som jag ser ut nu kan jag inte ha det. Har väldigt roligt frisyr just nu. Fram på förmiddagen skulle jag iväg till röntgen för att konstatera att allt såg bra ut, det gjorde det. Så bara att sätta sig och vänta på att läkaren skulle komma och jag bli utskriven. Lämnade sedan Sahlgrenska klockan ett, och mår faktiskt väldigt bra.

Tack för att ni finns..

Publicerad 2009-06-02 15:45:30 i Allmänt,

Tack allehop som önskat mig lycka till nu inför min operation på torsdag. Alla dessa lyckönskningar via mail, sms, bloggen, msn, personliga träffar, ja allting, det värmer mycket....

Håller på att packa här just nu, ja det är ju inte mycket som skall med, men ett ombyte kläder och så i alla fall... Sen får pappa ta med mera saker när han kommer ner. En tidning kan ju vara trevligt, lösa lite korsord eller så. Jag vet med mig att om jag är pigg efter operationen så kommer jag att vara så rastlös. Och något konstigt är att TV:n på den avdelningen inte har text tv. Vilket ju innebär att de programmen som inte är textade på en gång kan jag inte höra vad de säger i, då jag inte emd fjärrkontrollen har möjlighet att välja någon text., Grrr...

Men skall imorgon köpa mig en bra bok i alla fall...

Sen hoppas jag att jag får använda min mobil inne på avdelningen på torsdag. jag har lovat att skicka sms till några av er och rapportera hur operatioen gått...

Fösta UR mötet

Publicerad 2009-06-01 11:46:11 i Allmänt,

Nu är jag tillbaka i Hjo igen. Första gången på en månads tid.


I helgen har jag varit i Stockholm. Var första riktiga mötet med det nya ungdomsrådet. Och jag måste säga att det känns riktigt bra. Mötet flöt fram utan några större problem så det var skönt. Hade ju dock heller varit ute i solen nu när det är så underbart väder, men, men, får passa på nu idag istället. Men i lördagskväll fick vi vara ute och grilla i alla fall, skönt det.


Sedan igår kväll åkte jag hem till Hjo. Skall vara här nu ett tag i samband med min operation. Kommer att vara hemma här idag och imorgon. Sedan på onsdag påker jag hemifrån Hjo före halv sex på morgonen ner till Göteborg för att skrivas in o0ch sedan under torsdagen opereras. Än har jag inte hunnit bli nervös, men det kanske kommer.


Annars består mitt liv idag mest åt att skicka mail. Massa meddelanden har det blivit, har säkert skickat redan 10 mail redan och haft flera diskussioner på msn. Och fler mail kommer det att bli..

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela