Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Adventstädning

Publicerad 2008-11-28 19:49:45 i Allmänt,

Igår var jag duktig. Jag tvättade fem maskiner med tvätt och storstädade hela lägenheten. Dammsög, skurade golv, dammande bokhyllan och så. Så nu är det rent och fint här. Bytte också gardiner i alla rummen, satta fram adventljusstakar, så nu är det adventsstämning här.


Idag har jag varit jätte seg, har sovit dåligt inatt, så kan bero på det. gick och lade mig efter lunch, och somnade och sov tre timmar, var inte riktigt meningen att det skulle bli så lång tid men. Ska iväg till Uppsala på styrelsemöte i helgen, så kommer nog bli rätt intensivt, så tror i och för sig att jag behövde den sömnen.


Nu skall jag packa inför morgondagens resa..

Så blev rummet...

Publicerad 2008-11-23 13:38:51 i Allmänt,

Hittade denna bilden i daorn hemma hos pappa, tänkte att jag kunde visa hur mitt vardagsrum blev efter det att jag köpt mitt nya bord..

Vinterväder och lite julstämning

Publicerad 2008-11-23 13:34:03 i Allmänt,

Vintern har kommit vilket jag tycker är jättemysig. Att ha snö ute, lite vitt som lyser upp tillvaron samtidigt som det är minusgrader och man slipper allt regn, underbart, hoppas bara att det håller i sig några dagar till.


Annars har helgen i Hjo varit väldigt lugn. Jag har varit ute och promenerat, sytt gardiner och fixat lite på rummet här hemma. Igår passade jag också på at spela lite saxofon, vilket är väldigt sällan jag gör nu för tiden. Men tydligen så sitter det mesta utav kunskapen ändå kvar, mamma sa i alla fall att det lät rätt så bra även om jag själv mer eller mindre tycker att det låter som en tramporgel =)


Just nu väntar jag på att mamma skall diska klart, sedan blir det att gå ut på en liten promenad i vintervädret.. för övrigt börjar jag komma i julstämning nu, lyssnar på julmusik idag, mysigt just nu rullar "Julen är här" med Tommy Körberg och Sissel Kyrkjebo

"Tomte tok gardinder"

Publicerad 2008-11-21 19:14:18 i Allmänt,

Har lite träningsvärk idag, men positivt på ett sätt, man märker ju att onsdagens kick boxning gett något i alla fall. Jag och M var nere och körde ett pass, var jätteskojigt, vi skall dit om två veckor igen tänkte vi.


Annars åkte jag hem till Hjo igår passade perfekt att åka hemåt nu. Dels är det pappas födelsedag, och sen är jag mer eller mindre ledig från Universitetet fram till den 2 december. Skönt att vi jobbat på med grupparbetet så pass bra att det i princip är helt klart nu. Sen blir det opponering den 2, spännande. Idag har jag varit med farmor och farfar i stan, tänkte köpa jul gardiner till vardagsrummet. Hittade ett par röda med tomtar på som jag tyckte om, dessutom var namnet på dem rätt kul "tomte tok gardiner". Lite skoj =)


Kom att tänka på en annan lite kul sak, när jag ändvände ".....". Vad kallar du sådana tecken? Jag brukar kalla dem citationstecken, men en tolk på Universitetet skulle taltolka mig när jag tecknade det, och hennes tal tolkning på detta blev snuffar, lite kul, och h0n har fått höra det mer än en gång sen under veckan.


Nu blir det en lugn helg i Hjo, sen tillbaka till Örebro på måndag igen, hämta min tenta då också, ska bli spännande, hoppas bara att den är godkänd..

Pepparkaksbakning

Publicerad 2008-11-16 20:49:36 i Allmänt,

Helgen i Hjo är över, men åker snart ner dit igen. Men har varit trevligt att vara hemma lite. I fredags tog jag tåget ner till Falköping efter seminariet. D hade köpt ett mixer bord där, så mamma och pappa hämtade mig på stationen, sen blev det en sväng till Mc Donalds och käkade hamburgare. Var jättelänge sedan jag åt där, är inte så mycket för snabbmaten, men visst, någon gång då och då kan det väl vara gott.


Igår bakade jag och mamma pepparkakor, lite tidigt kanske, men samtidigt, vi ville ha det till 1: a advent, så bäst att passa på. Gav lite julstämning med bakandet i alla fall. Igår kväll gick jag sedan ner till farmor och farfar och gav dem en burk med pepparkakor, så de blev nöjda och glada.  Sedan idag har det mest varit lugnt, en promenad med pappa och så.


Nu ikväll har jag åkt tillbaka till Örebro igen. Tåget var 35 minuter försenat, men kom men så småningom ändå. Imorgon ska jag ner och träffa läkare och kurator på sjukhuset för att diskutera om problemen med CI. t, hoppas att de har något vettigt att säga nu då..

Regnar ute..

Publicerad 2008-11-13 19:36:54 i Allmänt,

Idag har det verkligen regnat ute hela dagen, men det har egentligen inte gjort så mycket, har varit inne och pysslat, och det har varit rätt så skönt det också. Har passat på att tvätta, städa, läst lite litteratur inför morgondagens seminarium och så. Dessutom började jag igår kväll att lägga ett tusen bitars pussel, vilket innebär att jag verkligen haft sysselsättning i alla fall. Nu har jag bara alla blå bitar kvar, himlen och hav, får se om jag någonsin klarar av det =)

Regniga promenader

Publicerad 2008-11-11 20:58:57 i Allmänt,

Idag har jag varit duktig, hunnit med en massa saker, fattar inte riktigt hur, men bra har det gått =)


Gick upp kl. 05,20 åkte ner till stan och tränade ett morgon pass i spinning, ganska skönt att börja dagen så, även om min omgivning tycker att jag är galen som går upp så tidigt för att träna. Åkte sedan hem, lästa de sista 40 sidorna inför seminariet, och sammanfattade de sista diskussionsfrågorna.  Förberedde sedan kvällens tsp lektion, ritade ett korsord, var nog dock lite trött när jag gjorde det, upptäckte ikväll att jag glömt att sätta nummer på en del av orden, ja ja, det blir väl ändå. Lagade sedan lunch, och det blev massa mat, är bra att ha matlådor i frysen nu i alla fall =)


Gick sedan till universitetet, hade ett seminarium om en bok vi läst, och det gick bra, pratade faktiska rätt mycket för en gångs skull, och kände att jag hade något att komma med också, skönt det. fick också tillbaka en inlämningsuppgift, och den var godkänd, härligt det.


Sen hem igen, promenad i regnet utan paraply. Åt lite, och sen iväg och hålla i tsp lektion. Nu vräkte regnet ned, blev paraply, men blev blöt ändå. Men lite regna har väl ingen dött av. Nu är jag hemkommen igen, lite trött, kanske inte så konstigt när man gått upp kl. 05,20 =)

Ungdomskonferensen

Publicerad 2008-11-11 20:52:37 i Allmänt,

Var ett tag sedan jag skrev här i bloggen nu, har helt enkelt inte riktigt hunnit med att skriva, de sista dagarna har varit intensiva, men roliga.


I fredags morse begav jag mig med tåg upp till Stockholm, det var dags för UH: s ungdomskonferens. Temat för i år var må bra, och vi hade ett nytt koncept, nämligen att blanda teoretiska föreläsningar med fysiska aktiviteter. Jag och T kom fram till centralen, gick och käkade lunch, och skulle sedan ta oss till biluthyrningen vilket visade sig vara minst sagt svårt, men ja, vi kom dit till sist. Sedan var det dags för mig att försöka köra den där minibussen också. Det gick väl sådär, alla gator var antingen enkelriktade eller buss vägar. Men vi kom fram till kansliet, lastade bussen, handlade det sista. Sedan drog de andra ut till Kärsön, vår kursgård medan jag och T åkte in till centralen för att möta ungdomarna. Sedan var det vår tur att med T- banan ta oss ut dit, och det gick bra.


Kvällen bestod av presentation och lära känna lekar. Lördagen var själva konferensen, på schemat stod föreläsning om bugg, aikido, föreläsning av friends och sedan yoga. Alla passen var jättebra, kul att prova på något nytt som aikido och yoga, även om aikidon var lite svår att förstå hur man skulle göra. Kvällen var det socialt, satt och pratade, spelade kort och så.


Sedan på söndagen var det föreläsning om kost och motion, kick boxn9ing och massage. En jättebra kombination. Föreläsningen var super, och massagen var skönt och avkopplande. På eftermiddagen liftade jag och T tillbaka till Örebro med Anna och J, skönt att slippa tåget. Och skoj att köra en snabb bil också =)


Jag är jättenöjd med helgen, och hoppas att deltagarna är det också...

Folk kan ju tro att jag är insatt i ämnet i alla fall....

Publicerad 2008-11-04 21:21:39 i Allmänt,

Tiden flyger iväg, är full rulle här, men trivs rätt bra med tillvaron så skall inte klaga.


Ibland är det lite kul när folk tror att man är mera insatt i saker än vad man i själva verket är. Var på et möte igår, det dök upp namn på personer och politiker etc. som alla tydligen visste vem det var, utom lilla jag. Kul att folk tror att man kan och vet saker i alla fall.


Idag har det varit grupparbete på universitetet nästan hela dagen, även om vi inte varit super seriösa hela dagen har vi ändå fått en hel del gjort, skönt det. Inte jättemycket kvar nu. Hoppas bara att alla är kvar när jag kommer ner imorgon. De har jobbat tre timmar utan mig på förmiddagen, lite svårt att vara på två platser samtidigt så det får bli så ibland.


Ikväll har jag lekt teckenspråklärare. Var nog inte så seriös ikväll tror jag, diskussionerna skenade ibland iväg rätt vilt, men vi hann gå igenom en del ändå, och trevligt hade vi =)


Imorgon skall CI - teamet i Göteborg ha ett möte om mig igen. De har nog möte om mig varje vecka nu känns det som, ja ja, alla känner väl mig mer eller mindre vid detta lag. Men hoppas på att inom kort få ett besked om de skall göra om min CI operation eller inte. Och sen är ju frågan, vill jag göra om det? Men får ta en sak i taget, beslut från dem först, sen tänka själv.

Styrelsemöte i Göteborg

Publicerad 2008-11-02 20:40:25 i Allmänt,

Idag har jag rest kors och tvärs, men har gått bra. Nu är jag hemma i Örebro igen vilket är skönt. Åkte till Göteborg på morgonen. Styrelsemöte va r det som stod på schemat. Bara fyra personer plus mina två tolkar var det som kom, men vi hade det trevligt och beslutade en del vettiga saker. Bland annat om verksamhetsplanen för 2009. Vår lilla mini styrelse är dock närstan mer som ett kompis gäng en som en seriös styrelse, skämten är många och skratten likaså, men jag tycker det är skoj, man behöver inte vara så formell hela tiden heller.


Sen blev det tåg tillbaka till Örebro, med byte i Skövde. Först X 2000, sen ett vanligt IC tåg. Meddelade konduktören idag att jag är allergisk mot nötter, så hon gick ut med det i högtalaren, tack. Det där modet att äta nötter är något jag inte tycker om att folk gör, är ju ändå en av Sveriges vanligaste allergier, och många av oss som är allergiska är faktiskt väldigt känsliga. Men som sagt, ärr väl ett mode att äta det, med GI metoden och allt vad det heter.


Var it hemma i lägenheten en timma nu, eller ja, hemma och hemma. Promenerade över till grannen och hämtade posten, stod och pratade med dem en stund, de är så trevliga och snälla, tack för att ni ville ta min post. Blev sedan en sväng till konsum och handla det nödvändigaste. Och sen hem och kolla igenom all post. Nu blir det till att plocka upp lite kläder och så, bli av med några kassar i hallen i alla fall. Och sen sova tidigt, är trött..

Tillbaka till rutinerna

Publicerad 2008-11-02 07:32:29 i Allmänt,

Nu var min lilla vistelse i Hjo över. Idag blir det att åka tillbaka till Örebro igen. Men känns rätt bra det också. Tillbaka och komma in i de vanliga rutinerna igen. Idag blir det dock en rejäl omväg på min resa. Skall ner till Göteborg på styrelsemöte med Knuten. Så blir att resa ner dit, springa lite på stan, se om jag hittar något skoj för de presentkort jag fick i födelsedagspresent. Sen blir det möte, och sen tåget tillbaka till Örebro, med byte i Skövde. Var så otroligt mycket folk som skulle resa idag, så nästan allt var fullbokat.


Den veckan som kommer är dock väldigt intensiv nu, bara massa möten hela tiden, men det ska nog gå bra får vi hoppas...

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela