Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Gnällig

Publicerad 2008-08-29 12:36:51 i Allmänt,

Nu är jag allmänt gnällig, men ibland måste man få vara det också.


Morgongen började med att jag klev upp strax innan halv sju, åt frukost, gjorde mig inordning för att sedan åka ner till sjukhuset, öronmottagningen där på deras jourtid. Var nere kl. 8, fick vänta en stund, träffade sedan en läkare som inte kunde förstå varför jag har så ont. Blev skickad att ta blodprov, vilket gick rätt snabbt, men de tog 4-5 rör, så aj, aj. Gick sedan och tog en fika medan jag väntade på svaren av proverna. Kom upp satte mig i väntrummet och en sköterska kom fram och sa att jag ska komma tillbaka på måndag för att få svar på proverna, samt träffa en annan läkare. Ja ja, blir inte billigt det här, 250 kr för varje besök, grr...


Gick sedan för att hämta hyrbilen som vi ska ha nu i eftermiddag. Då ville de ha 1800 i depositions avgift, hmm, bara att betala det med. Frågade också så att det är ok att både jag och M kör nu i helgen. Men det var det ju inte, vi hade bara anmält en förare och dessutom ansåg de att M var för ung och haft kortet för kort tid. Löjligt, har man körkort så har man ju liksom. Så nu får jag köra alla milen själv. Gillar visserligen att köra bil, men inte med huvudvärken som jag har nu.  


Gick sedan till ÖB för att köpa en mixer, då var de slut. Väl hemma igen började jag packa och fixa lunch. Farmor ringde också, pratade med henne en stund, var trevligt..


Nu tänkte jag vila 20 minuter, sen hoppa in i duschen..

Stressad

Publicerad 2008-08-28 16:17:32 i Allmänt,

Mycket på schemat just nu, både på gott och ont, allt händer verkligen på en gång, men det är väl så det ska vara kanske.


Säger bara att det är tur att man kollar innan hur mycket man har att plugga på universitetet nästa vecka. Vi börjar på måndag egentligen. Och redan till på tisdag ska vi ha läst en bok om lagar och EU, på 240 sidor. Sedan på onsdag har vi inga lektioner, jäkla tur det. Men tills på torsdag ska vi ha läst mellan 250-300 sidor till, så det blir en del. Ingen mjukstart här inte...


Dessutom är jag inte hemma på hela helgen. Börjar imorgon med att gå ner till jourcentralen på öronmottagningen kl. 8. försöka få bukt med värken vid CI: t i alla fall. Sen ska jag hämta ut hyrbilen, gå och simma lite tänkte jag, behöver nog det för att orka med helgen sen tror jag. Sen kl. 14, ska jag hämta G och M och vi ska åka till på lokalförenings träff med UH. Så blir full rulle. Känner nu en viss stress, eller viss, typ super stress... Ska äta lite nu, sen iväg och träna step up, känner att jag behöver det för att varva ner lite...

Nollningen

Publicerad 2008-08-27 15:49:02 i Allmänt,

Kom tillbaka till Örebro i måndags kväll, rätt skönt att vara tillbaka nu fastiskt måste jag säga. Men denna vecka är det fullt upp med nollningen och allt. Känner mig redan väldigt trött även om det knappast dragit igång än egentligen.


Igår klev jag upp tidigt, stack iväg på ett morgon pass med spinning på Friskis, jättebra start på dagen faktiskt. Sen blev det hem och städa, städa, städa, städa hela förmiddagen här i lägenheten. Men vad rent och fint det blev. Sen bara käka lunch och iväg till universitetet på träff med nollnings faddrar. Gick igenom lite info där. Och sen blev det en sväng till stan, köpte paraply, en tröja., plattång och vinflaska. Sen hem igen.


Åt en stressad måltid bestående av soppa innan jag stack iväg till universitetet igen. Nu var det fest med faddrarna som gällde. Var hyfsat trevligt, där några timmar och sen hem igen.


Idag klev jag upp halv sju, tvättade några maskiner med tvätt och sen iväg till universitetet. På min promenad dit hittade jag en lite förvirrad första års elev som undrade var universitetet låg, jag som hade min fadder tröja på var ju lätt att känna igen, så rätt person att fråga i alla fall =) Så fick sällskap på min promenad dit idag, trevligt, trevligt =)


Väl där så guidade jag nollor, och registrerade mig själv inför den kommande terminen. Träffade sedan en gammal klasskompis och hennes kompisar, så blev sittande där och tjatade bort en stund. Alltid lika trevligt att göra så =)


Hem igen, vila lite. Har så ont vid CI:t igen att jag bara blir slö och på dåligt humör. Blir ju inte bättre av att jag inte lyckas få tag på läkarna... Grr....

Flytta tillbaka igen

Publicerad 2008-08-25 09:39:21 i Allmänt,

Igår gjorde jag massa olika saker hela dagen. Förmiddagen blev det en cykeltur, inte så lång, men räckte, kände mig lite förkyld igår, men känner mig bättre idag igen, skönt det. Sen hem, duscha, äts lunch och iväg till farmor och farfar. satt där en timma, drygt, fikade, spelade kort emd farfar och valde ut några dukar och så som jag skulle få av farmor.

Sen kommer pappa och hämtar mig, vi två skulle åka till Skövde, och hämta D vid tåget, men var tvugna att handla en massa saker innan. Så det blev en svägn til ÖB; Lidl, Bil tema och Coop innan vi var klara med alla inköpen. Själv köpte jag lite blomsterlökar som jag ska plantera i mina rabatter sen, det kommer säkert att bli bra får vi hoppas. När alla ar inhandlat blev det en fika på stationen innan D:s tåg kom in.

Åkte hem, åt tacos och sen gav mamma hennes födelsedags present. Egentligen fyller hon inte förrän om en vecka, men tyckte att det är roligare om jag kan vara med och överlämna paketen från mig och brorsan. Iår hade ajg fixat en fin hösttröja, och hon blev nöjd och glad, skönt det =)

Idag blir det att åka tillbaka till Örebro igen, när jag kommer hem till föräldrarna nästa gång är oklart, hoppas att jag kan sticka iväg om ca en månad, så det inte tar ända fram till vecka 44 innan jag kommer ifrån studierna och allt. Ja, ja bara att hoppas, tror att jag behöver komma hem innan dess också. Mamma och pappa har lovat att komma upp någon gång i höst, men vill ju träffa farmor och farfar och så lite också.

Nu tänkte jag ta en promenad, sen hem och packa, äta lunch, duscha, åka till Hjo och klippa mig innan avfärden mot Örebro...

Trött

Publicerad 2008-08-23 21:23:09 i Allmänt,

Idag ar jag jobbat hela dagen, 9 timmar, från 10-19. Sedan blev det att åka iväg och köpa lite mat på vägen hem. Så kom hem vid 20 tiden. Och blev så fruktansvärt seg när jag körde hem idag, så tur att det inte var längre än 2,5 mil att köra, hade inte orkat mycket längre... Funderar nu allvarligt på att sova snart även om klockan bara är halv tio en lördagkväll. Men, men är man trött så är man...

Städa, städa

Publicerad 2008-08-22 13:09:49 i Allmänt,

Idag har jag städat rummet här hemma i Hjo. Var verkligen i stort behov av städning. Känner att jag hade några dammråttor som husdjur tidigare idag, men nu är de borta. Så rent och fint det blev =)

I eftermiddag ska jag till Hjo och träffa min kompis S och ta en fika och så. Ska bli skoj...

Personlighets test

Publicerad 2008-08-20 20:30:37 i Allmänt,

Hittade denna länk: http://se.41q.com/index.41q?a=1

Och kände att ajg var tvungen att göra ett personlighets test, snacka om att man är uttråkad när man ger sig på sådant =) Men, men lite skoj är det också =)

Och så här blev resultatet:


Din personlighetstyp:

Bestämda och uppriktiga. Födda ledare. Utomordentlig förmåga att förstå övergripande organisatoriska problem och finna hållbara lösningar. Intelligenta och allmänbildade, ofta mycket bra talare. Värderar kunskap och kompetens och har inget överseende med ineffektivitet eller dåligt organiserad verksamhet.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, VD:ar, organisationsgrundare, affärsföreståndare, chefer, entreprenörer, domare, advokater, jurister, datakonsulter, universitetslärare, politiker, kreditrådgivare, fackrepresentanter, marknadschefer, banktjänstemän, systemanalytiker, forskare.

Tror till viss del det stämmer ganska bra på mig, men någon VD har jag inte tänkt att bli =)

I Hjo igen

Publicerad 2008-08-20 17:25:26 i Allmänt,

Hemma i Hjo igen. känns som jag inte gjort annat än köra bil det sista ett och ett halvt dygnet.

På morgonen åkte jag ner till stan, gick till USÖ och köpte batterier. Gick på ett möte, och sedan tog en sväng på stan och fixade födelsedagsprensent till mamma, får hoppas att hon blir glad för den. Åkte sedan hem, fixade lunch, skickade några mail och åkte och skängde trädgårdsavfall. Sedan var det dags att packa bilen och bege sig hemåt igen. Så kom nyss innanför dörren...

Kvällen blir ananrs lugnn, en promenad tänkte jag men för överigt händer det inte så mycket...

Resa till Örebro

Publicerad 2008-08-20 08:10:20 i Allmänt,

Igår var det fullt ös hela dagen. Hade bestämt mig innan för att åka till Örebro tidigt på morgonen. Så väckarklockan stod på halv sex. Vaknade med en jäkla huvudvärk och bestämde mig för att ta en Alvedon och lägga mig en halvtimma igen. Hade aldrig kunnat köra 16 mil i det skicket. Men kvicknade snart till och kom iväg 06,45. Var sen uppe i Örebro kl. 9, lastade in alla saker, vilket var jättemycket.


Men var bara att lämna kaoset och åka till Willys och handla, hade bestämt med min kompis G att hon skulle få följa med nu när jag hade bilen. Jag fick också en förfrågan av G, om jag ville ställa upp som teckenspråkslärare på en studiecirkel i höst för nybörjare i teckenspråk. Och visst, varför inte, det kan vara skoj, roligt att bli tillfrågad dessutom.


Handlade massvis med mat, och sedan åkte hem och stuvade in allt i skåpen. Lagade lunch. Klippte gräset, rensade rabatterna, och sedan åkte jag till stan och satte in skattepengarna på kontot. Gick en runda där, köpte en klänning. Åkte sedan hem igen, fikade lite och lade in alla kläder i garderoben, blev ju av med några väskor nu i alla fall =)


Kvällen tillbringades hos en klasskompis med mat och ett glas vin. Var trevligt att prata bort någon timma där...

Föreläst på Västanvik

Publicerad 2008-08-18 10:21:11 i Allmänt,

I helgen har jag varit uppe i Leksand på Västanviks folkhögskola. Det var HRF som bjöd in mig för att föreläsa om två språkigheten. Åkte upp i lördags förmiddag. Resan var riktigt seg, fick vänta en timma i Skövde, 50 minuter i Örebro och 45 i Borlänge, så det drog ut på restiden rejält. Men kom fram då jag skulle i alla fall...

Fick middag på kvällen och sen blev det att sitta och prata med de UH deltagarna som fanns där och jobbade som ledare. Var trevligt och bra. Men man får lite sömnbrist när amn är ute så, vi kom på kl 24 på natten att vi skulle spela Plump tex. Var skoj förutom att jag förlorade..... Men, men.. Klockan blev väl sedan närmare 02 innan jag kom i säng.

Söndagen böjrade med att en man föreläste om hjälpmedel, rätt intressant faktiskt. Sen var det min tur att ta över och berätta om tvåspråkigheten, svenska+ teckenspråk. Föreläsningen gick bra, berättade både om vad UH tycker i frågan och om min bakgrund kopplat till tsp. Efter kom förelädrar fram och frågade om jag kan åka till Norrland och föreläsa. Och ja visst varför inte =)

Vid lunch på började jag kin resa hem till Hjo igen. Satt och pratade med H som höll i helgen större delen av vägen fram till Sala. var trevligt. Väl framme i Katrineholm upptäcker jag att tåget ligger nästan 30 minuter sent. Och bytes tiden till buss i Skövde var 21 minuter. Hmm... Men SJ ringde och fick tag på Swebuss som snällt lovade att invänta mig. Väl framme i Skövde sprang jag mot den "väntande bussen". Kom fram och upptäcker att bussen har åkt..... Måttligt glad knallade jag in i stationsbyggnaden igen och letade SJ personal. Tillsist hittade jag en kvinna, som skulle ringa ett samtal och kolla angående bussen som skulle väntat. Hon ringer och j, mycket riktigt, bussen stack utan mig... Även om det inte var mycket mer än en timma till nästa buss mot Hjo så fick jag taxi. Så kom hem väl och allt tillsist i alla fall....

Fika är trevligt..

Publicerad 2008-08-15 18:14:56 i Allmänt,

De två senaste dagarna har jag varit väldigt social i alla fall, men är väldigt skoj det också även om det blir lite dyrt i längden, tyvärr...


Igår var jag i Jönköping, tog bussen dit för att träffa en gammal klasskompis från gymnasiet, M. Vi tog en fika och satt och pratade en stund, var trevligt.


Idag har jag varit i Skövde, varit inne på hörselvården och lämnat tillbaka mitt FM- system. Detta borde jag egentligen lämnat tillbaka redan i januari när jag flyttade till Örebro, men har inte blivit av förrän nu, fy skäms på mig. Satt där och pratade med hörselpedagogen en stund, och hon är faktisk väldigt trevlig för att jobba inom den yrkes kategorin, skönt att det finns några vettiga människor där i alla fall.


Sen blev det att träffa en klasskompis från universitetet A och ta en fika. Prata bort någon timma igen, jättetrevligt. Väl klar med det så blev det lunch med en annan kompis E, även här blev det en del tjattrande.


Är trevligt att träffa gamla och nya vänner över en kopp kaffe helt klart, tack ska ni ha allihop.


Imorgon drar jag till Leksand, upp och föreläsa på söndag. Ska bli otroligt spännande. Får återkomma på söndag kväll eller måndag med hur det gick...

Summering av dagen

Publicerad 2008-08-13 19:45:31 i Allmänt,

Har ändå hunnit med en hal del idag får jag säga. Förmiddagen ägnades åt en långpromenad på 8 km, skönt att komma ut lite. Hann också med att köra en maskin med lakan och handdukar. Bra att ha det rent och ta med upp till Örebro sen nästa vecka. Är så bekvämt att tvätta här hemma hos mamma. Man behöver inte boka tvättid och sen är det bara att hänga tvätten ute, kanonbra =)


Sedan blev det att fixa lunchen samt greja med min ppt presentation inför helgens föreläsning. Nu är den nästan klar. Härligt...


Blev en promenad till farmor och farfar, lämnade tillbaka nyckel och spelade lite kort. Brukar spela kort med farfar när jag är där, rätt skoj faktiskt =) De frågade om jag ville  följa med till skogen och plocka svamp och ja, varför inte. Så gick i skogen i 1,5 timma. Svampfynden blev inte så stora, men blev några så, små paket med svamp till mig i alla fall. Gott att ha i frysen sen i vinter.


Åkte hem, fikade och började packa saker som ska med till Örebro. Blir att packa resten på måndag sen. Är typ bara blommor och kläder som ska med, så inte så jättefarligt. Sen har jag färgat håret, vet inte hur det blev än, har inte torkat så man kan se. Men färgade det mörkt nu, hade typ 27 olika färger innan då jag ärgade slingor i våras som har växt ut nu.


Ja ska väl kolla hur håret blev, sen ta en kopp med te..

Vardagsrums bord

Publicerad 2008-08-13 08:41:12 i Allmänt,

Igår var jag i Tibro för att kolla på matsals bord med 6 stycken stolar att ha i vardagsrummet. Mitt kök är rätt litet, så har bara ett litet bord med 4 stolar där, men är så trångt om det kommer några att sitta 4 pers där och äta. Kollade dessutom redan i december innan flytten till Örebro på ett fint bord i ek borta i Tibro. Så tog med mig morbror igår och åkte dit, och hittade samma bord igen. Så beställde det. Får det vecka 38, men ingen nackdel för mig nu när det krånglat lite med CSN bidrag och allt. Så skall bli skoj att få lite nya möbler sen igen =)


Annars var gårdagen rätt så lugn. Jag och mamma satt här igår kväll och plastade en massa böcker som jag skall använda på universitetet sen. Nästan alla mina böcker har stor pocket format, och de blir ju inte så fina i pärmen om man inte plastar in dem. Men puu vad jobbigt det var att plasta.


Dagens planer? Jo fixa med min ppt presentation inför helgen. Ta en långpromenad om det inte regnar. Gå till farmor och farfar och lämna tillbaka en nyckel. Och sen ikväll kanske sola solarium. Får även se om jag hinner börja packa lite som skall med tillbaka till Örebro sen på tisdag också.. och just nu brummar tvättmaskinen, så vill försöka få ut mina lakan på tork innan regnet kommer också....

Bidrag är inte min sak...

Publicerad 2008-08-12 09:11:22 i Allmänt,

Tur att jag upptäckte felet. Satt och kollade på mina CSN papper och upptäcker att de är felaktiga, jag får inga lån om jag behåller dem så. Fyllde i en ändringsblankett snabbt som bara den, som jag skall posta nu idag. Samtidigt som brorsan hjälpte mig att ringa till CSN för att kolla om jag får CSN i början av september, eller om det blir uppskjutit nu pga. detta fel.


Och resultatet blev att det kan bli uppskjutit lite grann, men max en vecka typ, så blir väl att leva snålt lite i början av september. Ja, ja. Det ordnar sig på något sätt, tur att jag upptäckte felet nu och inte om tre veckor i alla fall...

Örebro visit

Publicerad 2008-08-11 20:26:09 i Allmänt,

Hemma igen efter ett par dagar i Örebro i regnet. Ja ja, enda fördelen är ju att jag slapp klippa gräsmattan, men blir att göra det nästa vecka när jag kommer upp istället.


Annars har jag träffat en klasskompis från universitetet T och ätit på Brickebergs restaurang, var trevligt att sitta och tjata lite. Idag var jag nere på stan, köpte ett nytt träningskort för både spinning och gympa på friskis. Ska bli skönt att komma igång med träningen igen. Tänkte nu i höst prova kick boxning, se hur det går, men man måste ju prova några gånger i alla fall, ser skoj ut.


Kollade också på Ekbord till vardagsrummet. Men hittade inget bra, de var så dyra. Så får bli en svängt till Tibro imorgon och kolla där, skall ta morbror med mig. Annars skall jag bara njuta av ledigheten...

Där rök bidraget...

Publicerad 2008-08-11 20:18:32 i Allmänt,

Var väl tur att jag gick in till Försäkringskassan idag i alla fall, att återbetala är inte kul, men hade jag fortsatt ta bostadsbidrag året ut hade kostnaden att betala tillbaka blivit högre än vad de blev nu.


Har jobbat för fullt under denna sommar, och tjänat lite mer än vad jag trodde jag skulle göra då jag sökte bostadsbidraget. Tänkte att det är bäst att gå in och ändra, och gjorde så och fick reda på att jag åker på att betala tillbaka, suck..


Så blir väl till att jobba lite vid sidan av i höst. Var som pappa sa, om jag jobbar en helgdag i månaden så får jag ju det i lön som jag förlorade i bidraget, och en helgdag i månaden är ju inte så farligt.

Sista rycket....

Publicerad 2008-08-09 07:56:30 i Allmänt,

Sista dagen med jobb nu idag, sen blir det sommarledigt. Gud vad härligt det skall bli. Har trivts kanonbra med jobben i sommar, så skall inte klaga så sett, men man behöver lite ledigt och bara vara hemma och slöa också.


Imorgon bär det av upp till Örebro, behöver kolla om lägenheten står kvar, tömma brevlådan, klippa av gräsmattan osv. Sen imorgon kväll skall jag träffa en klasskompis från Universitetet, käka lite, sitta och snacka lite och så, skall bli trevligt.


Ja det är väl vad som händer i mitt liv de kommande dagara...

Power point

Publicerad 2008-08-07 17:03:39 i Allmänt,

Sitter och fixar emd en ppt presentation tills jag ska till Västanvik och föreläsa nästa helg. De roliga är att jag som alltid hatat datalektionerna i skolan nu upptäckt att det är riktigt skoj att jobba med ppt =) Hoppas nu också att jag får ihop en bra presentation där. Har lite idéer i alla fall. Får be brorsan om lite hjälp nästa vecka bara, se om jag kan få låna hans videokamera lite bland annat =)

Antibiotika

Publicerad 2008-08-04 20:43:19 i Allmänt,

Haf haft ont vid såret av CI:t nu i fyra dagar. ringt Skövde som hänvisar till Göteborg, och sen ringt Göteborg som hänvisar till Skövde. Typisk sjukvården. Men tillsist efter att ha åkt hem från jobbet idag med värk så fick jag komma intill på KSS. Lyckades till och med få med en tsp tolk, inte illa det. De hittade dock inget direkt fel, men blev hemskickad med en antibiotika kur, så att det inte har blivit någon inflammation eller något i. Så hoppas på förbättring nu, och hoppas att jag kan jobba nu imorgon igen....

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela