Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Ullared har varit mitt nandra hem dennna vecka

Publicerad 2008-10-31 19:41:56 i Allmänt,

Denna vecka är typ det enda jag gjort att res fram och tillbaka. Hem till Hjo i måndags, hemma i tisdags här i Hjo. Sen till Ullared med jobbet i onsdags, jobbade igår i Falköping och sen idag har jag varit i Ullared med familjen. Så kort sagt jag har blivit ett par tusenlappar fattigare denna vecka, samtidigt har jag fått väldigt mycket för pengarna.


Men i onsdags blev det inte så mycket handlat, mest stumpor och sådant halvtråkigt. Sen idag vaknade vi innan kl. 04. Ullared öppnar kl 7 denna vecka och D ville egentligen vara nere till det. Men när vi vaknade var det strömlöst, snöade ute och var lite halv vinter. Vi fick i oss frukost i alla fall och kom iväg. Väglaget var väl sådär, så fick ta det lugnt. Och sen stanna och fika utan något att dricka, lite svårt att brygga kaffe eller värma te vatten utan el. Men, men blev en sväng till dricka automaten där nere sen istället.


Handlade sedan lite saker, adventljusstake, jeans, några tröjor, lite schampo, duschcrème och sådant bra och ha saker. Så är nöjd. Blir att sova tidigt sen ikväll, jobbar imorgon igen..

Födelsedag

Publicerad 2008-10-28 11:09:09 i Allmänt,

Idag blir man ett år äldre, 22 år fyllda nu, känns bra. Ikväll blir det lite firande här med familjen och de andra närmast sörjande som vi brukar kalla dem, skall bli trevligt.


Kom hem till Hjo igår. Åkte först och klippt mig, var välbehövligt om man säger så. Klippte ifatt det som de rakade av vid operationen ifjol, så nu är det jämn långt i alla fall. Även om det känns lite kort, men man vänjer väl sig.


Sedan blev det en sväng till Hem & Hobby igår, alltid lika trevligt att åka dit, för er som inte vet vad det är så är det en ganska stor typ affär i Hjo. De har mycket annat också, ljus, dukar, ja diverse olika inredningsprylar. Passade på att köpa en röd gardinkappa till köket. Skall sätta upp den till första advent sen, längtar.


På morgonen idag låg en lapp på köksbordet där det stod grattis på födelsedagen, mamma hade skrivit det. Och sen stod matberedaren där som jag fick i present av mina föräldrar. Var med och valde ut den själv igår, så visste precis vad jag skulle få. Men är jättenöjd, ha inte provat den än, men skönt att ha en riktig matberedare och slippa allt som skvätter över hela köket när man lagar mat. Är dessutom med mixer och citrus press, jättebra...


Sen har det blivit lite julpyssel idag, ja ni läste rätt. Var nere hos farmor och farfar. Och hembygdsföreningen här ute i Fågelås skall ha auktion om en vecka, då vill de ha med julgranskarameller. Mysigt att julpyssla, och kul att träffa farmor och farfar igen också, har inte träffat dem så mycket nu under hösten, bara en enda gång på drygt två månader.


Nu blir det snart till att fixa lite lunch, sen ta sig ut en sväng i det fina höstvädret.

Tenten är nästan klar

Publicerad 2008-10-26 15:07:35 i Allmänt,

Helgen har bestått i att skriva tenta, det är det enda jag gjort i stort sett. Men nu är den så gott som klar, vilket är helt underbart. Har läst igenom den säkert 75 gånger och känner mig rätt så nöjd. Skall låta det vila till imorgon bitti nu, läsa en till gång och sedan lämna in den.


Tänkte åka ner till stan nu om en stund, träna spinning. Känner att jag behöver ägna mig åt någon fysisk aktivitet nu eter allt stillasittande i samband med tenta skrivningen..

Besök i Gbg och nu hemtenta

Publicerad 2008-10-24 19:09:17 i Allmänt,

Full rulle är vad det varit denna vecka. I onsdags var jag nere i Göteborg hos CI -teamet. Först på vägen ner var tåget försenat av en rolig anledning, det hade blåst ner löv på spåren så de var hala, därav var vi tvingade att dra ner hastigheten, låter nästan lite kul eller hur? =)


Men väl framme vid centralen bytte jag till spårvagn. Nästa problem, vid Wavrinskys plats var det stopp, det hade hänt något vid Medicinaregatan, så var bara att hoppa av och promenera. Skönt att det vara var två stationer kvar, en liten promenad kan ju vara skönt det också.


Sedan träffade jag kirurgen som opererat mitt CI ifjol. Hon kände och kollade lite och tyckte att magneten kändes väldigt ytlig. De befarar att den kan ha åkt ur sitt läge, och det kan bli en ny operation. Träffade sedan två olika audionomer, först en som gjorde tester, hörselprov, resultatet var väl inget vidare, och sen en som programmerade om processorn. Nu avvaktar jag lite smånervöst besked om det blir att operera om eller vad som händer. Sen är ju frågan vill jag operera om? Har inte bestämt mig för detta än. Får väl avvakta och se vad Göteborg säger först.


Idag har jag fått hemtenta. Hoppas att det går bra. Har suttit här idag och fått gjort en hel del måste jag säga. Behöver imorgon bara sätta mig och läsa lite RÅ- fall och JO - fall och sådant för att koppla. Men känner mig laddad i alla fall, skönt det..

RGH/D möte

Publicerad 2008-10-21 20:15:27 i Allmänt,

Stressig dag, men roligt, har gått i ett hela tiden minst sagt. Gick upp 05,20, tog bussen till stan tränade spinning. Mötte sedan folk på stationen för att gemensamt ta oss till Tullängsskolan, möte om RGD/RGH rapporten. Mötet var jättebra, mycket intressanta diskussioner. Stressade sedan iväg till A, pratade lite, åkte hem..


Sedan iväg och ledde min tsp lektion, är imponerad av dem måste jag sägas, de är jätteduktiga. Nu är jag hemma igen och snart kommer A, så ska vi plugga lite. Imorgon blir det sedan att kliva upp med tuppen igen, och åka till Göteborg och CI - teamet, hoppas att det går bra..

Styrelsemöte i storstaden

Publicerad 2008-10-19 20:58:07 i Allmänt,

Styrelsemötes helg i Stockholm. Har varit trevligt och bra och många intressanta diskussioner. Åkte med tåget från Örebro igår kl. 8, och stressade upp till kansliet, tåget var försenat upp till Stockholm, som alltid. Hade sedan massa diskussioner igår, var bra, men vi var väldigt överens och det var rätt så snabbt avklarat. Efter mötet stressade vi iväg till vårt vandrarhem AF Chapman. Tur att jag hade folk med som hittar, jag och stor staden går inte riktigt ihop =)


Därefter skulle vi till HISUS och jag skulle föreläsa, jag tror jag stressade folk rätt bra på vägen dit, förlåt. men har det i mig att en föreläsare ska inte komma försent utan vara framme i gods tid. Men vi hann till sist i alla fall. Föreläsningen gick väl hyfsat, men tråkigt att det inte var mera folk där.


Idag har vi klubbat igenom alla våra beslut. Jag blev sammankallande för en Almedals planeringsgrupp. Skoj det, hoppas att vårt arbete kommer att gå bra framöver. Kl. 15 tog jag tåget från Sthlm och hem, och skönt att lämna staden bakom sig faktiskt. Nu har jag fixat lite med ungdomskonferensen, hittade den sista föreläsaren nu idag, jätteskönt. Nu är den delen klar. Har också städat lite...


Nu är det snart dags Att sova. God natt..

Det går runt, runt, runt

Publicerad 2008-10-16 20:34:33 i Allmänt,

Har varit så fruktansvärt yr de sista dagrarna, vad kan detta bero på? Hur som helst ringde jag läkaren på öron mottagningen på morgonen, och fick komma ner. De undersökte massvis kring CI: t och gjorde ett hörseltest, med ett resultat som inte var allt för bra, hade 0 % på tal uppfattningen *suck*


Men, men något fel hittad de inte, som vanligt, men imorgon fick jag en akuttid för skallröntgen. Känns lite nervöst, men ska nog gå bra. Ska gå och lägga mig nu snart, sen hoppas att jag tar mig upp ur sängen och iväg imorgon bitti. Kan vara en rätt lång process just det där med att ta sig upp och iväg...

Falska energin på väg att gå över

Publicerad 2008-10-12 20:14:40 i Allmänt,

Jag har varit jättepigg de sista dagarna, trots att jag egentligen borde varit helt slutkörd med tanke på att jag inte sovit typ någonting nätterna mellan tisdags- torsdags, men är väl alla mediciner som har gjort det. Nu börjar dock tröttheten komma igen, vilket jag tycker är bra, är ju ett friskhetstecken liksom.

Annars har jag postat mina klagomål mot vårdcentralen idag, skcikade de dem till patientnämnden, få se vad som händer sen, känner att jag inrte vill att andra skall behöva råka ut för samma sak bara..

Ja j, nu ska jag opcaka upp mina saker som ligger huller om buller, sen sova, tidigt...

Söndag i Hjo

Publicerad 2008-10-12 08:50:38 i Allmänt,

Hemma i hjo, bara ta det lugnt, nja inte riktigt kanske, men.. Klev upp för en timma sen, skrivit lite på datorn, känner mig rätt nöjd med att ha kommit igång med det så pass tidigt på morgonen. Ska upp och äta lite frukost nu, sedan plugga lite, gå ut en sväng och så tänkte jag... Sen tillbaka till Örebro ikväll igen...

Usch vilken vecka..... Man är nog inte o dödlig...

Publicerad 2008-10-11 08:11:31 i Allmänt,

Fy vilken vecka. Man märker att man inte är o dödbar i alla fall. Men allt har löst sig till det bästa till sist, även om jag har skrämt halvt ihjäl en massa människor under veckans gång.


I tisdags hade vi en föreläsning. Och jag som extremt nöt allergisk ser att de äter nötter framför, men dum som man är sitter man kvar lite för länge. Och man känner ju inte mindre krav på att sitta kvar när föreläsaren innan knäckte att det är ju bra att ha en som anvcänder tolk och därav inte kan smita, hmm, inte så bra.


Ut ur salen, hostar och grejar, men envis till max, eller vad säger ni som var med? Tror det var tur att en klasskompis A, var lika envis hon, fick i mig medicin och ringer ambulans och akut tolk. Kommer in till sjukhus halv fem, till akuten. Tolk kommer och det fungerar bra. Blir sedan flyttad upp till IVA. Kompisen A, stannar kvar hela kvällen, tusen tack, det värmer mycket. Ag är ju lite konstig så jag drabbas av allergichocker igen, och igen och igen. Fick den sista kl 24 på natten. Sen vid lite innan två ansåg de att den värsta faran var över, tillbaka till akuten igen, och ligga där över natten.


Morgonen där på blir jag utskriven igen, mår nu bra, men lite yr, blodtrycket, men ingen fara. A hämtar mig, vi åker till universitetet och är med på seminarium. Sedan är det klart, åker till Tybble och handlar lite mat, tar bussen hem. Börja hosta, får ont i bröstet och mår illa. Slänger upp alla saker på golvet, fattar varåt det lutar, packar ryggsäcken med rena kläder och cyklar till vårdcentralen, envisa Heléne i farten igen...


Kommer in där rätt så fort, svårt att andas. De vill ge enspruta, adrenalin, men de lyckas få sönder den, hmm, vad tryggt det känns... Ne, inte precis. Jag tar fram min spruta och ber dem hjälpa mig att ge den, då kommer nästa chock, de vet inte hur den fungerar. Jaha, förklarar detta, får sprutan, får dubbel dos medicin och sedan blir tillsagd att gå hem igen, för nu skulle faran vara över. Jasså.....


Jag som brukar få tillbaka mina reaktioner gång på gång efter en chock liksom. Men tänkte jag går hem och sen åker ner till sjukhuset på egen hand igen. Men läkaren stoppade mig i korridoren, och sa att de diskuterat och inte ville skicka hem mig. Väntade på taxi, och fick åka in till akuten med den. Med en skoltaxi, med en skolungdom i, kändes inget bra att dela taxi i det läget, men..


Framme får själv ta mig in på vingliga ben, får sitta och vänta lite, de ringer tolk igen. Kommer in inom typ 2 minuter, de tar prover, och syresättningen var rätt dålig, blev klassad som röd patient, de som ska ha vård på en gång, och vårdcentralen som ville skicka hem mig, vill de döda sina invånare? Tolk kom även denna gång, och var kvar länge, kändes skönt, bra tolk och bra personal som tog hand om mig. Men läget var lite kritiskt när lungorna började krångla, men det ordnade sig bra sen. Nästa dag till ronden kom tolk igen, och denna gången var jag sur. Förstod ju att mina föräldrar jagat mig, ville ha hjälp av tolken att ringa hem, men där var det stopp, de ville de inte hjälpa mig med. Men blev utskriven av läkaren i alla fall, och fick sedan hjälp på annat håll att ringa. Men funderar på en anmälan till patientnämnden efter det här. Dels att vårdcentralen ville skicka hem mig,, och sen tolken som vägrade kontakta mina föräldrar. Vet inte riktigt hur reglerna är där, kan tolken vägra göra så? Någon som vet?

Tacos är gott

Publicerad 2008-10-02 11:39:56 i Allmänt,

Hade det trevligt här igår kväll med taco kväll, var trevligt och bra, sitta oich prata bort några timmar emd vänner är aldrig fel..

Idag har jag varit nere på universitetet och haft handledning med studiegruppen. Det gick bra och de uppgifterna vi gjort hittills fick vi beröm för, så det kändes skönt. Dessutom sa läraren att delkurs ett är hårdare än delkurs två vilket också kändes väldigt skönt att höra. Har varit mycket nu den sista tiden, puu... Men nästa vecka är det massa litteratur som ska läsas också, men känner mig ändå motiverad, bra så längge det håller i =)

Nu blir det snart att äta lunch, rester från tacosen igår, sen blir det plugg i eftermiddag, läsa, läsa, läsa...

Simma är skönt

Publicerad 2008-10-01 17:10:56 i Allmänt,

Förmiddagen tillbringades på universitetet, möte med handikappsamordnaren och två personer från BSR vår instution, och sedan var det dags för seminarium. Inte för att vi var så speciellt diskussionssugna nu idag, men vi tog oss igenom det i alla fall även och diskussionen ibland halkade in på helt andra ämna än univeristetet.... exemplelvis var det många som tyckte att de tvar toligt att diksutera tsp, vilket för visso kan vara intressant, men ja ja...

Hade med lunchlåda, käkade och sedan stack iväg och simmade. ÖBO har erbjudande där man kan få gå och simma en hel månad för endast 99 kr, billigt och bra tyckrte jag. Så köpte ett kort idag, så en månad framåt tänkte jag försöka ta mig iväg och simma så pass ofta som det bara går. är skönt att röra på sig också.

Sedfan blev det hem och städa lite snabbt. Så nu är det hyfsat rent och fint i alla fall... Ska börja förbereda maten nu, sen kommer M och T om drygt en timma och vi ska äta tacos, ska bli trevligt..

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela