Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Mellandagsrea

Publicerad 2008-12-29 20:36:42 i Allmänt,

Idag har jag gjort något som man inte bör göra, åka till Jönköping på mellandagsrea, man är ju inte ensam där precis.. Men lyckades i alla fall hitta ett armband och ett par fårskinns tofflor. Så nu kan jag sitta här och mysa i mina nya tofflor. Sedan blev det bara en snabb sväng hem, äta en sen lunch innan jag åkte till Hjo för att klippa mig. Den nya frisyren blev bra tror jag, tycker alltid att man behöver tvätta ett nyklippt hår tre gånge innan man får någon riktig fason på det.


Efter klippningen träffade jag en kompis S, vi gick och fikade, och sedan blev det en promenad i stan. Var trevligt, länge sedan vi sågs sist, hoppas att det inte blir lika länge till nästa gång. Pratade lite löst om att hon och en annan kompis ska komma upp till mig i Örebro, så vi får verkligen hoppas att det blir av.

Nytt utseende

Publicerad 2008-12-25 19:33:03 i Allmänt,

Tröttnade på det gamla, måste ändra om lite känner jag... Får nog fundera vidare på hur jag vill ha det innan jag är klar, är ju inte så datateknisk så det kan ta tid =)

Bilder från julen

Publicerad 2008-12-25 19:29:34 i Allmänt,


Daniel jobbar med att försöka få granen på fot....



Så här blev resultatet....



Julgranen hos farmor och farfar, tycker nog att våran är finare =)



Jag och Daniel sitter och slöar i soffan hos farmor och farfar



Och vårt tomtebesök på kvällen....

Julaftons kväll

Publicerad 2008-12-25 13:02:29 i Allmänt,

Julaftonen var lyckad, är jättenöjd med dagen, var lugnt och fridfullt som vanligt. Jag avslutade ju att skriva igår strax innan det att farmor och farfar kom hit. Vi åt då julmat, det traditionella, köttbullar, Jansson, prinskorv, sill, ägg, skinka, sylta, pastej, korv, gröt, ja allt det vanliga. Och sen kex och dessert ostar, mums.


Sedan var det dags för julklappsutdelningen. Någon tomte kom dock inte, men pappa delade ut julklapparna i år, vi brukar turas om att göra det, jag gör det ibland, Daniel ibland och pappa ibland. Jag klagade ifjol på att det stod God jul Heléne önskar M & P,  M & P betyder då mamma och pappa. Lite kort och tråkigt tyckte jag. Men nu i år var det förbättring =) Kunde stå allt möjligt konstigt på etiketterna. God jul Gumme lisa önskar mamma, God jul Heléne önskar Nenne (pappas smeknamn) osv. var lite kul att läsa etiketterna =)


Julklapparna innehöll diverse olika saker, många bra och ha saker. Lakan, handduks set, el tandborste, batteriladdare, pyjamas, raggsockor, våffeljärn, presentkort, pengar, cd - skiva (bra för CI träningen), dvd film, sportbag osv. jättebra saker, är jättenöjd. Pengarna skall användas till att köpa gardiner på Hem och Hobbytänkte jag. Och blir det något över, vilket jag tror, så tänkte jag köpa fårskinns tofflor, det har jag alltid önskat mig, men det har aldrig blivit av att jag köpt några.


Sedan igår kväll när vi satt här i gillestugan med farmor och farfar såg vi att något lyste till utanför fönstret. Oj, säger mamma titta det är tomtar ute. Så jag och mamma gick upp 9och öppnade dörren och då står hennes jobbarkompis Weronica där tillsammans med hennes lilla systerdotter. Så de kom in och ner i källaren och alla fick varsitt litet paket med en kexchoklad i. mamma viste om sedan innan att de antagligen skulle komma. När vi var inne på konsum i Tidaholm i måndags köpte hon 6 stycken chokladbitar som jag inte fick berätta för någon att hon köpt, men som hon vägrade att berätta vad hon skulle använda till, och det var ju just till detta. Men det var jättemysigt att få besök av dem. Liten överraskning, skoj.


Skall uppdatera med lite julbilder här sen, håller på att ladda batterierna till kameran med min nya laddare just nu, så bilderna kommer väl upp ikväll skulle jag tro =)

Julafton

Publicerad 2008-12-24 18:09:06 i Allmänt,

Passar på att blogga lite snabbt här nu på julafton. Allt rullar på enligt traditionerna.

Förmiddagen har varit rätt så lugn hemma, tog en liten promenad på morgonen, men med tanke på att det är underkylt regn här idag, så var det glashalt, jättesvårt att promenera. Sedan blev det att göra sig julfin, promenera ner till farmor och farfar äta lunch, sitta och prata och ha det mysigt.

Hem igen, morfar och Gun kom, kollade på Kalle Anka, en riktig jultradition som jag absolut inte vill mista. Sedan blev det fika och lite julklappsutdelning med dem. Jag fick pengar som vanligt, jättebra, de skall nog gå till nya gardiner till kök och vardagsrum tror jag. Morfar och Gun åkte nyss hem, nu förbereder vi maten här, farmor och farfar skall strax komma hit, äta mat och sedan blir den riktiga julklappsutdelningen med dem här ikväll...

Vill också passa på att tacka för alla fina julhälsningar jag fått via mail och sms.

Gos jul på er...

Julafton närmar sig

Publicerad 2008-12-23 17:39:00 i Allmänt,

Nu närmar sig julafton med stormsteg, bara drygt sex timmar kvar tills det är jul. Vi har hunnit klart med förberedelserna här, skönt. Granen kom in i förrgårs kväll, julmaten inhandlades i Falköping igår, städningen är klar. Imorgon förmiddag blir det bara att förbereda lite av maten till imorgon kväll innan vi går till farmor och farfar för att käka lunch.

Ikväll blir det att spela bingolotto här med familjen, vet inte när jag gjorde de sist, men säkert 3-4 år sedan, så det kan väl vara trevligt.

Denna dag får vi också skänka en tanke till Linnea, det är fem år sedan trafikolyckan nu som kostade dig livet. Vi kommer aldrig att glömma denna dag.

Nu skall jag lyssna på lite julmusik tror jag, en av favoriterna:

Happy Xmas (War is Over)

John Lennon, Yoko Ono


(Happy Xmas Kyoko
Happy Xmas Julian)

So this is Xmas
And what have you done
Another year over
And a new one just begun
And so this is Xmas
I hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young

A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear

And so this is Xmas
For weak and for strong
For rich and the poor ones
The world is so wrong
And so happy Xmas
For black and for white
For yellow and red ones
Let's stop all the fight

A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear

And so this is Xmas
And what have we done
Another year over
A new one just begun
And so happy Xmas
We hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young

A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear
War is over, if you want it
War is over now

Happy Xmas

Julstökar

Publicerad 2008-12-20 15:54:22 i Allmänt,

Nu börjar jag komma i lite julstämning faktiskt, vi håller på att jul stöka här idag, går rätt så bra. Har städat mitt rum, hjälpt mamma att byta lite gardiner och så. Så det flyter på ganska bra, är ju dessutom tre dagar till som vi har på oss att fixa och greja här hemma. Får snart fixa lite julmusik här också, det har inte börjat spelas ännu. Kanske borde spela lite julmusik på saxofonen själv också? Nog för att den låter som en gammal kyrkorgel, men ändå =)


Så nu blir det Hjo fram till nyårsafton, då blir det tillbaka till Örebro några dagar igen. Så vi får hoppas på en trevlig jul här hemma, men det blir det säkert. Måste även plugga lite, tentar i januari. Är den första saltentan för mig, så det känns lite nervöst...

Teckenspråksavslutning

Publicerad 2008-12-16 21:28:56 i Allmänt,

Idag var det sista gången för teckenspråksgruppen som jag undervisar. Vi kommer ta nya tag igen efter jul, men först blir det 5 veckor julledighet. Gruppen var så snäll och gav mig en jättefin ljuslykta.  Vilket de verkligen inte hade behövt, men blev jätteglad, gulligt av dem. Vi satt och hade lite avslutningsfika nu ikväll, satt och pratade lite, jättetrevligt förutom att jag missade 95 % av samtalet, men men..


Nu ska jag ladda inför morgondagens grupparbete, blir säkert bra. Skriva socialutredning.

Teckenspråksavslutning

Publicerad 2008-12-16 21:24:02 i Allmänt,

Idag var det sista gången för teckenspråksgruppen som jag undervisar. Vi kommer ta nya tag igen efter jul, men först blir det 5 veckor julledighet. Gruppen var så snäll och gav mig en jättefin ljuslykta.  Vilket de verkligen inte hade behövt, men blev jätteglad, gulligt av dem. Vi satt och hade lite avslutningsfika nu ikväll, satt och pratade lite, jättetrevligt förutom att jag missade 95 % av samtalet, men men..


Nu ska jag ladda inför morgondagens grupparbete, blir säkert bra. Skriva socialutredning.

En bra dag..

Publicerad 2008-12-15 21:15:32 i Allmänt,

Allmänt nöjd med denna dag. Vaknade kl. halv sju, utan att behöva ställa väckarklockan. Gick upp ringde vårdcentralen för att ändra en läkartid. Gick sedan ut på en halvtimams morgonpromenad efter frukost, var skönt. Hem fixade lite och sen iväg till Universitetet som startade kl. 12 idag. Vi hade intervjusamtal inför social utredningen, trevligt, och roligt, svårt att vara neutral bara =) hade dessutom helt underbara tolkar idag, två klara favoriter vilket ju inte gjorde tillvaron sämre precis.


Sedan promenerade jag ner till stan, investerade i en ny stegräknare, har tappat min gamla idag. Men måste ju vara duktig och utmana A när det gäller promenaderna =) Sedan träffade jag UH: s vice ordförande M för att diskutera lite om min kommande roll. Satt på en café i stan och fikade och diskuterade. Trevligt att sitta så och k8unna kommunicera med någon som kan teckenspråk, underbart.  Hon sticker utomlands vid årsskiftet så från den 1 januari går jag in på fyllnadsval i hennes ställe fram till årsmötet. Skall bli spännande, samtidigt som jag kommer att sakna kompetensen hos M, att kunna fråga och bolla med henne har varit bra.


Efter att hon tagit tåget tillbaka mot Stockholm gick jag iväg och fixade den sista julklappen, nu är jag nog klar tror jag, om det inte blir att man köper något mera, är lätt att det blir tillägg ibland. Har även hunnit med ett spinning pass ikväll, så underbart skönt. Känner mig lite seg nu, så kommer nog att somna rätt skönt skulle jag tro.

Julmarkand och pepparkakshus

Publicerad 2008-12-14 20:51:53 i Allmänt,

I eftermiddag har jag och A varit i Wadköping på julmarknad. Det var trevligt. Fick en liten promenad och sen kolla på lite handtillverkade saker där nere, känner mig kulturell =)


Efter julmarknaden blev det en sväng till Coop och ÖB innan ag och A tog bussen hem till mig. Käkade lite och sen fixade inför grupparbetet. Gick snabbt och bra. Nu ikväll hade jag tänkt att fixa pepparkakshus, men två delar gick sönder, så det blev inget hus =(  får se, kanske köper ett nytt imorgon och gör ett nytt försök.


Kvällen har annars varit lugn, fixat lite här hemma...


En liten bild från Wadköping kan jag lägga in också

Luciafirande

Publicerad 2008-12-14 11:21:49 i Allmänt,

Har blivit lite dåligt på att blogga den sista tiden känner jag.. Har varit så mycket annat.


Var i Göteborg hos CI- teamet i onsdags. Gjorde lite undersökningar, skall få svaren nu i nästa vecka, spännande att se vad dem visar. Kirurgen sa dock att även om proverna är bra så funderar hon på om man skall operera om igen, dels för värken men också för att hoppas på att få ett bättre resultat. De diskuterade massa om min hörselnerv fungerade eller inte. Och den enda som genom tester kan avgöra det när man redan har CI är en läkare i Oslo. Så får se, kanske blir ett läkarbesök i Norge, ellert så får mannen komma hit till Sverige för att göra testerna.


Annars har vi haft massa grupparbeten i veckan. Kört igång med socialutredning nu vilket verkar skoj. Vi har i alla fall god stämning i gruppen med många skratt =) Lite kul när man skall sitta och fantisera ihop vad som händer i en familj, vilken bakgrund de olika personerna har och så.


Igår var det Lucia. Gick upp innan kl. 7 på morgonen för att kolla på Lucia på TV. Det var mysigt och fint. Sedan åkte jag en sväng ner till stan, köpte en julklapp till mamma, som jag inte tänker avslöja vad, och sen blev det ett spinning pass. Var ett tag sen jag tränande nu på grund av förkylning, men det var verkligen skönt att komma igång igen.


Åkte hem och åt lunch, sen ner till stan igen, träffade en kompis A och vi två gick på Luciafirande på stortorget. Var mysigt att se ett levande lucia tåg också. Igår kväll var jag hemma, och bara tog det lugnt, lagade lasagne och bara slappade.


Nu idag var jag uppe i ottan igen. Hade tvättid kl. 7. så har just nu hunnit med att tvätta, städa, julpynta och just nu står potatisen och kokar på spisen. Skall äta lite lunch och sedan promenera till julmarknaden i Wadköping tillsammans med A, skall bli mysigt. Håller på att ladda mina kamerabatterier just nu, tänkte ta med och fota lite. Är lite tråkigt nu idag har det blivit plus grader igen, jag som tyckte att det var så mysigt med snön och så. Skall uppdatera bloggen medlite foton på mitt julpyntade hem se..

SJ älskar mig

Publicerad 2008-12-08 21:02:33 i Allmänt,

Jag tror att SJ älskar mig i alla fall, så som jag rest den sista tiden så har de gjort en stor förtjänst på mig. Börjar nu bli rätt less på att resa, och det tar en del på krafterna också. Varit i Stockholm ett flertal gånger de senaste veckorna, i Uppsala, hemma i Hjo två gånger, i Göteborg osv. osv. Skall till Hjo imorgon igen, för jag har fått en tid hos CI -teamet i Göteborg kl. 9 på onsdag morgon, det är ju omöjligt att ta sig här från Örebro och ner tills den tiden, så blir att mellanlanda hos föräldrarna.


Annars rullar det mesta på, jobbat i helgen, var trevligt och bra, blev julmarknad i Tidaholm i lördags och julbord i Göteborg igår, så nu börjar jag komma i julstämning. Dessutom letar jag efter någon som vill haka på och gå på Luciafirande här på fredag, någon kompis som är intresserad? Ja, det var en lite kort rapport från mig..

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela