Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Vinter igen...

Publicerad 2009-03-27 14:43:25 i Allmänt,

Har vintern kommit tillbaka nu igen, nej det hoppas jag verkligen inte, vill ha vår nu, varmt och fint väder. Men hörde att det skal bli bättre nästa vecka igen så jag håller tummarna.


Nu börjar krafterna återkomma efter tentan. I onsdags städade jag hela lägenheten vilket var välbehövligt. Man hinner liksom inte riktig med det där i tenta perioderna. Och mamma sa att när man tentar, då får man ha rörligt hemma, och säger mamma det så borde det väl vara tillåtet, eller?


I onsdags var det också introduktion på den nya kursen nere på universitetet. Kursen verkar helt ok, men läraren var lite speciell, väldigt flummig, men det skall nog gå vägen hoppas jag. Känner mig i alla fall rätt motiverad nu, så det är bra.


Igår var jag sedan och besökte L.L. vi  fixade med guiden för påverkans torget inför årsmötet. Gjorde ett bra jobb tycker jag, hoppas att deltagarna på mötet tycker det samma och att de förstår vad vi har skrivit och vad vi vill ha fram.


Idag på morgonen så var jag på ögonmottagningen, de diskuterade att operera min skelning, och jag fick frågan vad jag själv ville. Och ja, jag vill operera, så det kommer att bli fortsatta undersökningar framöver. Blev sedan en sväng på stan, handlade lite saker, köpte ett par nya byxor och så. Nu väntar jag på att klockan skall gå, och sen blir det träning, kombinationspass skrivstång, spinning. Skall bli skönt att röra lite på sig. Skall fika nu, sen åka till stan..

Yes, det här gick ju riktigt bra... =)

Publicerad 2009-03-24 19:40:06 i Allmänt,

Nu är tentan skriven. Första saltentan där man inte fick ha några böcker med till hjälp, utan man var tvungen att kunna allt utantill. Började skriva kl. 8,15 och hade sex timmar på mig. Var lite nervös innan, många hade ju tydligen missat tentan i höstas så det kändes ju inte så bra. Men när jag kröp in i min lilla skrivsal och fick ut tentan så kändes det förvånansvärt bra. Läste frågorna och kom fram till att jag var rätt så säker på alla frågor utom en, som jag är lite osäker på. Vi har dessutom fått gamla tentor att öva på, och några av de frågorna som dök upp nu idag var direkt kopierade från den gamla tentan. Tack läraren, det betyder "gratis" poäng till Heléne.


Efter tentan så följde jag med A till ÖB. Då jag själv vare där igår så blev det dock inte så mycket handlat, men lite sällskap i alla fall. Sedan gick jag ner till stan, köpte en kopp kaffe och sedan var det dags för dagens avslappning, massage. Var hel underbart, borde nog unna mig detta lite oftare tror jag.


Imorgon väntar Marieberg, team sportia öppnar där då och har lite roliga öppningserbjudande. Sedan börjar också nästa kurs på universitetet imorgon. Nya utmaningar väntar, men känner mig taggad nu efter tentan. Nytt hopp igen.

Lär känna mig bättre genom 50 frågor

Publicerad 2009-03-22 19:44:16 i Allmänt,

1. Tre namn jag lyssnar till:
Lyssnar nog bara till Heléne faktiskt


2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Min envishet, har jag bestämt för något så gör jag det, oavsett vad andra tycker och tänker om saken.


3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Blir min envishet här också. Den kan ju vara negativ också, ibland måste man ge sig och inse sina begränsningar.


4. Detta är jag rädd för:
Att det skall hända mina nära och kära något.


5. Tre saker jag vill ha varje dag:
minst en timmas lugn och ro där jag kan göra precis det jag känner för, en skön natts sömn, en bra frukost


6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
 åka skridskor, ta det lugnt, prata engelska

7. Detta tycker jag om att göra:
träna, stressa runt kors och tvärs i landet, ta en promenad, träffa vännerna, dricka te och mysa framför tv: n

8. Detta vill jag göra just nu:
Plugga, men måste, tentar på tisdag. 

9. Bästa känslan:
Att vara glad och lycklig över att känna att man presterat något bra

10. Värsta känslan:
 Sviken

11. Följande egenskaper ser jag gärna att min partner har:
Lyhörd, snäll, romantisk

12. Är jag kär just nu:
Nej

13. Jag vill gifta mig:
Absolut, men ser ingen panik med det. Gäller att träffa den rätte först

14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör:
Hoppa fallskärm, åka till Australien, vara husägare

15. Min käraste ägodel:
hmm, svår fråga. Är ingen människa som hakar upp mig på saker egentligen. Men datorn gillar jag starkt, skulle nog inte klara mig utan den. Är totalt oteknisk på datorer, men bra att ha, det är den =)

16. Något jag vill ha i present:
presentkort på massage

17. Detta har jag på mig just nu:
Svarta träningsbyxor och cerise träningströja. Kom hem från träningen nyss så kläderna är kvar på  

18. Favoritkläder:
ett par snygga jeans och någon snygg tröja

19. Favoritdjur:
Katt, häst

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Lyssnar sällan till musik, kanske har sin giltig förklaring med tanke på min hörsel. Men om jag lyssnar blir det mest ballader eller det som går på radion

21. Tre av mina favoritlåtar för tillfället:
Omöjligt att svara på, lyssnar som sagt så ytterst lite på musik


22. Skola - roligaste/tråkigaste ämne:
Roligaste: Matte
Tråkigaste: Engelska

23. Stjärntecken:
Skorpion


24. En bok jag gillar:
Samtliga deckare av Marie Jungstedt är grymt bra


25. En film jag gillar:

Olika typer av deckare, Wallanderfilmerna med Kurt Henriksson är några av favoriterna

26. TV-program jag gillar:

Svår fråga igen, jag som knappt kollar på tv. Men de få gånger jag kollar blir det väl typ nyheterna, kalla fata om det är något intressant som skall tas upp, Sveriges värsta bilförare när min släkting var med som kartläsare och sedan lite på program där de renoverar hus och inreder. Var det något svar på frågan?
 
27. Favoritdoft:
På parfym  cool water, annars gillar jag när det lukar vår ute, man känner den specialla doften av blommorna som börjar slå ut, underbart

28. Detta äter jag gärna:
Lax eller kyckling

29. Dricker helst:
Loka, rött samt vitt vin

30. Favoritgodis:
Daim

31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Dröm resmålet skulle vara Australien. Men om jag skall svara något realistiskt, någon stans som jag skulle kunna resa till som student så Visby eller Tylösand.

32. Färgen på mina ögon:
Blågröna

33. Min längd:
173,7 noga mätt med radar på Universeum ifjol =)

34. Jag tror på:
Att allt som inte dödar stärker

35. Jag spelar:
TV- spel, saxofon. Är faktiskt rätt duktig på att spela saxofon

36. Person jag beundrar:
Oj, oj, oj, det är många det. Alla människor som trots svårigheter i livet kämpar på och vägrar att ge upp trots att de har så mycket emot sig.

37. Så här bor jag:
I en tvåa i Örebro

38. Antal döda krukväxter i hemmet:
Inga, planterade faktiskt om mina blommor nu i veckan samt köpte några till. Har faktisk 13 växter här hemma, alla i levande format

39. Det här tänder mig:
mörkhåriga killar med blå ögon, snyggt klädda utan att för den skull vara jätteuppklädda

40. Det här gör mig avtänd:
Sliskiga killar, brr...


41. Favoritfärg:
Blå


42. Favoritcitat:
" Det som inte dödar stärker"


43. En hemlighet jag vet:
Avslöjar jag ju inte här, då blir det ju ingen hemlighet längre

44. Den bästa present jag fått:
Är mycket som jag fått som varit otroligt bra. En av sakerna som jag spontant kommer på är det som jag fick från mina föräldrar förra veckan. Ne mini pc. Men sedan kan jag bli väldigt glad över det lilla också. En blomma eller en chokladkaka är jätteroligt att få också.


45. Senast köpta skiva:
Funderar på när jag sist köpte en skiva, det är flera år sen det. Kollar här och ser skivan "absolut lugna favoriter" tror den är den sista, och det är två år sen jag köpte den tror jag.

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
håret

47. Det jag är minst nöjd över med mitt utseende är:
Mina kraftiga lår

48. Udda förmåga/egenskap:
Min knäppa med min högra fot, dock inte med vänster

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
En katt, äta, sova, spinna, det låter skönt eller hur

50. Två personer jag vill ska göra detta test:
Hmm... Brorsan vore intressant att se vad han svarar. För övrigt, nja vet inte, skulle väl vara intressant att en hela massa människor gör det, ett sätt att lära känna folk lite bättre ju =)

Rastlös

Publicerad 2009-03-22 13:45:42 i Allmänt,

Rastlös. Vad skall man hitta på när det är söndag. Har pluggat lite, är trött på det nu. Samtidigt snöar det ute, jag som hade tänkt ta en långpromenad, men känns inte så lockande just nu precis. Skall i alla fall ner till stan och träna lite skivstång tänkte jag. Kan vara skönt att komma ut lite och att få något vettigt att sätta händerna i. skall göra våfflor innan ag går också tänkte jag. Kan vara gott.


Just nu sitter jag och överväger om jag skall promenera ner till stan trots snöande t eller ta bussen? Känner att det vore skönt att komma ut lite också..

Vårdagjämning

Publicerad 2009-03-20 19:07:15 i Allmänt,

Idag är dag och natt lika långa, ett ytterligare bevis på att det börjar gå mot ljusare tider, skönt. Tycker i och för sig att varje årstid har sin tjusning, men våren är något speciell, det blir grönt, kvällarna blir allt längre, det blir varmare ute, ja visst är det underbart. Nästa vecka ställer vi ju om klockan också, så då blir det ännu längre kvällar. Visserligen förlorar vi en timma på morgonen istället, men samtidigt, jag som är morgonmänniska skall väl klara det galant eller?


I veckan, vad har jag gjort då. Jo i onsdags var det tenta plugg med AH. Vi gick igenom gamla tentor och resonerade kring svaren. Det var bra, tror att vi både tycker det. Man tänker på olika sätt och genom att resonera och diskutera tror jag att man får med sig mera kunskap. Sedan blev det en sväng till IKEA på eftermiddagen. Handlade inte mycket, lite fler galgar blev det i alla fall. Har som projekt att få ordning i min klädgarderob, se hur jag lyckas med det på sikt =)


Igår var jag uppe i ottan minst sagt. 04,20 ringde väckarklockan. Nog för att jag är morgonmänniska, men tjugo över fyra, det är inte morgon, det är natt. Hade sovit dåligt på natten också, var nog lite rädd för att försova mig tror jag, och därav sov oroligt. Sedan blev det att ta hyrbilen, en Audi A4 kombi som jag blev lite förälskad i, trevlig bil att köra det där. Hämtade sedan DHB: arna och begav oss mot Uppsala. Plockade upp två till på Uppsala central och åkte sedan för att besöka CI - teamet där. Besöket gick väl bra, de hade väl inte den inställningen till teckenspråket som jag hoppats på, men visst, vi kunde diskutera lite med dem i alla fall. Fattar inte varför de skall vara så orala när det gäller språkval.. ja ja.......


Blev sedan en sväng till Friskis & Svettis igår kväll. Skivstång/kondition var det igår, första gången jag var med på det. Men det var ett bra pass, så kan nog bli flera gånger framöver tror jag. Idag har jag varit och köpt några nya blommor och blomkrukor och sedan planterat om en del växter. Tyckte att de såg så ledsna ut innan, men nu ser de piggare ut igen. Lite återupplivningsförsök lönar sig med andra ord =)


Sedan har jag också fått ett positivt mail idag. Det var från överläkaren på Öronmottagningen här i Örebro. De hade fått svaren på min balansundersökning nu som jag gjorde i Lindesberg för drygt två veckor sedan. Svaren var bra och Örebro ser inga hinder för ett till implantat. Nu sitter jag och väntar på mail från Göteborg, blir ju ändå de som får bestämma hur det kommer att bli. Men nu är det ju helg, så får ju mail från dem tidigast måndag. Och det kan dröja många dagar till också innan jag hör något från dem, läkare kan ju vara lite sega ibland när det gäller att fatta beslut i saker och ting.


Nu skall jag dricka lite varmt te. Och sedan blir det att njuta av helgen och hoppas att det fina vädret håller i sig. Kan ju ta någon promenad mellan tenta pluggandet i alla fall.

En till tenta klarad

Publicerad 2009-03-17 18:29:04 i Allmänt,

Igår fick jag svar på tentan som var kopplad till Urbans flum föreläsningar, samt där den engelska litteraturen låt till grund. Jag klarade den och det känns underbart. Nu är det bara att fokusera på nästa veckas saltenta. Fy sjutton säger jag bara, massa text och konstiga saker som skall tas upp. Ja, ja, det är bara att hålla tummarna och försöka plugga. A kommer hit imorgon i alla fall. Då skall vi plugga lite, sedan åka till Ikea och Willys och handla lite..


Ne, nu skall jag sticka iväg för att undervisa teckenspråk.  

Plugghäst

Publicerad 2009-03-15 11:07:38 i Allmänt,

Sitter här och tentapluggar nu, massa text att läsa. Kollar även på gamla tentor och försöker att bli klok utifrån det. Tänkte läsa all litteratur klart, sen besvara de gamla tentorn, då får amn ju ändå en bild av vad lärarna är ute efter, och målen för kursen är ju ändå de samma nu som i höstas, så frågorna bör inte skilja sig år jättemycket..


Så blir att plugga vidare nu, sedan gå ner och träna i eftermiddag. Känner att jag behöver lite träning också...


Hej så länge...

Mamma och pappa på besök

Publicerad 2009-03-14 18:37:26 i Allmänt,

Igår kväll kom mamma och pappa upp. Det enda vi hann med att göra då var att käka lite tacos och sedansitta och prata lite.


Idag åkte vi bort till Biltema, köpt lite glödlampor, en cykelkorg och en piassavakvast. Sedan blev det en sväng på stan, kollade på glasögonbågar och frågade mamma lite om råd vad hon tycker att jag skall byta till. Inte lätt att bestämma det inte. Men först skall jag operera skelningen, så nya glasögon blir väl framåt sommaren. Vi gick sedan till Kina muren och åt lunch, jättegott.


Blev sedan en sväng och handla lite mat, bra att fylla på kylskåpet lite. Har sedan i eftermiddag bytt köksgardiner, var kul med något nytt nu kände jag. Har även varit ute på en dryg timmars promenad tillsammans med mamma. Nu blir det att äta lite, grillad kyckling med potatissallad och dricka lite vin. Blir nog lite melodifestival sen ikväll tror jag.

Vad skall detta inlägg heta då?

Publicerad 2009-03-13 14:17:40 i Allmänt,

Inte lätt att döpa alla inlägg, kommer faktiskt inte på något bra namn till detta, men ja, ja, skriver lite ändå...

I onsdags kväll kom jag tillbaka till Örebro igen. Stockholmsbesöket var trevligt och bra. Speciellt mötet med ordförandegruppen var mycket intressant då det var en hel del tvåspråkighet diskussioner samt tolkdiskussioner, precis mina ämnen =) Hade också möte och planerade Urix festivalen som kommer att vara i Söderhamn under Kristi himmelsfärd helgen, skall bli skoj.


Kom hem till lägenheten igen kl. 23 i onsdagskväll, trött, men nöjd med Stockholmsvisiten.


Igår var det universitetet som gälld3e. fixa klart enkätundersökningen och nu är det seminarium på måndag som gäller. Sedan är denna kurs avslutad. Eller ja, tentar den 24 sen så får se hur det går. Skall också få tillbaka min hemtenta i kvalitativ metod på tisdag. Det känns som att det gick bra, men man vet ju aldrig så det skall bli spännande. Fixade också kompletteringen idag för det seminariet som jag missade i onsdags när jag var i Stockholm, så det känns skönt.


Idag har jag städat och tvättat. Väntar nu på att familjen skall komma upp i kväll. Skall bli trevligt. Var ett tag sen de var här nu. Vi skall också använda mina föräldrars julklapp imorgon, dvs. gå till Kina muren och äta mums...


Nu skall jag ta ett varmt bad och sedan sätta mig och tenta plugga lite. Inte jättekul, men nödvändigt.

Fridhemsplan

Publicerad 2009-03-10 22:13:05 i Allmänt,

Just nu sitter jag ensam här på mitt vandrarhemsrum på Fridhemsplan i Stockholm. Det har varit en lång dag och jag skall snart bädda och sedan krypa till sängs och släcka lampan. Klev upp innan 6 på morgonen. Sedan åkte jag och G tåget mot Stockholm. Första punkten på dagordningen var möte med UH: s personalgrupp. mötet gick bra och var reltaivt snabbt avklarat. Sedan gick jag och JW och lunchade. Var trevligt.Tog oss sedan bort til lvandrarhemmet så att jag kunde lämna in mina saker.

Därefter blev det att åka ner til centralen, jag JW, AB, KN och SG skulle träffas för en fika. För er som inte vet vilka dessa männsikor är, så är de UH: are. Hade en trevlig fika med mycket diskussion, lite tråkiga vi är bara att vi pratar föreningsliv även när vi träffas och fikar, men blir lätt så.

Sedan var det möte med Publicion och påverknasgruppen PoP. Var mitt första möte med dem och det gick bra. men stackars tolken. ett möte på två timmar och hon fick jobba ensam, hennes kollega dök aldrig upp. Hon gjorde ett kanonbra jobb, men jag lider verkligen med henne.

Ikväll har jag sedan träffat en kompis SA. Var jättebtrevligt.. När jag var på västanvik på prova på kurs för tre år var det hon som visade mig skolan och tog hand om mig. Så vi var och åt kinamat nu ikväll och snackade en massa skit, dessutom underbart att få använda tsp, skönt, skönt..

Ne, nu ska jag sova så att jag orkar med mina möten imorogn också? 

Att höra

Publicerad 2009-03-09 21:03:05 i Allmänt,

I helgen har jag varit nere i Västergötland, trevligt att komma ner dit lite grann, blir ju lite som hemma. Jag var närmare bestämt i Axvall mellan Skövde och Skara på en kurs i UH: s regi som hette "Att höra" det är dvd filmer som ligger till grund för detta och sedan ol9ika diskussionsfrågor.


Så i fredags var jag nere och hämtade hyrbil, blev den Saab 9,3 kombi vilket jag var mycket glad över med tanke på väglaget. Kändes betydligt mera säkert än att skutta runt i en liten Polo i halkan. Åkte sedan till Coop X-tra för att införskaffa de varor som skulle med inför helgen, läsk, godis och frukt blev det i massor. Undra vad personalen tänkte när jag betalade? =)


Sedan blev det en sväng till universitetet på föreläsning. Var klar kl. 12 och jag och A åkte då upp och hämtade G på Brickebacken. Sedan begav vi oss söder ut. Stannande till i Skövde, lämnade av A för någon timma och hämtade istället upp E som kom med tåget. Jag E och G skalle vara eldare under helgen så vi åkte ut till Axvall, träffade personalen på skolan, kollade igenom allt det praktiska och så. Sedan kl. 17 kom deltagarna och tolkarna. Vi åt mat, hade lite socialt umgänge och satt och pratade en massa strunt och åt en massa godis. Under lördagen och söndagen var det kurs, diskussionerna blev många och långa och vi hade det väldigt trevligt och bra.


Igår när jag kom tillbaka hem till lägenheten igen hade jag nästintill inget vatten, attan också, jag som hade sett fram mot ett varmt bad. Det var visst en vattenledning som brustit, men det var snabbt åtgärdat, idag på morgonen hade jag vatten som vanligt igen, skönt det.

Lindesberg och tacokväll

Publicerad 2009-03-05 06:47:50 i Allmänt,

Igår morgon tog jag bussen upp till Lindesberg. Vad skall man nu göra i Lindesberg då? Jo, jag skulle genomföra en balansundersökning, måste göra det om jag skall operera ett till CI: här i Örebro var det kö i fyra månader, och i Lindesberg bara 2 veckor, så valde att åka dit istället.


Skulle vara på öronmottagningen redan 8,10. Kontaktade ändå tolkcentralen i tisdags för att kolla så att det verkligen fanns tolk och det skulle det ju göra. Kommer dit, finns någon tolk? Nej. Sköterskan kom och pratade lite med mig, och sa att vi går in till läkaren och småstartar lite ändå, utan tolken. Läkaren kollade i öronen och så, det behöver jag inte tolk till. Sen ringer de sköterskan till Tolkcentralen och undrar var tolken är. Oj då. De har visst gjort en miss, de skickar en tolk från Örebro nu. Jag hade dock lite tidspress då jag skulle ha föreläsning på eftermiddagen, så vi fick köra igång ändå. Lite läskigt att ligga med svarta glasögon på sig och inte få information ordentligt innan om vad som skall hända, men det funkade väll. Sedan 9,20 kom tolken. Då var undersökningen klar och jag skulle bara träffa läkaren. proverna visade bra svar, så det var skönt. Tog sedan bussen tillbaka till Örebro igen.


Sedan på eftermiddagen var det en föreläsning och sedan hem och förbereda inför tackkvällen med T.A och M.H blev en trevlig kväll med mat och massa prat. Sådant skulle vi behöva göra oftare.


Nu skall jag göra mig inordning för att gå till ögonmottagningen för att diskutera om de skall operera min skelning.

Seriös morgon

Publicerad 2009-03-02 08:34:10 i Allmänt,

Jo då, idag är jag verkligen seriös det vill jag påstå. Klev upp strax efter kl. 6, satte till en bröddeg, åt frukost, började tvätta, bakade ut brödet och nu är den första plåten inne i ugnen. Har också påbörjat städning här nu idag, men tänkte klara av bakningen först, sen städa lite... Skall sedan vara seriös med lunchen också tänkte jag, blir köttgryta med potatis idag.

Sedan i eftermiddag blir det föreläsning nere på universitetet, kanske inte så jätte jippi, men ändå. Sedan blir det en tur ner till stan på Friskis och Sverris jubileum på Comventrum. Känns lite fel plats att träna där, men det skallbli spänannde i alla fall... ne nu skall jag kolla mina frallor i ugnen, känner att det luktar bröd nu...

Knutens årsmöte

Publicerad 2009-03-01 12:29:51 i Allmänt,

Igår hade Knuten sitt årsmöte i skövde. Vi var inte många som kom, men vi lyckades i alla fall att gå igenom vårt möte. Vi är just nu fyra personer i styrelsen, känns lite lite, men det får gå helt enkelt. HRF kom också och besökte oss, trevligt att de ville komma. Diskuterade en del kring samarbete med dem och så, det blir säkert bra.

Idag kollar vi på Vasaloppet, de första har nyss gått i mål. Har väl inte följt programmet helt, utan kollat lite till och från,

Skall snart hem till Örebro nu igen. Sen upp tidigt imorgon bitti trots att jag inte börjar förran kl 13,15. Skall tvätta på morgoenn baka lite bröd och städa, det blir säkert bra...

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela