Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Jaha, jag hade rätt

Publicerad 2011-01-29 19:00:17 i Allmänt,

Har sagt att jag kommer bli sjuk när jag lämnar in min uppsats, då all nervositet släpper. Vad händer, jo, jag blir förkyld, får lite feber och huvudvärk. Jag skulle egentligen åkt till härnösand nu i helgern på styrelsemöte, men får snällt vara hemma istället. Är dock bättre idag än i igår, men fortfarande inte fullt kry.

Vad har jag gjort i veckan annars då? Jo, varit nere på Hindersmässan i ett par omgångar, kolat över det sanbbt och tycker faktiskt att det var helt ok, de har lite saker som inte bara är ren krafs. Köpt 13 par strupor vilket var välbehövligt..

Veckan som kommer vet jag vad jag skall ägna mig åt, hemtenta på funktionshinderkursen och sedan inlämningsuppgift för kvällskursen, ja, jag kommer veta att jag lever med andra ord. Men tror nästan att denna veckan nu kommer vara den värsta på hela våren, sen kommer det lugna av. Visst känner jag av att det är mycket att läsa nu när jag pluggar 150 % men det är bara tre månade kvar med det tempot, i början av maj avslutas kvällskursen, tänk om jag vore godkänd då vad underbart det vore, jag håller tummarna och hoppas att detta kommer att gå vägen. Än känns det ändå hanterbart, även om engelsklitteratur suger..

Uppsatsen

Publicerad 2011-01-23 20:26:40 i Allmänt,

En stor sten föll från mina axlar i veckan, uppsatsen lämnades in för slutlig bedömning och vi fick vg, vad duktiga vi är jag och A.H.

Hade opponering förra veckan på vår uppsats. Opponentgruppen var duktiga sammanfattade vår uppsats väl och kom med konstruktiv kritik på olika saker som kunde förbättras och saker de redan ansåg vara tydliga och klara. Sedan var det examinatorns tur att kritisera. Ja, innehållet var bra, men däremot fick vi kritik som hette duga gällande referenssystemet. Vi hade följt APA- systemet, men examinatorn hade en egen mall som hon tyckte skulle efterföljas. ändrade vi inte detta skulle vi inte f godkänt. Och dessutom fick vi inte använda blankrad vid nytt stycke utan skulle använda indrag.

Kände att kommentarerna blev löjliga, är väl innehållet man skall fokusera på, inte detaljer. Fick någa småkommentarer till inehållet, några stavfel etc. En aning (läs döförbannade) fixade vi till referenserna, lämnade in arbetet och redan samma eftermiddag kom ett mail, vi hade fått VG. Kändes ändå som att det var värt mödan.

Nu ny termin med nya krafter, läser på D-nivå, funktionshinder kurs samt en kvällkurs. vore härligt om jag kunde klara båda, men visst, 150 % studier på denna nivå är inte smärtfritt, men jag skall kämpa på, men lite tur och skicklighet kan det gå...

Skall bli tv kändis

Publicerad 2011-01-07 19:59:49 i Allmänt,

I höstas fick jag ett mail från Perspektiv, ett tv program som sänds på teckenspråk i SVT. de ville göra ett repotage om mig, hur det fungerar att ha växt upp som hörselkadad och sedan blivit döv och kommunicerar nu på teckenspåk. Så på tisdag skall de filma mig, de skall filma hemma i min lägenhet, följa med på möte med DHB, till univeristetet, till möte på Teckenbro på vkäälen, ja de skall följa emd på allt helt enkelt.. Hoppas att det går bra och att jag inte gör bort mig allt för mycket i tv=)

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela