Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Engelskakursen

Publicerad 2009-08-27 16:16:29 i Allmänt,

Har flyttat tillbaka till Örebro nu idag igen efter att ha varit hemma i Hjo över sommaren. Känns skönt att vara tillbaka även om jag har massa väskor som behöver packas upp och ta itu med.


Har också haft engelska på komvux idag. Gick lite bättre än sist, så fick lite hopp i alla fall. Tog på pin kiv och stängde av mitt CI idag, allt för att verkligen tvinga läraren fullt ut att teckna, och det gick bättre, så var skönt det. Känner faktiskt lite motivation med engelskan nu. Men känner att det var ett tag sen som jag läste engelska sist och sen är j8u inte ämnet min starka sida precis, men känner mig mera motiverad att försöka i alla fall.


Sen har jagvarit på universitetet och registrerat mig för en ny termin idag. När jag ändå var där skrev jag ut min omtenta och lämnande in, får se om jag klarar den nu, kanske var lite förhastat att lämna in den redan idag, men håller tummarna och hoppas på det bästa.


Annars så blir det att vara hemma och plocka ikväll, har saker precis överallt i lägenheten nu, massa väskor och kassar som jag inte hunnit att plocka upp än, bara att börja och ta itu med det lite. Sen imorgon blir det Aneby och UH: s föreningsträff..

Bra med en lärare för döva som inte själv behärskar teckenspråk

Publicerad 2009-08-24 16:28:34 i Allmänt,

Ja, rubriken är faktiskt sann. Åkte upp till Örebro idag på morgonen tillsammans med brorsan. Dels för att lämna upp alla saker till min lägenhet, alla blommor, ja allting. Men också för att gå till komvux för att skriva in mig på engelska kursen och träffa läraren. Jag skall nu i höst läsa engelska a för döva. Tidigare på gymnasiet läste jag den vanliga engelska a, så den får jag inte läsa igen, plus att jag ju har svårt att prata och höra engelska så tänkte att kursen på teckenspråk kunde passa mig ganska så bra.


Kom till komvux och träffade läraren och mina klasskompisar. Vi var totalt fyra idag, men vi är i nuläget bara tre som skall läsa a engelskan, kan hända att det tillkommer någon mera. Men i alla fall. Läraren pratade och tecknade samtidigt, typ TSS och rätt som det var så började hon prata helt och hållet. Ok att flera i gruppen är hörselskadade och har svenska som sitt första språk, ja jag också. Men det finns också en anledning av att jag valt att läsa en kurs på tsp. Jag kände att det var skitjobbigt när läraren plötsligt bytte och började prata, jag hängde inte med fullt ut och kände mig utanför då plötsligt läraren och vissa klasskompisar började prata om information som rörde hela klassen. När hon tecknade så var det dessutom massa felaktiga tecken och när hon skulle avläsa en dövblind killes teckenspråk blev det en ren katastrof. Hon fattade ingenting och bad hans mamma att tolka. Ändå var den stackars killen tydlig. Sedan när killen senare tecknade till läraren så blev det ett jättemissförstånd. Tillsist blev jag så förbannad att jag sa "han säger hela dagen, inte varje dag". Ja, men jag skall ge kursen en chans i alla fall.


Annars så är det omtenta som gäller för mig nu, skall omtenta den sista kursen i etik som vi läste i våras, så en hemtenta i två delar på totalt ca 4 sidor skall jag skriva ihop och lämna på fredag.


Nu skall jag snart åka och jobba.

Göteborg & CI- teamet

Publicerad 2009-08-20 20:33:04 i Allmänt,

Idag har jag varit i Göteborg hos CI teamet igen.. morgonen började med att jag tog bilen in till Hjo för att åka med bussen 07,15 till Skövde för att ljudträna med det nya implantatet. På vägen in till stan så kollade jag på klockan, oj var den så mycket. Blev lite stressigt där, men jag hann in i tid i alla fall, skönt det. Var sedan iväg och ljudtränade i drygt en timma, gick väl sådär, känner att jag borde använda bara det nya implantatet lite mera för att nå ett bättre resultat, men det tar emot, om jag använder båda hör jag så mycket bättre.


Fick också prova ett FM- system idag. Så skall se hur det fungerar. Hr aldrig varit vän med de där tekniska sakerna, men jättebra att jag fick låna hem det så jag kan prova i lugn och ro hemma.


Sedan blev det X2000 till Göteborg. Kanonbra när jag hittade en biljett för 95 kr, så spelade ingen roll om jag tog X2000 eller inter city, i det fallet är ju valet ganska så enkelt.


Blev en sväng på stan, åt lunch på Åhléns och gick en sväng på Nordstan för att se om jag hittade några nya gympaskor. Men det var slut på de i min storlek av de som jag ville ha. Och varför skall alla bra skor kosta typ 1300 kr, är mycket pengar för mig som student att lägga på endast ett par skor. Tog sedan spårvagnen upp till Sahlgrenska och träffade hörselpedagogen där. Programmerade om vänster implantat lite. Tog bort två diskanttoner som jag tyckte lät så hemskt. Så nu låter inte skramlande porslin riktigt så illa längre, skönt det.


Åkte sedan fram till stan igen, träffade och kompis och fikade. Var trevligt, och kul att få teckna lite igen, har inte tecknat så mycket rent teckenspråk denna sommar, vilket jag verkligen saknar. En fördel nu när man kommer tillbaka till universitetet är ju att det blir lite mer tecknat i alla fall =)

Semestern i Dalarna

Publicerad 2009-08-19 08:24:54 i Allmänt,

Tänkte att jag skulle uppdatera lite från min semester i Dalarna. Med tanke på att jag gillar att fota kommer det att bli en hel del bilder i detta inlägg. Ja, på tal om fota, tog ungefär 600 bilder under denna semester, och är så nöjd med min nya canon systemkamera. Lånade pappas teleobjektiv en del, och det var verkligen jättebra. Skall önska mig pengar när jag fyller år för att köpa ett likadant själv.

Ja, förra tisdagen åkte vi upp till Örebro. Vi var där över natt och på onsdagmorgonen började vi rulla mot Dalarna.Här är vårt första stopp, älvmötet i Djurås. Västerdalälven och Österdalälven går ihop och blir Dalälven.
Vi stannade i Leksand för att äta vår lunch som vi tagit med. Här är jag nere vid Österdalälven i Leksand. Efter lunchen åkte vi vidare mot Mora.
Vi checkade in i vår campingstuga på Mora camping. Fösta kvällen blev sedan lugn. Vi gick en sväng på stan och sedan tillbaka till stugan igen.


På torsdagen skulle vi åka Siljan runt. Denna dagen blev lång, men vi hann att se väldigt mycket av Dalarna.
Dalahästtillverkningen i Nusnäs. Verkligen en tradition att besöka. Även om jag varit där många gånger så vill jag dit igen, det är verkligen Dalarna.
Gamla hus runt kyrkbyn i Rättvik, det var jättemånga gamla hus, lite häftigt faktiskt..
Sedan var det dags för Rättvik. Vi var ute på den 600 meter långa bryggan för att kolla... Här lånade jag pappas teleobjektiv och fotade lite...

Utsikt över Dalarna från bryggan i Rättvik. Efter att vi varit ute på bryggan käne vi oss hungriga och ville ha lunch innan vi åkte vidare. men att hitta lunchställe i Rättvik visade sig att vara svårt. Låter konstigt, men det är sant. Men tillstist hittade vi en restaurang, åt vår lunch och åkte vidare mot utsiktstornet i Rättvik. Blev mycket fotograferat där också, men kan inte lägga upp alla bilder, tyvärr....

Sedan blev det Tällberg, och därefter Leksand igen. Jag och pappa gick en sväng vid hembygdsgården och sedan lite vid älven.
Fotat vid hembyggdsgården i Leksand.

Vi rullade sedan vidare. Jag ville gärna upp och kolla läget på Västanvik. Så vi åkte upp och jag och mamma var inne en sväng, fick lite kaffe och satt och pratade en stund med den biträdande rektorn, var trevligt... Kom även in två tolkar som jag känner så pratade en del med dem också innan vi rullade vidare. blev ett stopp vid utsiktstornet i Siljansnäs och även Gesunda. Vi åkte sedan över Sollerön tillbaka till vår stuga. Trötta och nöjda efter dagen.

På fredagen var vi framme på stan på förmiddagen, sedan åkte vi till en dragspelskompis till D och fikade, var bra. På kvällen var det dags att börja packa för hemresan.

Lördagen, vi skulle åka hem igen efter vår lilla semester. Men först skulle pappa cykla Vasatrampen. han var i mål kl. 14,15, då hade vi innan städat stugan, ätit lunch och allt. Pappa var snabb efter målgången så redan drygt en timma senare hade han duschat, ätit mat och vi kunde rulla hemåt. Jag körd ede första 26 milen ner till Örebro och sedan tog D över. Vi var hemma i Hjo igen vid strax efter halv elva så resan gick bra, och vi är nöjda med vår lilla Dalrnavisit...


Saknad efter långt hår

Publicerad 2009-08-17 20:42:25 i Allmänt,

Jag pratade i ett tidigare inlägg om beslutsångest gällande mitt rakade hår just nu... Vet inte hur jag skall göra med det, men är verkligen inte nöjd med hur det ser ut idag.. Har en längtan efter långt hår, och denna blev inte bättre när jag hittade denna bild...Den är tagen vid studenten får fyra år sedan, långt hår, som gick att sätta upp, det gick att göra en massa saker med det.. Ja, ja, jag vet att jag tjatar och klagar just nu, men man kan faktist må dåligt av att tvinga raka av sig håret...

Drömmer om långt hår, samma som på fotot ovan..... Men hoppas att jag kan hitta på något skoj med det lilla hår jag har när jag skall klippa mig nästa vecka...Hemma från Dalarna

Publicerad 2009-08-17 20:34:30 i Allmänt,

Nu är semestern i Dalaran över, kom hem i lördags kväll... Tänkte lägga in bilder senare när jag har lite mera tid samt att skriva och berätta lite om resan, får se om det hinns med i morgon eller kanske på onsdag... Men kort sagt kan jag säga att semestern varit bra, även om vädret kanske inte varit suveränt, men det regnade inte så mycket i alla fall, var mest kallt..

Imorgon skall jag jobba, sen blir det att åka till skövde och hämta mina glasögon som är färdiga nu, får lägga upp bilder på det också sen

Effektiva möten

Publicerad 2009-08-11 18:08:05 i Allmänt,

Sådant tycker jag om, när möten går snabbt och effektivt och att det ändå känns som man har fått med det mesta. var över hos min föreningskompis och granne G.S.P. nu i eftermiddag för att planera föreningsträffen för Unga Hörselskadade som skall gå av stapeln den sista helgen i augusti. Jag och G.S.P är huvudansvariga så vi försökte att planera ihop allt kring helgen... Och det gick bra..

Som sagt så har min smester börjat nu, befinner mig just nu i Örebro men skall imorgon vidare upp till Mora, skall bli skoj.. Får uppdatera bloggen sen efter med semesterbilder och så.. 

Inget bra..

Publicerad 2009-08-11 09:42:15 i Allmänt,

Känner mig faktiskt besviken. Mailade tolkcentralen för att höra vilka tolkar som skall jobba på min utbildning nu under hösten. Och de kommer att jobba fyra stycken, vilket är ganska lagom, så det är bra. Men tre av dem är nya, får bara behålla en av dem som jag haft innan. Det är inte bra. Vi kommer överens om hur vi tecknar då det inte finns några officiella tecken och för de som är nya kommer det att ta tid att lära sig vårt kommunikationssätt. Och tre nya, det är väldigt mycket att lära upp.


Ja, ja, det är ju så som det är, men et kommer att påverka min utbildning negativt, så det känns inget bra...

Nya bågar och cykling

Publicerad 2009-08-09 10:10:01 i Allmänt,

Pigg och glad idag faktiskt. börjar se fram mot ledigheten väldigt mycket just nu, men är ju bara ett par dagar med jobb kvar, så det skall nog gå bra tror jag säkert.


De senaste dagarna har jag fart lite kort och tvärs, ovanligt när det gäller mig va? =)

I torsdags morse åkte jag upp till Stockholm för att ha möte med kansliet samt ordföranden. Vi planerade för nästa styrelsemöte. Det gick bra. Och nu har jag också skrivit de beredningar som jag skulle fixa. Mötet gick dock väldigt snabbt så blev lunch efter mötet och sedan ytterligare 2,5 timmar på stan innan tåget gick hem. Problemet nu är bara att jag har väldigt ont om pengar fram till jag får min lön den 25, så några större inköp blev det inte.


Sedan tog jag tåget mot Örebro. Blev en lugn kväll hemma i lägenheten. Tog ett glas vin, satt på uteplatsen och bara njöt, så skönt. I fredags gick jag ner till stan. Borde nog inte gjort det egentligen med tanke på hur varmt det var ute. Sedan var jag inne på Noa noa och köpte en kjol. Jag har varit inne och kollat på den innan och tyckt att den var jättefin, men den kostade 1200 kr vilket är för mycket för min plånbok. Nu hade de 70 % så jag passade på att slå till.


Åkte sedan tåget ner till Skövde, käkade lunch med A.H. innan jag skulle till optikern på eftermiddagen. A.H. följde med för att vara smakråd, tack för det... Gjorde synundersökning och de konstaterade att min syn blivit lite sämre. Hade 75 % synskärpa med glasögon så de rekommenderade nya. Vågade dock inte berätta för dem att jag i stort sett aldrig använder mina glasögon ens. Vågar ju inte tänka på min synskärpa utan. Hos den optikern där jag gjorde undersökningen så får man två par glasögon till priset av ett. Ja det stämmer inte riktigt, måste betala antireflex på det andra paret, men man kan säga att det andra paret endast kostar 600 kronor. Sedan kom jag till det svåra att välja glasögonbågar. Har verkligen samma panik inför detta varje gång. Och nu får jag svårare och svårare att använda linser då jag skelar så måste ha glasögon allt mer, därför extra viktigt att de känns bra. Jag hade sedan i9nann lagt undan två par bågar som jag då tyckte var bra. Ett par som jag själv provat ut i Skövde och sen ett par som jag och mamma provat ut i Jönköping. Men när jag kom till optikern nu så kändes inget av paren speciellt bra. Så provade ut två nya. Ett par bruna lite mera diskreta och ett par i rött och svart. Känner mig rätt nöjd tror jag. Så nu blir det ungefär en veckas väntan innan de kommer.


Lägger in en länk så kan ni se mina bågar


http://www.specsavers.se/glasogon/markesglasogon/j.c.-28http://www.specsavers.se/glasogon/markesglasogon/red-or-dead-31


Igår jobbade jag några timmar, sju närmare bestämt. Sedan skulle jag cykla in till Hjo och dragspelsstämman. Besöka brorsan som var där inne. Att cykla till Hjo här ifrån mina föräldrar är två mil, inte så farligt långt. Hade tänkt ta en extra sväng för att få lite motion. Och ja, det blev en liten extra sväng. Cyklade 6,5 mil innan jag kom ner till Hjo. Det tog 2,5 timmar, tycker en rätt ok tid för att trampa på min cykel. Och jag har inte ens träningsvärk idag =)

Nya bågar och cykling

Publicerad 2009-08-09 10:09:58 i Allmänt,

Pigg och glad idag faktiskt. börjar se fram mot ledigheten väldigt mycket just nu, men är ju bara ett par dagar med jobb kvar, så det skall nog gå bra tror jag säkert.


De senaste dagarna har jag fart lite kort och tvärs, ovanligt när det gäller mig va? =)

I torsdags morse åkte jag upp till Stockholm för att ha möte med kansliet samt ordföranden. Vi planerade för nästa styrelsemöte. Det gick bra. Och nu har jag också skrivit de beredningar som jag skulle fixa. Mötet gick dock väldigt snabbt så blev lunch efter mötet och sedan ytterligare 2,5 timmar på stan innan tåget gick hem. Problemet nu är bara att jag har väldigt ont om pengar fram till jag får min lön den 25, så några större inköp blev det inte.


Sedan tog jag tåget mot Örebro. Blev en lugn kväll hemma i lägenheten. Tog ett glas vin, satt på uteplatsen och bara njöt, så skönt. I fredags gick jag ner till stan. Borde nog inte gjort det egentligen med tanke på hur varmt det var ute. Sedan var jag inne på Noa noa och köpte en kjol. Jag har varit inne och kollat på den innan och tyckt att den var jättefin, men den kostade 1200 kr vilket är för mycket för min plånbok. Nu hade de 70 % så jag passade på att slå till.


Åkte sedan tåget ner till Skövde, käkade lunch med A.H. innan jag skulle till optikern på eftermiddagen. A.H. följde med för att vara smakråd, tack för det... Gjorde synundersökning och de konstaterade att min syn blivit lite sämre. Hade 75 % synskärpa med glasögon så de rekommenderade nya. Vågade dock inte berätta för dem att jag i stort sett aldrig använder mina glasögon ens. Vågar ju inte tänka på min synskärpa utan. Hos den optikern där jag gjorde undersökningen så får man två par glasögon till priset av ett. Ja det stämmer inte riktigt, måste betala antireflex på det andra paret, men man kan säga att det andra paret endast kostar 600 kronor. Sedan kom jag till det svåra att välja glasögonbågar. Har verkligen samma panik inför detta varje gång. Och nu får jag svårare och svårare att använda linser då jag skelar så måste ha glasögon allt mer, därför extra viktigt att de känns bra. Jag hade sedan i9nann lagt undan två par bågar som jag då tyckte var bra. Ett par som jag själv provat ut i Skövde och sen ett par som jag och mamma provat ut i Jönköping. Men när jag kom till optikern nu så kändes inget av paren speciellt bra. Så provade ut två nya. Ett par bruna lite mera diskreta och ett par i rött och svart. Känner mig rätt nöjd tror jag. Så nu blir det ungefär en veckas väntan innan de kommer.


Lägger in en länk så kan ni se mina bågar


http://www.specsavers.se/glasogon/markesglasogon/j.c.-28http://www.specsavers.se/glasogon/markesglasogon/red-or-dead-31


Igår jobbade jag några timmar, sju närmare bestämt. Sedan skulle jag cykla in till Hjo och dragspelsstämman. Besöka brorsan som var där inne. Att cykla till Hjo här ifrån mina föräldrar är två mil, inte så farligt långt. Hade tänkt ta en extra sväng för att få lite motion. Och ja, det blev en liten extra sväng. Cyklade 6,5 mil innan jag kom ner till Hjo. Det tog 2,5 timmar, tycker en rätt ok tid för att trampa på min cykel. Och jag har inte ens träningsvärk idag =)

Studiefunderingar

Publicerad 2009-08-06 20:37:13 i Allmänt,

Börjar planera lite inför höstens universitetsstart nu. Det är ju bara tre veckor kvar tills jag åker upp till Örebro igen för att fortsätta att kämpa en till termin på universitetet. Dess innan kommer jag även att ha en omtenta. Missade den sista tentan för vårterminen, så måste skriva den omigen. Ja, ja, får hoppas att jag klarar den nästa gång. Är dock lite oroligt då jag inte fick så mycket kommentarer sist, så jag vet inte riktigt säkert vad jag egentligen missade på.


Annars så är det en hel del inför skolstaten att fundera över nu. Har börjat kolla på kurslitteraturen för den första delkursen. Vi kommer att ha en bok på engelska nu igen, fy sjutton. Men överlag så är litteraturen på svenska i alla fall. Såg att jag saknar några böcker till den första delkursen, så måste beställa dem.


Något annat som jag nu nyfiket börjar fundera över är vem som kommer att tolka i höst. För mig är det ju viktigt att det fungerar och att jag får tolkar där kommunikationen fungerar bra emellan. Nu i våras hade jag jättetur,. Så drömmen skulle vara att få behålla samma i höst igen. Måste maila till tolkcentralen för att se hur det går med tolkarna i höst.


En annan sak kopplat till studierna som jag börjar fundera över är praktiken. Vi kommer att gå ut på praktik i vår under totalt 20 veckor. Jag längtar verkligen och tror att det kommer bli otroligt roligt och intressant, bara jag hittar en bra praktikplats. Hade en gång en tanke på att söka utbytespraktik i Indien, men vet inte riktigt om jag vågar pga min nöt allergi, man skall ju inte riskera livet under praktiken. Så mycket funderingar kopplat till studierna just nu. Men det kommer säkert att ordna sig. börjar faktiskt längta efter att sätta mig i skolbänken nu igen =)

Firar ledigheten med Stockholmsresa

Publicerad 2009-08-05 19:38:10 i Allmänt,

Nja, fira och fira vet jag inte. Men skall åka upp till Stockholm en sväng imorgon i alla fall. Har faktiskt inte varit där på en månad nu och en och en halv månad sen som jag var på kansliet sist, känns som evigheter sedan. Jag skall sitta och planera styrelsemötet för september imorgon tillsammans med UH: s ordförande och generalsekreterare. Blir säkert bra. Det enda som är jobbigt är att jag måste kliva upp kl 5 imorgon. suck....

Imorgon kväll skall jag sedan bege mig ner till Örebro. Skall bli skönt att vara där lite också, se om min lägenhet strår kvar... Resan fortsätter sedan söderut igen  på fredag, skall ju till optikern i Skövde. A.H. och jag skall käka lunch tillsammans och sedan skall hon följa med och kolla på bågar. Kan behöva lite smakråd, det är alltid svårt att välja de bästa bågarna. Sedan skall jag ner och besöka min högstadiekompis J.K. skall bli skoj, var så länge sedan vi träffades sist...

Ne, nu får det nog bli en liten kvällspromenad...

Bett på min fot...

Publicerad 2009-08-03 19:46:02 i Allmänt,

Jag har drabbats av något konstigt bett på min vänstra fot. Detta hände igår när jag jobbade. Gick intill brukaren som var ute och red. När jag kom tillbaka till stallet kände jag att foten kliade och var svullen. Och sedan blev det värre fram på kvällen, så fotknölen var väl dubbelt så stor och knallröd. Pappa ringde vårdcentralen på morgonen och blir foten inte bättre får jag komma in så att läkaren kollar på den. De sa också att jag kunde ta lite allergimediciner. Vilket bett jag fått är oklart, men, men det blir snart bra igen. Tror faktiskt att svullnanden gått ned något redan.


Annars är det jobb som gäller, jobbat två av de fyra dagar som jag skall jobba i sträck nu. Men vi har planer för imorgon och övermorgon också, så det kommer att gå snabbt och smidigt.

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela