Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Jag menar inget illa men..

Publicerad 2013-07-29 17:24:23 i Allmänt,

Jag vill med detta inlägg förklara att jag inte menar något illa, inte menar att kränka någon eller trampa någon på tårna.
 
Flera av mina vänner vill komma på besök till Örebro och stanna kvar över en helg, misförstå mig inte nu, det är jättetreligt med besök, men jag kan inte klämma in allt i min kalender. Jag är föreningsaktiv, har släkten på annan ort, så det blir en del som skall klämmas in i kalendern bara där. Sedan så har vi väldigt mycket fördelsedagsr i släkten under hösten, har ett par personer varje månad som har födelsedag och firande som jag gärna vill deltaga på i den mån det går.
 
När jag jobbar heltid behövs också tid för att bara vara, tid utan måsten då jag bara frå koppla av, ta dagen som den kommer och bara njuta av tillvaron.
 
Som sagt, jag vill jättegärna ha besök, och att klämma in en fika eller en lunch eller så någon helg går givetvis fin, fint, men en hel helg kan bli problematiskt
 

Lägenhetssökning

Publicerad 2013-07-29 16:57:59 i Allmänt,

Håller på att leta lägenhet för fullt, går si sådär. Hittat en lägenhet på väster i Örebro nu, väldigt nära till jobbet och stationen. Får gå på visning och se vad det kan leda till. Spännande projekt det här, även om det kommer att ta tid.

Marstrand

Publicerad 2013-07-25 21:05:58 i Allmänt,

Träffade Monique igår och vi tog oss ut till Marstrand en tur. Vet inte om jag har varit där innan, tror inte det. Festlighet i alla fall ca fem mil utanför Göteborg. Var en otroligt vacker västkust idyll med gamla hus omgivet av klippor och vatten. Passade också på att ta mig ett dopp i havet. Säga vad man vill, ostkusten är vackert, men bäst är väst

Högsta budet hjälpte inte

Publicerad 2013-07-24 09:31:09 i Allmänt,

Är sjukt besviken. Busade på lägenheten i Hovsta. Var en ganska billig lägenhet med en del renoveringsområden, men kände att det kunde vara kul, renoverar man själv, byter tapeter och så, då får man ju som man vill ha det. Lade bud, på bud fick meddelande från mäklaren att den andra budgivaren inte ville buda över. Hade ställt in mig på att få lägenheten, hade ju det högsta budet. Men vad händer, jo säljaren väljer den andra budgivaren trots att den har lägre bud än mig, rejält snopet. Kändes surt, hade verkligen ställt in mig på att få den. Ja, ja, får leta vidare

Köpa eller inte?

Publicerad 2013-07-16 19:56:10 i Allmänt,

Går och funderar på ett av de största köpen i livet, nämligen att köpa lägenhet. Är trött på att betala tusentals kronor per månad till Örebro bostäder, pengar som jag aldrig kommer att se röken av igen. Med en bostadsrätt så betlar man ju en viss hyra, men den andra delen betalar man ju på sätt och vis till sig själv, det får man ju förhoppningsvis tillbaka den dagen man säljer. Har hittat en tvåa på 66 kvm i Hovsta. Håller på att försöka boka in en tid för visning. Får väl se vad budgivningen hamnar på dock, vet på ett ungefär hur långt jag hänger med.
 
Får se, kanske blir med bostadsrätt
 
 
Bilden hämtad från fastighetsbyrån, set det inte mysigt ut?
Bild 1: 2 rum bostadsrätt på Vetevägen 61, Örebro kommun Hovsta

Gammal kärlek rostar aldrig

Publicerad 2013-07-14 13:50:21 i Allmänt,

Nej, det handlar inte om någon gammal ex- pojkvän som många kanske först tänker. Istället handlar det om kärleken till ett av mina tonårsintressen, nämligen ridningen. Jag tog ridlektioner under flera år under tonåren och hade också egen häst i sex år. En underbar tid, även om hästlivet givetvis blir bundet, det är en levande varelse som behöver sin omsorg, motion, in och utsläpp etc. Efter flera års funderande så har jag nu bestämt mig, skall den 19 augusti starta att ta ridlektioner, känns jätteskoj. Är peppad, men känner mig ack så ringrostig=)

Almedalen 2013

Publicerad 2013-07-14 13:45:49 i Allmänt,

 
Förra veckan, eller ja, vecka 27 spenderades på Gotland och Almedalen.
 

En superkul vecka minst sagt. Vi var i år nio personer från Unga Hörselskadade, dvs. den underbara grupp som jag åkte med. Vi bodde utanför Roma i ett gårdshus, var väldigt fint och mysigt, men lite jobbigt att behöva ligga och köra fram och tillbaka.

Veckan bjöd på diverse olika tillställningar och seminarium, några bättre, några sämre. Samma sak med partierna. Tror de flesta av mina läsare vet vilken kant jag står på partipolitiskt, men blir mer skrämd över det åttonde partiet och dess sätt att föra sitt budskap. Jag pratar då om Sverigedemokraterna. Varifrån ordet demokrat kommer vet i sjutton, men tycker de är så hemska i sina tal. Tyvärr måste jag säga är Jimmie Åkesson en mycket skickligt talare, han får flera saker att låta jättebra, men tänker man steget längre så lyser det rasism över det hela.

Blev också upprörd över en sak som jag skrev om på unga Hörselskadades blogg, klistrar in det tillägget här.

 

Vi skall normaliseras

I fredags hade Sveriges Kommuner och Landsring (SKL) bjudit in Ilmar Reepalu, socialdemokrat från Malmö stad. Det var då öppet för vem som helst att komma dit och ställa frågor, så gjorde också jag (Heléne) för UHs räkning. Även Liselotte från Sveriges Dövas Riksförbund (SDR) var där för att ställa frågor.

 Liselotte började med att informera om att det fortfarande inte finns någon lag som ger stöd gällande att otillgänglighet är diskriminering. Hon informerade också om teckenspråket och behovet av tolk. Ilmar menade då att behovet av tolk idag inte är lika stort då tekniken blivit så modern. Liselott försökte att förklara att den moderna tekniken förvisso är ett fantastiskt stöd, men att den aldrig kan ersätta en direkt kommunikation med teckenspråkstolk. Ilmar använde begreppet "dövspråk" under vårt samtal även om vi gång på gång betonande att det heter teckenspråk och är ett språk som även hörselskadade kan ha behov av.

Jag pratade med honom om utredningen Likvärdig utbildning SOU2012:24 där det finns ett förslag som om det går igenom innebär att det kommer bli allt svårare för elever med hörselnedsättning att söka till riksgymnasiet för hörselskadade i Örebro. Enligt undertecknads tolkning av utredningen så är det först då eleven misslyckas inom den reguljära skolan som denne får tillträde till RGH, helt absurt, var är valfriheten?! Ilmar höll dock inte med mig, utan menade att målet är att "individen skall normaliseras med de vanliga människorna" och "att handikappade måste umgås med icke handikappade". Jag blir upprörd, jag är hörselskadad, är stolt över det och lever mitt liv precis så som jag vill. Jag tänker inte normaliseras till samhällets så kallade norm, ett öppnare synsätt från dig Ilmar tack!

 

 

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela