Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Hjälmaren runt

Publicerad 2013-05-12 19:25:20 i Allmänt,

Träningsvärk i höfterna av alla ställen, borde ju ha det i benen, men ne... Vet inte det kanske är jag som är konstig=)
 
Körde i alla fall Hjälmaren runt igår, 15,2 mil, var rejält långt med tanke på att jag endast tränat 33 mil innan, och nu ge sig på en så pass lång tur. Men överlag så gick det bra. Hade ett cykelsnitt över 24 km/timman vilket jag får vara nöjd med. Nådde också mitt livs topphastighet på racer igår 49,5 km/ timman, då går det undan=)

Uteserverings premiär

Publicerad 2013-05-07 21:42:19 i

Fikat på uteservering igår och idag. Känns verkligen att våren har kommit. Var 18 grader kl 20,15 när jag åkte hem från stan, helt fantastiskt. Blir så glad av det

Mot alla odds

Publicerad 2013-05-07 21:40:49 i

Fortsätter diskussionen av tv program, följer mot alla odds på tv, mest för att en döv deltagare är med, men också för att det är ett så imponerande program. Taggas enormt av att se människor övervinna sina egna hinder, att klara saker som de aldrig trodde att de skulle fixa, så härligt. Skulle inte tveka en dag att vara med, funderar allvarligt på att söka till höstens inspelning

Inte samma chans

Publicerad 2013-05-06 21:06:53 i Allmänt,

http://www.ur.se/Produkter/175582-Inte-samma-chans?q=inte+samma+chans
 
Gick ett tv program härom kvällen som jag först såg reprisen av.

Programmet handlade om skolan och möjligheter till likvärdig utbildning för personer med hörselskada eller dövhet. Att många lärare har så stora bister i sitt teckenspråk att de med nöd och näppe kan kommunicera med eleverna. Skulle det vara acceptabelt att anställa en engelska lärare som inte kan engelska, nej knappast, varför skall döva då behöva acceptera att de har lärare som de inte kan kommunicera med, tycker att detta är upprörande, det gör mig så förbannad och gör att jag känner att det finns många saker som behöver förbättras.

 

Samhället har utvecklas enormt för döva och hörselskadade, men det finns lång väg kvar. Länka gärna in och kolla på programmet. 

Nytt jobb

Publicerad 2013-05-05 21:26:42 i Allmänt,

Jag kommer om ca en månad att börja nytt jobb, eller ja, både nytt och inte. Ja kommer att börja jobba på AF i Örebro istället för Lindesberg som jag jobbar i nu. Det kommer säkert att bli superbra. Jag kommer att jobba med samma uppdrag som tidigare men kommer att få mer nytta av mina teckenspråkiga kunskaper, så skall bli kul. Längtar även om jag kommer att sakna Lindesberg, kommer säkert att stortjuta min sista dag där, men det får de väl ta=)
Det är sagt att jag skall börja i Örebro runt 1 juni, men det är inte huggit i sten utan vi får se var vi landar. Har ju en hel del att avsluta i Lindesberg, och vill göra det på ett så snyggt sätt som möjligt.

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela