Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Grillkväll

Publicerad 2008-05-29 21:44:44 i Allmänt,

Idag har jag varit iväg och grillat tillsammans med några UH kompisar. Var trevligt, och det gäller ju verkligen att passa på nu när det är så underbart väder. Så det blev grillning av hamburgare och sen kubb spel. Kan ju knappast skryta med att vi var så duktiga, men var trevligt i alla fall =)


Har även fått den nya hemtentan nu idag, känner mig rätt nervös inför den, men hoppas att det går vägen. Väntar också fortfarande på resultatet från den förra delkursen, så bara att hålla tummarna och se.


Har även varit på Gustavsvik och simmat idag, var jätteskönt, verkligen, det är något som man borde göra oftare..


Igår var jag i Linköping hos CI - teamet, var intressant att diskutera med dem. Eller jag var väl rätt tyst, men lyssnade intresserat. Och hoppas att vi fick fram vårt budskap på ett bra sätt. Får nu se när vi skall besöka övriga team..

Liver rullar på

Publicerad 2008-05-28 07:51:10 i Allmänt,

Nu ja rullar livet på i två hundra knyck, men samtidigt så är det väldigt skoj..


I söndags var jag i Stockholm på möte med UH igen, börjar resa till Stockholm ganska ofta nu känner jag, jag som typ aldrig varit där innan =) Men mötet var trevligt och gick bra. I söndagskväll blev det sedan ett snabb besök i Hjo över natten, hann knappt säga hej till mamma och pappa träffade jag inte ens. Men, men åker snart hem igen så.


I måndags blev det en cykeltur hemma i Hjo, så skönt. Har verklien längtat efter det och nu fick jag chansen. Dock ledde det till träningsvärk igår, men en smäll man får ta =)


Hade också redovisning av fältrapport igår, det gick bra och vi fick godkänd, skönt. Hade varit surt att göra om. Sen igår kväll var bi ute med klassen och åt Thai mat, var jättetrevligt. Sedan var vi ett gäng, 5 personer+ mina två tolkar som gick vidare till Strömpis. Var en trevlig kväll.


Nu idag blir det att åka till CI teamet i Linköping, hoppas att det går bra...

Tredje dagen på kongress

Publicerad 2008-05-24 19:40:46 i Allmänt,

Ja idag var det tredje dagen på kongressen, skönt det, blir så intensivt nu. Men har dock varit väldigt skoj. Har träffat grymt mycket folk, vissa väldigt intresserade av UH, andra mest passiva och somliga negativa rent av, tråkigt men...


Efter kongressens slut blev det en kopp kaffe på stan innan det att jag tog bussen hem igen, och lagade mat för första gången på länge här hemma höll jag på att säga. Bara ätit frukost här de sista dagarna. Är väldigt trött på att äta ute nu måste jag säga, potatisen som jag kokade ikväll här hemma smakade bättre än någonsin.


Nu blir det till att packa lite inför imorgon, och sen sova tidigt, är så trött....

Kongressen dag två..

Publicerad 2008-05-23 22:30:04 i Allmänt,

Ja, nu var andra dagen på kongressen avslutad. Har varit en intressant dag idag också. Dock börjar man bli lite seg nu...


Idag har jag mest stått vid vårt bord och informerat, men inte alls så många som kom idag som igår, tror att de flesta redan pratat med oss. Dock hade jag en lång diskussion med barnplantorna idag, intressant att diskutera även om vi tycker olika om väldigt mycket, hmm... Imorgon blir det nya friska tag på kongressen...


Ikväll har jag varit iväg på SOBRA:s nollningsmöte, eller ja fest rättare sagt.. Var rätt trevligt, hade inte så stor förväntan på det innan om jag säger så, men var skoj. Och hittade två st som kunde tsp, wow, blev lycklig =)


Ska sova nu, god natt...

Första dagen på HRF kongressen

Publicerad 2008-05-22 21:45:10 i Allmänt,

Ja idag har det minst sagt varit fullt ös hela dagen, men har varit otroligt kul också. Har varit nere på HRF kongressen hela dagen, och gud vad jag är imponerad av HRF: s jobb med att planera detta, helt otroligt att få allt att klaffa så bra.


Dagen har varvats med att sitta och lyssna på olika föreläsare, lyssna på invigningstal, tal från olika föreningar, bland annat så talade UH:s ordförande, är jätteimponerad bra jobbat. Och sen har det blivit att stå vid UH:s bord och dela ut olika broschyrer, prata med folk och försöka att vara allmänt trevlig. Vet inte hur många papper jag delat ut om tvåspråkigheten nu idag t.ex. men kan lova att det är många, säkert flera hundra.


Dock tog jag en liten paus från kongressen i eftermiddag och stack iväg på möte med handikappsamordnaren på universitetet. Och hör och häpna, jag blev faktiskt riktigt positivt överraskad, inte illa va =) I höst kommer jag troligtvis att få mera stöd i min utbildning i form av individuell handledning, kan då få lite hjälp att klara av alla att förstå alla de besvarliga texterna och så.


Sedan ikväll blev det att åka tillbaka till Conventum igen, och då var det mingel middag som gällde. Var trevligt att snacka med en massa olika människor och flera var intresserade att diskutera med oss i UH. Nu blir det att sova och ladda batterierna inför imorgon, vilket betyder en till kongress dag...

Tentan är klar...

Publicerad 2008-05-20 20:41:38 i Allmänt,

Ja tillbaka i Örebro igen. Kom hit igår förmiddag, skönt att komma hem igen också. Dock är jag helt slutkör idag, men det kanske jag har all rätt att vara?! Igår hade jag några kompisar här på lunch, var kanontrevligt att sitta och prata och tjata lite. Jättekul att ni kom..


Sen på eftermiddagen satt jag i möte, UH:s ungdomskonferens skulle planeras. Mötet gick bra, men tog sin tid.. Sen skulle en kompis sova över här, så satt och tjatade fram till dess att det blev natt. Efter 5 timmars sömn var det dags att kliva upp och plugga, fixa hemtentan som skulle lämnas in idag. Men den blev klar i alla fall, och jag känner mig nöjd. Hoppas bara att läraren tycker det samma...


Sedan har det varit grupparbete för hela slanten idag. Har suttit i flera timmar och skrivit och diskuterat. Dock två timmar på förmiddagen utan tolk, hmm ingen hit, men men...


Ikväll har jag varit nere på stan, bra affärer här, stänger 19, så man hinner ju liksom ner efter skolan. Investerade i en cykelhjälm, känner att det kan vara bra att ha i den här stan. Folk verkligen kör bil och cyklar som idioter, bara ett under att det inte händer mera olyckor än vad det gör... Så imorgon hoppas jag på bra väder så jag kan cykla och prova min nya hjälm =)

Ny frisyr

Publicerad 2008-05-16 18:19:48 i Allmänt,

Ja nu har man äntligen varit hos frissan och fått lite ordning på håret i alla fall. Vet inte hur den människan som skulle föreställa frisör i Göteborg klippte mig för två månader sedan. Har i alla fall haft väldigt etapp klippt hår i två månader, hade nog minst 37 olika längder på det, men nu ser det bättre ut..


Dessutom så har jag jobbat med min omtenta idag, så nu är den i stort sett klar, känns underbart minst sagt, så himla skönt är det att slippa att tänka på den mera...


Imorgon blir det dock att sätta sig med projektarbetet, grupparbete och fixa klart det sista där, men skönt att det börjar ta på arbetet nu..


Ha en trevlig helg där ute...

Dövas dag

Publicerad 2008-05-15 07:25:54 i Allmänt,

Igår var det Dövas dag, och firande här i Örebro. Var nere en sväng tillsammans med en kompis, men fick avbryta det efter en och en halv timma då regnet öste ner för andra gången under kvällen. Men var trevligt att komma ner och kolla lite i alla fall.


Var också med här i tidningen NA igår, de intervjuade mig via mail i måndags om Dövas dag, hmm, var nog inte rätt persona att intervjua, men, men, svarade på deras frågor så gott jag kunde i alla fall =)


Nu skall jag gå ett varv med dammsugaren, sen blir det till att gå ner till universitetet och plugga lite..

Yes, landstingen är inte alltid dumma...

Publicerad 2008-05-12 15:15:36 i Allmänt,

Ja lite positiv nu i alla fall... Fick mail från UH kansli att det är klart med tolakr till teckenspråkslägret som jag skall jobba på i sommar, kanonskönt, då kan man vara lite social också.. måste nästan köpa mig en glass för att fira eller något =) Ja det får bli imorgon då jag skall till Stockholm..

Ska ner och träna lite spinning nu, skall bli skönt, sen hem och plugga. Är mycket nu, jävligt mycket, men det skall väl ordna sig någon gång...

Ledarhelg

Publicerad 2008-05-11 17:15:23 i Allmänt,

Ja, är tillbaka hemma i Örebro nu igen. Har varit iväg i Finnåker som ligger norr om Lindesberg och planerat sommarlägren som jag skall jobba på. Är nästan klar med all planering nu, så är jätteskönt.. Har någon förslag på lägeraktiviteter så hör av er, aldrig fel med nya aktiviteter =) Har varit en bra och trevlig helg där uppe även om det är väldigt skönt att komma hem nu igen.


Igår hade vi övning i hjärt- och lungräddning, var jätteintressant och skoj att öva, men självklart så hoppas man ju att man aldrig behöver använda sina kunskaper som man fått. Igår fick en grupp bland annat i uppdrag att agera som om de varit med i en bilolycka, och sedan skulle vi andra hjälpa dem, var väldigt intressant och lärorikt. Kvällen ägnades åt 5 -kamp tillsammans med SDU, och det var helt ok också. Enda problemet med att vara ute så här är att man aldrig sover, man tänker att nu ska jag sova tidigt, men gör man det, nej.....


Var också väldigt skönt att komma ut på landet lite nu när det är vår och så grönt och fint ute, ni kan ju själva kolla på bilderna som jag tog hur mysigt det var =)


Nu skall jag fixa lite middag, och ta en promenad i det härliga vädret. Pappa sa att det skulle bli regna fram på veckan, suck, vill verkligen inte ha det.

image4


image5


image6


image7

Mysigt eller hur?

Trött, men glad ändå

Publicerad 2008-05-09 16:33:52 i Allmänt,

Ja nu var det fredag igen, är rätt trött och lite halvstressad, men glad ändå. Fick omtentan idag, och har kommit en bra bit med den nu i eftermiddag, så känns jätteskönt. Dessutom fick vi några dagar mer på oss än vad jag räknat med, och det kändes ju inte fel det heller.

Ikväll kommer familjen upp igen, de har varit här ganska ofta nu den sista tiden. Men skoj också. Pappa ska cykla imorgon här i Örebro, och de tyckte att det kunde vara skönt att sova här så innan. Men ajälv ska jag inte vgara hemma i helgen. Skall och planera inför de lägren som jag skall jobba på i sommar, skall bli skoj... Någon som har bra förslagg på lägeraktiviteter?

Roligt med föreläsare som kan teckenspråk =)

Publicerad 2008-05-07 20:50:45 i Allmänt,

Idag blev jag minst sagt positivt överraskad när jag kom in i föreläsningssalen. Vi skulle ha en föreläsare från Röda korset som skulle berätta om deras verksamhet. Jag går in och sitter och halvtecknar lite med en klasskompis då föreläsaren kommer fram och frågar på teckenspråk om jag använder tolkar och om han skall vänta på dem innan han kör igång. Snack om att jag blev positivt överraskad, har aldrig haft en föreläsare som kan tsp innan =) Han var jättetrevlig och kom fram och tecknande med mig under pausen och så, sådan föreläsare skulle man vilja ha lite oftare =)


Dessutom har det ju varit så underbart väder idag, så man har all anledning att vara glad. Dock får jag min omtenta på fredag, men känner mig rätt väl förberedd inför den, så det skall nog gå vägen hoppas jag...

Crusing i Tidaholm

Publicerad 2008-05-04 11:11:11 i Allmänt,

Igår kväll blev det en sväng till Tidaholm och kollade på Crusning, var mycket folk, mycket bilar och fint väder, precis så som det skall vara om man är på crusing=) Så var där i några timmar, kollade på bilarna, tjatade med folk och så. Man måste ju liksom ta chansen att åka till Tidaholm när det väl händer något där, och det är ju inte så ofta liksom=)

Vårens första cykeltur

Publicerad 2008-05-03 11:20:02 i Allmänt,

Ja idag har jag varit ute i skogen och cyklat ett par mil, var så otroligt skönt att komma ut lite, och att få cykla på sin riktiga cykel. Har en annan cykel uppe i Örebro, men den är 12 år gamal, så ni kanj u själva tänka er hur liten den är=) Men, men fungerar att cykla till affären på i alla fall=)

Får se om det blir en till cykeltur här imorgon igen, beror på vädret...

Brorsan fyller år

Publicerad 2008-05-02 14:47:54 i Allmänt,

Oj de var ett tag sen jag var inne här minst sagt, tiden har helt enkelt inte riktigt räkt till.. Har varlit en intensiv vecka, men rolig också...

Det började emd att jag förra veckan åkte ner till Mullsjö på årsmöte med DBU; vi från UH hade fått inbjudan med rätt att närvara under deras möte. Så blev en halv lördag och en söndag i Mullsjö, var trevligt att komma ut och åka lite..

Väl tillbka hemma så hade jag besöka av en kompis från Leksand som ska söka tlk utbildning i Örebro. Hon var kvar fram till i tisdags och det var verkligen jätteskoj med lite besök. Håller nu bara tummarna för att hon kommer in på sin utbildning också...

Sen har det varit lite pluggande och så, fårtroligtvis även ut min omtenta nu inästa vecka, känner mig faktiskt riktigt motiverad för att göra den, så får hoppas att det går bra och att betyget sedan blir godkänt också...

Just nu är jag hemma i Hjo, kom hit i onsdagskväll. Inte varit hemma sedan efter påsk så det var ett tag sedan, skönt att komma hem lite nu igen.. Åker dels hem med anledning av långledigheten, men också för att brorsan blev 19 år igår, så vi skall fira honom nu imorgon tillsammans med några släktingar.

Hade hoppas får fint väder nu i helgen, ville ut och cykla, men regnet öser ner, så känns inte så motiverande att gå ut. Men hoppas på bättre väder imorgon...

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela