Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Kontrakt

Publicerad 2011-07-22 10:54:31 i Allmänt,

Sitter på stationen i Enköping och väntar på att tiden skall gå. Ska iväg och skriva kontrakt på lägenheten här. Sedan blir det att flytta in nästa helg, spännande och lite nervöst. Är mest stressad över allt som skall packas och fixas samt för själva transporten av möblerna och alla lådorna. Vet av erfarenhet att jag och min familj lätt börjar tjafsa med varandra just i flyttsituationer, är väl för att alla är stressade och lite nervösa. Skall bila till jobbet imorgon, så ska se om det finns möjlighet att ta med och slänga in någon kartong i lägenheten då. Allt som kan komma med är ju bra. Samma sak på torsdag då vi skall ut och åka med familjen, då tar jag med så mycket som jag bara kan få in. Hade två personer som kollade på min lägenhet igår. Tänker inte avslöja för mycket om det av respekt för dem här på bloggen. Men båda verkar trevliga så vi får se vad som händer. Har dock gott hopp om att få lägenheten uthyrd.

Bilköp

Publicerad 2011-07-21 21:05:07 i Allmänt,

Igår köpte jag min första bil. En Volvo 944, 1991 års modell. Den är gammal ja, den har sina skavanker, men den brummar och går bra och är inte speciellt rostig, endast några småfläckar. Så känns jättebra verkligen. Det stora provet för den blir nästa helg då jag skall flytta, då får den ut och dra släpkärra ganska många mil innan vi blir klara, men det skall nog gå bra. Skall även bila till jobbet på lördag, så hoppas att det går bra med det också..

Sen i Enköping behöver jag inte använda bilken varje dag, kommer att cykla och promenera till jobbet, men om jag jobbar kväll eller om vädret är dåligt, då har jag ju möjlighet att ta bilen vilket är jätteskönt. Och att dessutom kunna ta bil när jag skall och handla, slippa släpa massa kassar på bussen, det är nog det bästa av allt tror jag. Så hoppas att bilen kommer fungera något år i alla fall...

Det där med att bli vuxen

Publicerad 2011-07-20 15:57:16 i Allmänt,

När betraktas svensken egentligen som vuxen? När jag var liten tyckte jag att en person som var tretton år, se var ju sååå stora, ja, de var ju vuxna rent av... Tyckte jag samma när jag själv blev tretton? Nej, självklart inte. Men däremot tyckte jag som trettonåring att de som var arton var vuxna, men kände mig inte heller speciellt vuxen då jag blev arton..

I höst blir jag 25, då borde man vara vuxen eller? Konstigt nog så känner jag mig fortfarande inte speciellt vuxen. Fick et än mer bevisat då jag kollade på gammla bilder

För brottas med varandra gör väl inte vuxna eller?


Eller spela twiater som resulterar i att man ligger under bordet (nykter) en lördagskväll, är man vuxen då? Troligtvis inte enligt den strikte svenskens regler.

Ibland möts jag av kommentarer där folk frågar hur det känns att vara klar med utbildningen och ha blivit vuxen, jasså, blir man vuxen över en natt bara för att man har en examen?! Oj, då det var en nyhet...

Egentlgien tycker jag inte att det spelar någon roll huruvida man är vuxen eller inte, man måste ju få leva livet också, inom rimliga gränser självklart, då menar jag inte i första hand samhällets normer och värderingar, utan snarare vad som är nyttigt för en själv..

Ja, om ni vill betrakta mig som vuxen gör det, men jag tänker inte sluta ha roligt ibland för det=)

Lägenhet i Enköping

Publicerad 2011-07-15 17:48:29 i Allmänt,

Igår blev det klart, fått ett andra hands kontrakt på en lägenhet i Enköping vilket känns bra. Blev väldigt snabba ryck med allt nu känner jag. Mailade med den tjejen som skall hyra ut i förrgår, visning igår och tackade ja på en gång och sedan hämtar jag nyckel om två veckor, så flytt i slutet av vecka 30. Hur jag skall lösa det med alla mina saker är dock det största problemet. Bor ju på 66 kvm nu idag och skall flytta till 46, dessutom är den delvis möblerad så kommer inte få in hälften av mina möbler ens. Låter kanske som att den ju bara är 20 kvm mindre, men väggar och allt är kortare, så mina möbler jag har idag kommer inte att passa något vidare, tyvärr.. Får försöka ta saker lite pö om pö, får bli en vända till IKEA och komplettera lite kanske.

Går också i köpa bil tankar, svårt det där, skall jag slå till eller inte, hmm... Och skall jag köpa skall jag ju göra det nu, så man kan nyttja den bilen vid flytten..

Lägenhet på gång

Publicerad 2011-07-13 07:46:28 i Allmänt,

Har varit på desperat jakt på bostad nu en period. Känner att det inte håller att pendla till Enköping, blir långt, dyrt, tar tid osv. Men samtidigt är det svårt att säga upp lägenheten i Örebro, detta är mitt hem, jag trivs så otroligt bra och tror också att känslan av att detta är mitt hem är än starkare med tanke på att det är min första riktiga lägenhet. Har sökt bostad hos bolagen, men resultatet är dåligt, grymt svårt att få lägenhet, det ligger ute en, två stycken bara vilket gör det hela jättesvårt. Har letat på Blocket, men inte så lätt det heller, finns ju för sjutton inte ett enda boende, suck,,

Men i förrgår lade jag ut en anons själv att jag söker bostad, och igår fick jag napp, en tjej som hyr ut en en och en halva på 46 kvm. Skulle ju funka för mig typ ett halvår, sedan se vad som händer med jobbat, blir jag kvar eller inte, och i så fall kan jag ju söka annat efter hand. Är också lite osäker på om jag vill bo i Enköping eller Väaterås, så kan vara klokt att skriva ett kortare kontrakt och känna efter helt enkelt. Lägenheten är ju 20 kvm mindre än den jag har idag, så kommer inte få in riktigt alla möbler, det är synd, men vad skall man göra, får se det som att det är en period, och att jag sedan får se mig om efter något annat. Har också kommit på möblker jag kan prioritera bort tills vidare, så kan nog gå bra. Hoppas, hoppas på svar på mitt mail nu..

Trasigt frysskåp

Publicerad 2011-07-11 10:03:06 i Allmänt,

Kom hem igår som sagt, in i lägenheten så lyste en lampa, ja, ja, lite irriterad på snickarna som varit här i veckan, men inte mer med det, de hade glömt att släcka helt enkelt, mänsklig faktor. Kom sedan in i köket, möts av en liten pöl vatten på golvet, som nästan hade torkat upp av sig självt. Hmm, konstigt tänker jag men inte mer med det..

Lägger mig tidigt, kliver upp för att åka till jobbet, skulle dessuom på utflykt idag, så såg fram mot denna dag. Vad möts jag av i köket?! Jo ett jätteblött köksgolv, bara att stanna hemma från jobbet. Väntar nu på att hyresvärden skall komma och kolla på det, troligen kommer det att bytas ut helt.. Så nu sitter jag här hemma och torkar vattnet på golvet med jämna mellanrum och svär över att de tinte blev något jobb idag och att köket är blött och äckligt samt att min mat kommer bli förstörd.

I. landsproblem, jag vet.. det löser ju sig..

Almedalen 2011 till ända

Publicerad 2011-07-11 09:58:15 i Allmänt,

Jaha, då var man hemma igen i sin lägenhet efter en rolig med intensiv vecka på Almedalen och Gotland. Vi har drivit vår kampanj "Tolka mig rätt" vilkat har varit skoj och intressant. Vi har gått runt på stan, delat ut vår folder och träffat massa härliga människor i olika åldrar som är nyfikna på våra frågor och somvil lära sig teckenspråk, helt underbart. Vi har också ordant teckenspråkskurser där de som går föbi kan stanna till och öva lite tecken, kanonkul även detta. Och är imponerad över alla frågor som de vågar ställa, tycker det är jättebra. Ofta går man ju runt och funderar på saker, men vågar inte riktigt ta mod till sig att verkligen fråga, men det gjorde verkligen dessa männsikor.

Sedan är det ju politikertal, ja vad skall vi säga om det?=) Jag har ju min politiks åsikt givetvis (man är väl inte socionom för inte) men sedan som ordförande när jag möter partier måste jag ju förhålla mig så neutralt som jag kan. Oftast går det bra, men sedan är det ju vissa partier som jag bara avskyr för jag anser att de inte har en demokratisk värdegrund där alla människor lika värde står i fokus. Så på sätt och vis var det nog tur att jag missade talet igår.

Har också beslkt seminarium, vilket var jätteskoj, lyssnat, ställt frågor, diskuterat och argumenterat för våra saker. Vi hade nästa alla tolkar från STAB med oss vilket var jätteskoj, de är helt underbara och ställer verkligen upp för oss, fantastiskt..

Har också träffat veckans bästa säpo. Var på ett seminarium i lördags som ordnades av KD, de skulle diskutera om arbeten. Seminariet var ingen höjdare, håller inte heller alltid med KDs grundtanke om den goda kärnfamiljen som skall bevaras under alla lägen. Men i alla fall. Säpo stod och läste på ryggen på våra T-shirt där vi hade handalfabetet (teckenspråk) han kollade och kollade och började forma handen för att bokstavera. En av våra tolkar gav honom en folder som han läste igen och igen under seminariet, han övade bokstavering igen och igen. Säpo kan ju ibland vara lite småsura, de blänger och ser allmänt stränga ut, men inte denne man, han log glatt. Sedan vid talet på kvällen såg vi honom igen, han log och bokstaverade "hej", så söt. Han får bli veckans Säpo=)

Nöjd och glad med veckan, men i behov av sömn just nu känner jag..

Almedalen

Publicerad 2011-07-03 18:35:50 i Allmänt,

Nu sitter jag i Nynäshamn och väntar på att tiden skall gå, skall åka mot Gotland och Almedalsveckan.. Vi är sju personer från UH som tillsammans med sex andra döv och hörselskadeorganisationer skall driva kampanjen "Tolka mig rätt" som handlar om vår rätt till tolk i de situationer som vi anser oss behöva det..

Spännande med Alemdalen, fjärde året i rad som jag åker dit, är massa folk, intressanta saminarier i ett sort utbud, tal, mingel osv. Älskar det.. Men är en otroligt intensiv vecka, med lite sömn, så vet av erfarenhet att jag vid veckans slut brukar vara så uppe i varv att jag är mer duracell kanin än människa=)

Ett misstg i färjebokningen resulterade i att vi åker halv tlk i natt, suck, ja ja, vi kommer väl fram vi också=)

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela