Heléne

En liten blogg som handlar om ingenting, utan mest om det jag för stunden har lust att skriva ned...

Juluppdattering

Publicerad 2009-12-25 11:32:24 i Allmänt,

Julafton är förbi. Uppdaterade sist igår eftermiddag då vi satt och väntade på att morfar och hans sambo skulle komma för att kolla på Kalle Anka och fika. De kom strax före klockan 15, vi kollade på Kalle Anka, en riktig tradition som jag absolut inte vill vara utan, skulle nog heller vara utan skinkan på julbordet nästan =) när det var slut så blev det fika en massa prat om ditt och datt och sedan klapputdelning. Jag fick pengar av morfar, samma som jag brukar få varje år, men det är bra, då kan jag köpa mig vad jag vill för dem sedan. Och årets pengar är det väl ganska lätt att veta vad de kommer att gå till? Ja, just det Indien =)

Morfar var kvar länge i år, klockan var nästan 18,15 när de åkte hem och 18,30 skulle farmor och farfar komma hit och äta. Men alla hjälptes åt och genom att mycket av maten var förberedd sedan innan så stod julbordet nästan färdigt på bordet då de kom. Vi åt och sedan blev det klapputdelning. Lägger upp en lista nedan på vad jag fick i år. Vet att en del saker kan förefalla lite konstiga, men jag önskade mig det inför resan =)

 • 2 stycken UV- lock till kameran, ett till varje objektiv
 • 2 stycken 4 GB minneskort till kameran
 • USB minne 4 GB
 • Örhängen
 • Puzzle
 • Uppläggningsskålar
 • Bok
 • Pyjamas
 • Nattlinne
 • Myggnät
 • Tröja
 • Presentkort på kläder
 • 2 flaskor Schampo
 • 3 flaskor dusch crème
 • Sol crème
 • Efter sol
 • Vitaminer
 • Skoskavs plåster
 • Pengar

Sedan igår kväll så kollade vi på O helga natt på TV. Samma julkonsert som var i Örebro den andra advent. Jag trodde att tolken skulle vara med på bild, men det var de ju inte, utan det ligger endast en tolkad variation på Internet, inte fel det heller, men hade varit ännu mer roligt att ha det på TV direkt.

Nu idag är det en riktig slö dag här, vill gå ut, men det är snöblandat här nu, inte det mista roligt. Får avvakta och hoppas på bättre väder.

 

 

Julafton

Publicerad 2009-12-24 14:18:29 i Allmänt,

Idag är det årets längsta dag, julafton. Det tyckte man i alla fall när amn var liten. Just nu tycker ajg mest att julafton är en mysig, men något stressig dag, massa olika saker man skall hinna med på 12 timmar.

Vi satt uppe och kollade på Bingolotos uppesittarkväll igår, de andra i familjen hade lotter,men inte jag. Kollade dock lite till och från. Bingokvällen avslutades emd att gästartisterna sjöng O helga natt, och då känner man verkligen att det är jul, gillar den sången starkt, den är så mäktig. Sedan blev det att krypa till sängs och sova lite, mamma kom sedan och väkte mig vid halv nio idag. Åt frukost tog en promenad och sedan åkte jag till affären  Brandstorp, skulle köpa julklappa från Pelle (katten) till farmor och farfar. De brukar alltid få något från honom. mamma sa att man skall ge bort något som man själv tycker om, och vad tycker katten om, inte, blommor, inte choklad, men sill, det är ju smaskigt om man är katt. Så jag åkte till affären och köpte en sillburk från Pelle. Mannen som arbetade i affären frågade jasså, är du ute och åker idag, berättade då att jag skulle köpa julklapp till farmor och farfar från katten, han fick sig då ett gott skratt =)

Sedan har det blirvit lunch hos farmor och farfar och nu väntar vi på att klockan skall slå 15 och kalle anka skall börja. Morfar och hans sambo..

God jul på er..

Sex år av sorg och saknad

Publicerad 2009-12-23 11:17:39 i Allmänt,

Idag den 23 december är det sex år sedan min älaksade vän Linnea Andersson omkom i en trafikolycka. Jag kommer nog aldrig att glömma den dagen. Vi hade varit i Falköping och julhandlat, och när vi klockan halv ett kom ner till Linderydskorset så var det lokala nyheter i radio Skaraborg där de berättade att det skett en trafikolycka på den så kallade flygrakan söder om Hjo.

Vi körde vidare hemåt och strax därefter ringer farmor och berättar att de åkt förbi olyckspaltsen och att det såg hemskt ut, hon sa att hon trodde att det var en dödsolycla. Under eftermiddagen började spekulationerna att gå här hemma, undra om det är någon som vi känner. På kvällen satte vi oss och kollade på Bingolottos uppesittarkväll, jag stängde av mobilen innan det började. När klockan var strax efter 21 så går jag upp och slår på mobilen av någon anledning. Då hade jag fått ett sms från min kompis J.K som berättarm att var en vit volvo som krockat och att det ryktas om att det skall vara Linnea. jag svarar något som jag inte minns vad, samtidigt som jag i förtvivlan skcikar ett sms till Linnea. Strax därpå ringer telefonen, jag svarar det är J.K, hon som skcikat smset, vi pratar en stund och hon säger att uppgifterna hon har är ganska så säkra.

Vi avslutar samtalet efter ca en halvtimma och jaggår ner till TVn där överiga familjen sitter samlad. precis då visar tv 4 nyheterna från olyckan, ingen vacker syn. Jag berättade att det var Linnes som omkommit. Försökte sedan gå och sova, men blev ingen sömn den natten. Jul 2003 kommer jag aldrig att glömma, denvar hemsk, det värsta somjag upplevt. Även om tiden läker sår så går alltid en tanke vid julhelgen till Linnea och hennes mamma som omkom den 23 dec 2003, en tanke går också till de anhöriga som är kvar...

Men vi har alla fina minnen av dig bevarade..

Nedräkning

Publicerad 2009-12-21 16:52:08 i Allmänt,

Bara tre dagar kvar till julafton, eller ja, nästan bara två. Fattar inte vart tiden tar vägen. När jag var liten började jag nästan längta till jul i september, nu är det bara några få dagar kvar och jag har nästan inte insett att julen är så nära.

Idag på förmiddagen körde jag in D.L till Skövde. Han skulle till tandläkaren. Jag passade på att gå en sväng på stan, fixade de sista små klapparna, inte alls mycket kvar, men ändå. Passade på att gå in och fixa till mina glasögon, det ena paret skaver på näsan, så de fixade till det. Sedan blev det en sväng till stadium och köpa en tröja som pappa skickat bud efter, lite julkappshandling och sedan lunch tillsammans med D.L på stan.

Åkte sedan bort till Ica Maxi, eller ja, Elins esplanad som det heter nu, men jag säger fortfarande maxi, är nog lite efter kanske=) Och Gud vilken bilkö det var där. körde vägen förbi högskolan och arla bort till maxi och var kö ända från rondellen nere vid järnvägen och upp till maxi sen. Precis när vi parkerade vid maxi messar pappa och ber att vi skall köpa den sista Wallander filmen till honom, så nu blir det att kolla på deckare över jul. Handlade också en julklapp, samt en julblomma till grannen som jag jobbar hos. Så skall åka bort till dem och lämna över blomman nu ikväll.

Har städat mitt rum här hemma i Hjo nu i eftermiddag också, så nu är det bara några tomtar som skall upp, sen är det jul på rummet=) Sen blir det jobb 9-17 imorgon...

Hej mitt vinterland

Publicerad 2009-12-20 15:35:30 i Allmänt,

Ja, vad passar bättre som rubrik än detta. Är hemma i Hjo nu, kom hit i fredagskväll. Jobabde sedan igår och idag har hela familjen varit i falköping och handlat julmat. känns lite konstigt att det är så nära jul, ett år går fortare, och fortare ju äldre man blir, ha ha, lät rikigt gamal där=)

Men uppe mot Tidaholm var det så underbart fint väder idag, kallt ja, - 11 grader, men snö på träden och alldelses vitt ute. Är så sådan som julen skall vara. Hoppas nu bara att det håller i sig fram till julafton..

Ne, nu säger D.L att vi skall fika med kaffe och pepparkakor..
Lägger in texten på sången till dagens rubrik, tycker att den stämmer in ganska så bra..


Hej, mitt vinterland, nu är jag här
Nu biter frosten i min kind ty kall är kvällen
Hej, mitt vinterland, se månen där
Den lyser kyligt trind på mörka himlapällen

Träff med Indiengruppen

Publicerad 2009-12-18 20:01:20 i Allmänt,

I måndags kväll kom S.S upp till örebro. Anledningen var att vi skulle ha träff med Indien gruppen. och då hon skall åka med som språkstöd så var det också lämpligt att hon var med på träffen.

Sedan i tisdags morgon så drog allt igång. 18 förväntansfulla studenter träffades för att bli helt fullproppade med massa information inför Indien. Vi gick igenom vad vi skall göra för studiebesök, vad olika saker kommer att kosta för oss osv. på tisdag eftermiddagen kom också fyra studenter in som varit i Indien på praktik innan och berättade lite kring praktiken, intressant att lyssna och kunna ställa frågor.

I onsdags morse så hade jag, språkstödet, tolkarna som skall med till Indien, anteckningshjälpen, den indiska handledaren och handikappsamordnaren möte för att diskutera kring allt praktiskt. Lakshmi som handledaren i Indien heter frågade varför inte tolkarna kunde vara kvar längre tid, ja det kan man ju undra. Vi svarade dock ärligt vad detta berodde på. Var nog inte så populärt hos samordnaren när vi sa det, men, men.. På förmiddagen skedde info kring studiebesöken samt fördelning hur vi skall bo. Så jag skall bo tillsammans med åtta andra tjejer i en lägenhet. Kommer att bli spännande och se hur det kommer att gå. Vi kommer säkert att få någon slags hatkärlek till varandra sen, ha ha=) Sedan i onsdagskväll så var vi ute och åt tillsammans, trevligt att kunna lära känna varandra under lite mera avslappnade förhållande.

Igår så hade vi endast två timmar tillsammans med Indien gruppen. Vi hade då möjlighet att ställa olika frågor som Lakshmi besvarade.

Just nu känner jag mig otroligt laddad för att åka, kommer att bli jättespännande att få uppleva en annan kultur under tre månader. Och kulturkrockar kommer det säkert att bli. Bland annat så följer Indien ca tider. Säger de att lektionen slutar kl. 16 så kan den lika gärna sluta kl. 17, detta var något som vi fick erfara nu under dessa tre dagar =)

Julklappsshopping

Publicerad 2009-12-12 20:35:43 i Allmänt,

Idag har jag varit i Jönköping och handlat julklappar. Var nere tillsamamns emd familjen. blev massa olika ställen vi skulle till. Netto, A6, Lidl, Jula, Plantagen, ÖB, ja som sagt det blev en hel del olika ställen. Men köpte den sista julklappen till brorsan nu i alla fall, så nu är det klart, känns bra. Skall bara köpa något till farmor och farfar också, sen får det vara bra.

Gjorde en investering till mig själv idag också, ett nytt pennfack med pennor. Mitt gamla har kommit bort, kan inte fatta var det har tagit vägen.. men sörjer det verkligen,hade många fina och bra pennor där i. Och upptäckte att det är allt annat än billigt att köpa nya..

För övrigt så ser jag fram mot en spännande vecka på universitetet nu..

Stockholm central

Publicerad 2009-12-10 15:29:09 i Allmänt,

Sitter nu här och hänger på Stockholm central och väntar på att klockan skall bli 16,10 så att ajg skall sätta mig på tåget hem till Hjo. Tänkte passa på att hänga en liten stund vid datorn när ajg ändå är här =)

Har varit i Stockholm på olika möten nu igår och idag. Kändes lite konstigt att krama om föreningskompisarna nu och säga att vi ses igen på årsmötet i april, känns otoligt långt dit. Men är inte mer än fyra månader dit, så drt går rätt fort..

Och nästa vecka skall vi ha Indien information på universitetet i örebro, herregud, redan, kändes så långt bort då de i början och oktober meddelade att vi skulle ha information i dec... Vidare kan jag meddela att jag letar billiga Hotell vid Goa, funderar att ägna mina lediga Indeinveckor åt lite sol och bad=)

O helga natt

Publicerad 2009-12-06 20:58:14 i Allmänt,

Har varit på julkonserten på O helga natt på Stortorget i örebro tillsammans emd drygt 20 000 andra. Kvällens program bjöd på en rad julsånger, dock var det många okända sånger tyckte jag, vilket var lite synd. Konferensier för kvällen var Ernst Kirchsteiger och artister som var med var bland annat Charlotte Perelli och Brolle. Konsteten var desutom teckenspråkstolkad av Tommy Fransson som teckande sångerna och Lovisa Björk som tolkande pratet emellan. De var jätteduktiga båda två, Tommy är verkligen helt grym när det gäller att tolka sånger.

En trevlig julkonsert var det även om det var lite kallt. TV 4 har dessutom sänt från konserten så blir att se den på tv vid jul sen..

Helg i Örebro

Publicerad 2009-12-05 12:44:19 i Allmänt,

Ja, det är sant, är faktiskt kvar i Örebro nu i helgen, är nästan imponerad själv över det ha ha.. Räknade ut att ajg varit kvar i örebro två helger i höst, en av dem var dövas dag, och den andra var precis innan tentan då jag var hemma och pluggade. men upptäcker att det faktiskt kan vara riktigt skönt emd en hemma helg också.

Nu på förmiddagen har jag varit nere och styrektränat, var dör redan då de öppnad e9,30 var skönt då de tinte var så mycket folk där då..

Sen hem, ätit lunch, skall diska nu och sedan plugga opch städa lite. Har sedan tvättid kl 15 ockå. Blir at tuippdattera bloggen sen igen, skall nämöigen julpynta nu, så blir att lägga upp bilder sen på resultatet..

Jullista..

Publicerad 2009-12-02 19:45:48 i Allmänt,

Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Nja, är nog helst ledig på julafton. Skulle kunna jobba några timmar på morgonen/förmiddagen, men på eftermiddagen och kvällen vill jag vara ledig.

Bakar du något till jul? vad?
 
Ja, jag och mamma bakar alltid pepparkakor, likså nu i år, bakade det förra helgen...

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Det spelar ingen roll, äter båda...

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Hemmagjort är smaskigt, men visst, köpt går alltid ner det också...

Knäck eller ischoklad?
Knäck är bäst, men äter ischoklad också...

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
En röd i metall med hjärtan på sidorna. I den har jag vita ljus, sen vitmossa och svampar...

• Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?
Har bara elljusstakar, tre stycken, en i varje fönster...

Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
På posten är trevligast, men funkar bra via internet också...

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?
Klassiskt rött..

När julpyntar du hemma?
Hemma i min lägenhet runt Lucia, sen hemma hos mamma och pappa ett par dagar före julafton.

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Nja, båd eja och nej, vissa tomtar har sin speciella plats, speciellt hemma hos mamma och pappa, medan andra får se sig om lite mera och flytta runt lite..

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Glitter och elektriska ljus, de tär det viktigaste, oxh sen lite kulor i olika färger.. Har sagt i flera år att vi bara skall köra på rött, men har aldrig blivit av...

Har du ett färgtema i granen?
Ne, en salig blandning ät vad det är

Levande gran eller plastgran?
Levande, vad tror ni, skulle aldrig vilja ha en plastgran

Hur ser din julfrukost ut?
Tekaka med julskinka på

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Kolla på TV, umgås med familjen, men på förmiddagen brukar jag försöka att hinna med en promenad..

Dricker ni köpeglögg eller hemgjord?
Köpe

Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
Typ Blossa. någon med lite, lite alhohol bara..

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Russin, ibland mandel.. Inga nötter dock, vore ju tråkigt att kvävas till döds utav dem..

• Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Clementiner vill jag allt ha, de är viktigast. men mamma och pappa brukar ha ett helt fat fullt emd frukt, mumsigt poch gott...

Vilken är din favoritjulskiva?
Har ingen speciell favorit. Lyssnar av naturliga skäl inte så mycket på musik nu för tiden...

Vilken är din favoritjullåt?
Borde bli John Lennosn Happa X-mas eller En stjerna skiner inatt... Den finns både på svenska och norska, men gillar det norska orginalet bättre..

• Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Julskinka och jansson

Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Mamma fixar det mesta, men kan hjälpa till att göra jansson eller stuvning till omeletten..

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Spelar ingen större roll, men russin är väl gott...

Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Gröten är bättre...

• Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Klarar mig rätt bra utan det.. men brukar doppa en bit mest för traditiones skull...

• Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust..

Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Ehh, har nog inte fått något...

Tittar du varje år på Kalle´s julafton?
Ja, absolut, det är ju en tradition...

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?
Husvagnssemestern, sjäolvklart...

Har du sett Karl-Bertil Jonsson´s jul?
Nja, ett par minuter kanske, men inte mer...

Har ni tomte hemma?
Tomte, hur menar ni då, en sådan levande som kommer och delar ut paket? Ne , det slutade vi med när jag var typ sju år, så är ett tag sen nu=)

Köper du julklappar till många?
Till familjen, farmor och farfar, någon kompis.. så ja, det blir en del...

Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?
Något litet till alla, men mest till barnen....

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Mysigt att slå in själv...

• Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Tomtar på är trevligt..

Roligast att få i sin julklapp?
Kläder, presentkort, hörhängen.. .

• Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
Ett reseapotek vore bra, med tanke på att jag skall åka utomlands...

Om

Min profilbild

Nellie86

Hej. Vad skoj att ni hittat in på min blogg. Här kan ni läsa om smått och stort, ditt och datt som händer i mitt liv...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela